Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?
"Tájékoztatásul közlöm, hogy még egyes protestánsok is bálványimádásnak tartják a katolikusok Mária kultuszát"
Így van. De ez a Korán írónának baklövését nem teszi semmissé.
"Amugy ja hurik az mindjárt van? Az előbb nem az volt hogy nincsen? 😅😂😅 a nők mit kapnak férfi szuzeket kérlek ezt válaszold meg ha már annyira ismered a vallásodat mert ez egy elég fontos kérdés! "
Te beszélsz éretlemről? Először is a hurik a hívőket segítik a Mennyországban. Férfiakat, nőket egyaránt. A jutalmakat általánoságban írja, és nem tesz különbséget nők és férfiak között. Szóval az egy keresztény hazugság hogy férfiak kapják. Szintén a keretszények beteg fantáziája hogy a huri szexpartner lenne.
"Egyszerűen nevetséges. Ott idéztem, hogy a hülye Mohamed szerint a keresztények Jézust és Máriát társítsák Allah mellé. Ez szimplán egy hatalmas tévedés. A keresztények Máriát nem társítják, hanem Jézust és a Szentlelket."
Idézed azt a verst a Koránból, ami azt írja Mária részre a szentháromságnak. Ha nem tudod idézni akkor megintcsak hazug vagy. Máriát pedig istenként imádja a kereszények jelentős része. Istenanyának nevezik. Még egy wikipédia oldalat sem vagy képes elolvasni? Ennyire agyhalott vagy? De semmi gond, idézem én szívesen:
"A legtöbb ókori népnél fellelhető az anyaistennő-kultusz. Egyiptomban például Íziszt ábrázolták anyaistennőként és a nőiesség szimbólumaként, a gyermek Hórusz névre hallgatott.[8] Mária, az istenanya nem más, mint az egyiptomi Ízisz kereszténnyé lett mása; ezért nagyon is érthető, hogy az istenanya kultusza éppen Egyiptomból kiindulva terjedt el.[9] A kisdedet ábrázoló Madonna ókeresztény ábrázolásai szinte vonásról vonásra azonosak a kisded Hóruszt ölében tartó Ízisz képmásaival.[9]"
Tehát Mária isentként való imádata az ókori pogány vallásokból került át a kereszténységbe.
"Téged becsüllek, mert Te legalább elismerted, hogy a keresztények társítanak Isten mellé."
Persze, ezt sose tagadtuk. Ez viszont nem teszi semmissé a Koránnak azt az ordas hibáját, hogy Mohamed szerint mi Máriát társítjuk Isten mellé. Ez hatalmas tévedés. Nyilván Mohamed nem ismerte kellően a keresztény hitet, ezért írt ilyen hülyeséget.
Ha már ennyire agyhalottazol, ezt inkább rád lehetne mondani. Annyira agyhalott vagy, hogy képtelen vagy felfogni; a keresztények nem imádják Máriát. De olvasd el nyugodtan a katekizmust, abban is benne van. Olvasd el a Hitvallást, abban is benne van.
"Idézed azt a verst a Koránból, ami azt írja Mária részre a szentháromságnak"
Be lett idézve a konkrét vers ami szerint a keresztények Jézust és Máriát társítják Allahhoz. Ez egy olyan háromság, ami viszont egyetlen keresztény felekezetben sem létezik. Tehát most vagy a Szentháromságról ír hibásan, vagy egy olyan háromságról, ami eleve nem is létezik senki szerint.
Mindkét lehetőség a témában való tudatlanságát bizonyítja.
" Máriát pedig istenként imádja a kereszények jelentős része. Istenanyának nevezik"
Egyetlen keresztény felekezet sincs, ami szerint Mária isten lenne.
Istenanyának pedig értelemszerűen azért nevezik, mert amikor isten eljött emberként, ő szülte világra.
"Hogy a szavakat úgy használjuk, amit jelentenek? Igen, mert ezen bukott el a Korán."
Ha úgy használnád akkor tudnád hogy a sár, agyag, por, mind föld. Mondjuk a te értelmi szintednek ez leet magas.
"Nyilván. És amint látod, sem színében, sem semmi másban nem hasonlít egy vérrögre."
Egy vérrög méretben és alakban simán let ugyanilyen, ahogy azt a képen láthatod. Színben is olyan lesz a méhfalra tapadva ami szintén a képen látható.
"A válasz az, hogy miért."
Azt kérdeztem hogy az a 7 könyv ami a különbséget jelenti Isten szava vagy sem? Erre az a válaszod hogy miért? :) Sokan mondják hogy nincs értelme értelmileg visszamaradott emberekkel vitázni, amit te is igazolsz.
"Igen, mivel ez a lényege az egésznek. Az "egy esztendő alatt értem el a célomat" és az "egy év alatt sikerült elérnem a célomat" például pontosan ugyanazt jelenti.
Ha nincs jelentésbeli eltérés, akkor nem semmi nem lett meghamisítva."
Szerintem nem fogtad fel itt sem a lényeget. Tegyük fel az első mondat Isten szava, a második meg egy átírt változat. Hogy jön valaki ahhozhogy átírja Istn szavát, még akkor is ha jelentésbeli különbség nincs? És van különbség mert másképpen szólítják Istent, az arámi szövegben pedig jelentésbeli különbség is van.
"Téged becsüllek, mert Te legalább elismerted, hogy a keresztények társítanak Isten mellé."
Persze, ezt sose tagadtuk."
Hát ezt elmentem valahová ! Én mindig tiszteltem az őszinte embereket.
Ez azt jelenti az Iszlám az egyetlen olyan világvallás, amelyik a tiszta egyistenhitet vallja !
Ezt eddig is tudtam persze, de Te elismerted.
Abdullah
"Ez azt jelenti az Iszlám az egyetlen olyan világvallás, amelyik a tiszta egyistenhitet vallja !
Ezt eddig is tudtam persze, de Te elismerted."
Nem, látod ez már a tőled megszokott piszkos hazudozás. A kereszténység is egy Istenben hisz, csak ez az egy Isten három személyben jelenik meg, Atya, Fiú és Szentlélek, ez a Szentháromság. Ellentétben a hamis próféta által leírtakkal, amiben Mária szerepel a Szentlélek helyett ebben a hármasban.
"Ha már ennyire agyhalottazol, ezt inkább rád lehetne mondani. Annyira agyhalott vagy, hogy képtelen vagy felfogni; a keresztények nem imádják Máriát. De olvasd el nyugodtan a katekizmust, abban is benne van. Olvasd el a Hitvallást, abban is benne van."
A keresztények Máriához imádkoznak, tőle kérnek segítséget, védelmet stb. Az iszlám szerint ha máshoz imádkozol mint Isten az társítás. Ha olysmit kérsz mástól amit csak Isten teljesíthet az társítás. Tehát a keresztényekre többszörösen igaz a társítás bűne Mária esetében.
Tessék, ez egy Máriához szóló kerestzény ima:
"Oltalmad alá futunk, Istennek szent Anyja, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől,"
Miről van ebben szó? A keresztény aki ezt az imát mondja, Máriához könyörög. Tőle kér oltalmat, azt kéri védje meg minden veszedelemtől. Ezekre csak Isten lenne képe, tehát a kerestzények Máriát tseezik Istern helyébe vagy mellé. Remélem már látod ki az agyhalott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!