Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?
"A kereszténység egyetlen istenben hisz."
Az a helyzet, hogy nem elegendő, hogy leírod nekünk ezt a mondatot. A mindennapi tapasztalataink mások. És ezt magad is igazoltad akaratlanul.
Egyébként pedig, én személyszerint nem haragudnék senkire, aki bevallaná, hogy Isten mellett, például még a katolikus szenteket is transzcendens létezőknek tartja és hozzájuk is fohászkodik.
Nyílván én nem követem ebben, és magának tesz rosszat, de ez az ő döntése.
Amikor fohászkodik valaki a Szűz Anyához azt csak úgy lehet értelmezni, hogy transzcendens létezőnek tekinti, aki képes neki segíteni. Mint egy kisebb isten, nem a főisten talán... de egy kisebb.
Abdullah
"Mikor tagadtam? Semmi gond a hivatalos definíciókkal. "
Mivel a hivatalos definíciók szerint az agyag nem föld.
"Ha lehet ilyen a mérete az alakja és a színe akkor mi a problémád?"
Pont ugyanaz mintha azt mondanád, hogy az autóknak felhő alakja van. Egy felhőnek természetesen lehet autó formája, de ettől még nem less igaz hogy a felhőknek autó alakja van.
"Akkor inkább mond azt hogy nem tudod a választ"
Konkrétan idéztem neked a választ = nem tudom a választ. A logikád megint 0.
"Kimásoltam a görög és arámi szövegeket. "
Igen, de nem is azt kértem hogy ezeket másold be. Hanem hogy magyarázd el, miben más a jelentésük!
Vagy megint hazudtál amikor azt mondtad, van jelentésbeli különbség?
"Az a helyzet, hogy nem elegendő, hogy leírod nekünk ezt a mondatot. A mindennapi tapasztalataink mások"
Csak akkor, ha direkt félre akarod érteni az egészet. Onnantól kezdve hogy valaki leírja neked hogy a Szentháromság istene egy isten, és ez az egy isten három formában jelenik meg a Bibliában, ezért háromság, gyakorlatilag fals az az érvelés hogy a keresztények három istenben hisznem. Nem kell a hitükkel egyet érteni, de attól hogy te nem hiszed, az ő hitük nem lesz más.
"Egyébként pedig, én személyszerint nem haragudnék senkire, aki bevallaná, hogy Isten mellett, például még a katolikus szenteket is transzcendens létezőknek tartja és hozzájuk is fohászkodik."
Egyébként ebben egyet is értek, a szenteknek a katolikusok nyilván képzelnel valami transzcendens szerepet. De ettől még nem istennek tartják őket. Vagyis emiatt azt állítani róluk hogy többistenhívők, ez szimplán egy hamis rágalom.
"a katolikus szenteket is transzcendens létezőknek tartja"
Az iszlámban az angyalok nem transzcendens létezők? Illetve az arab mitológiából lopott dzsinnek se azok?
#247: Jogos a felvetés alapja. Az angyalok teljes mértékben Allah akaratának megfelelően cselekednek, nem igazán van szabad akaratuk. Semmi értelme nem lenne segítséget remélni tőlük. Csak ha Allah küldené őket esetleg, mint a Próféta (béke legyen vele) idejében.
A dzsinnek valóban rendelkeznek szabad akarattal, azonban a velük való kapcsolat ránk nézve veszélyes lehet, illetve ők semmit sem tudnának segíteni nekünk abban, hogy a Kertbe jussunk. Ők is halandó lények.
Abdullah
#249: Nem beszéltem mellé. Az angyalok mondjuk igen.
A dzsinnek nos attól függ melyik... a Sátán, Iblisz is egy dzsinn. Mondjuk ő igen.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!