Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon állitják a...

Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 22:23
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
 241/509 anonim ***** válasza:
22%

"A kereszténység egyetlen istenben hisz."

Az a helyzet, hogy nem elegendő, hogy leírod nekünk ezt a mondatot. A mindennapi tapasztalataink mások. És ezt magad is igazoltad akaratlanul.

Egyébként pedig, én személyszerint nem haragudnék senkire, aki bevallaná, hogy Isten mellett, például még a katolikus szenteket is transzcendens létezőknek tartja és hozzájuk is fohászkodik.

Nyílván én nem követem ebben, és magának tesz rosszat, de ez az ő döntése.

Amikor fohászkodik valaki a Szűz Anyához azt csak úgy lehet értelmezni, hogy transzcendens létezőnek tekinti, aki képes neki segíteni. Mint egy kisebb isten, nem a főisten talán... de egy kisebb.

Abdullah

2021. máj. 1. 15:24
 242/509 anonim ***** válasza:
95%

"Mikor tagadtam? Semmi gond a hivatalos definíciókkal. "

Mivel a hivatalos definíciók szerint az agyag nem föld.

"Ha lehet ilyen a mérete az alakja és a színe akkor mi a problémád?"

Pont ugyanaz mintha azt mondanád, hogy az autóknak felhő alakja van. Egy felhőnek természetesen lehet autó formája, de ettől még nem less igaz hogy a felhőknek autó alakja van.

"Akkor inkább mond azt hogy nem tudod a választ"

Konkrétan idéztem neked a választ = nem tudom a választ. A logikád megint 0.

"Kimásoltam a görög és arámi szövegeket. "

Igen, de nem is azt kértem hogy ezeket másold be. Hanem hogy magyarázd el, miben más a jelentésük!

Vagy megint hazudtál amikor azt mondtad, van jelentésbeli különbség?

2021. máj. 1. 15:26
 243/509 anonim ***** válasza:
96%

"Az a helyzet, hogy nem elegendő, hogy leírod nekünk ezt a mondatot. A mindennapi tapasztalataink mások"

Csak akkor, ha direkt félre akarod érteni az egészet. Onnantól kezdve hogy valaki leírja neked hogy a Szentháromság istene egy isten, és ez az egy isten három formában jelenik meg a Bibliában, ezért háromság, gyakorlatilag fals az az érvelés hogy a keresztények három istenben hisznem. Nem kell a hitükkel egyet érteni, de attól hogy te nem hiszed, az ő hitük nem lesz más.

2021. máj. 1. 15:29
 244/509 anonim ***** válasza:
96%
Eszem megáll, hogy a muzulmánok milyen gátlástalanul, szemérmetlenül tudnak hazudozni és rágalmazni, ha a keresztényekről van szó :(
2021. máj. 1. 15:30
 245/509 anonim ***** válasza:
96%

"Egyébként pedig, én személyszerint nem haragudnék senkire, aki bevallaná, hogy Isten mellett, például még a katolikus szenteket is transzcendens létezőknek tartja és hozzájuk is fohászkodik."

Egyébként ebben egyet is értek, a szenteknek a katolikusok nyilván képzelnel valami transzcendens szerepet. De ettől még nem istennek tartják őket. Vagyis emiatt azt állítani róluk hogy többistenhívők, ez szimplán egy hamis rágalom.

2021. máj. 1. 15:49
 246/509 anonim ***** válasza:
96%
#244. Egyszerűen arról van szó, hogy nem értik és nem is akarják megérteni. Nagyon művelt, nagyon intelligens muszlim személyiségek írásaiban is ugyanezt lehet látni.
2021. máj. 1. 15:53
 247/509 anonim ***** válasza:
97%

"a katolikus szenteket is transzcendens létezőknek tartja"

Az iszlámban az angyalok nem transzcendens létezők? Illetve az arab mitológiából lopott dzsinnek se azok?

2021. máj. 1. 16:30
 248/509 anonim ***** válasza:
20%

#247: Jogos a felvetés alapja. Az angyalok teljes mértékben Allah akaratának megfelelően cselekednek, nem igazán van szabad akaratuk. Semmi értelme nem lenne segítséget remélni tőlük. Csak ha Allah küldené őket esetleg, mint a Próféta (béke legyen vele) idejében.

A dzsinnek valóban rendelkeznek szabad akarattal, azonban a velük való kapcsolat ránk nézve veszélyes lehet, illetve ők semmit sem tudnának segíteni nekünk abban, hogy a Kertbe jussunk. Ők is halandó lények.

Abdullah

2021. máj. 1. 16:44
 249/509 anonim ***** válasza:
95%
Ne mellébeszélj, szerintem egyszerű kérdést tettem fel. Az angyalok és az arab mitológiából lopott dzsinnek transzcendens vagy földi, hús-vér lények.
2021. máj. 1. 16:46
 250/509 anonim ***** válasza:
20%

#249: Nem beszéltem mellé. Az angyalok mondjuk igen.

A dzsinnek nos attól függ melyik... a Sátán, Iblisz is egy dzsinn. Mondjuk ő igen.

Abdullah

2021. máj. 1. 16:49
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!