Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?
#189: Meg tudnàd adni nekem azokat a forràsokat, amik tartalmazzàk, hogy a hindu és buddhista (???) istenek lakhelyén màsképp telt az idő àllítólag?
Mert ezt àllítottad. Honnan veszed ezt ?
Abdullah
Abdullah keresd ki! bocs de full értelmetlenül vitatkozol és még engem akarnál hülyének be állítani!
kiskapukat keresel amit a muszlimok annyira szeretnek! grat!
a houri-k amúgy micsodák? ":D és remélem ezeket a számokat vagyis oldalakt felismered!
36:55
37:48
38:52
44:54
52:20
55:56
55:58
55:72
55:74
56:8
56:22
56:35
78:31–33
#192: Nem ismerem a vilàgnézetedet, de az biztos hogy messze àll az Iszlàmtól.
De hol keressem ki ezeket ? Csak valami vallàsi könyv, irat vagy bàrminek a címét add màr meg nekem.
Abdullah
"Az a külöbség hogy az általam küldött kép egy fejlődésnek indult petesejt"
Arról is van fotó, ez itt egy már fejlődésnek indult, megtermékenyített petesent a szedercsíra állapotban. És ahogy látod, semmiben nem hasonlít egy vérrögre.
Akárhogy véded, a témában teljesen tudatlannak kell lenni hogy valaki két olyan dolgot hasonlítson egymáshoz, amik mindenben különböznek.
"Megnéztem, lerírja a kanonizációt, ott a táblázat amit én is linkeltem. És? Hol van ebben a válasz?"
Nem sokáig jutottál, ha még ezt sem sikerült megtalálnod:
"Luther 1534-es bibliakiadásában a deuterokánonikus könyveket függelékbe tette,[3] azaz hét ószövetségi könyvet áthelyezett az apokrifok közé, amelyek nem tekinthetők egyenlőnek a Szentírás többi könyvével, de hasznos és jó olvasni őket."
"Az arámi szöveg setében már nem csak Isten neve tér el hanem jelentésbeli eltérés is van."
Miért, melyik mit jelent?
Valahol azt írják a Koránban még egy ellentmondás sem lett találva. Én írtam egyet még a 9. kérdésben, csak arra senki nem reagált. Az evangéliumokkal ás a Tórával kapcsolatosan teljesen irreálisan nyilatkozik meg. Egy a muszlimok szerint már réges-rég meghamisított könyvet kér rajzuk számon, ami akkor már rég elérhetetlen a saját korukban.
Persze, könnyebb a poron meg a földen vitatkozni, mint valódi problémákon.
Pl: 2:40-42
"Ó, Izrael gyermekei! Emlékezzetek a kegyemre, amit nektekadtam! És tartsátok be a Velem kötött szerződést, és akkor Én is betartom a szerződéseteket. És egyedül csak Engem féljetek!
És higgyetek abban, amit leküldtem, megerősítve azt, ami nálatok van, és ne legyetek az elsők a Könyv Népe közül, akik nem hisznek benne. És ne adjátok el az Én jeleimet csekély árért. És egyedül Engem féljetek. És ne leplezzétek az igazságot hazugsággal, és ne rejtsétek el az igazságot, miközben tudjátok."
Tehát a Korán megerősíti a Tórát és a zsidóknak felkellene ismernie, hogy Mohamed próféta és igazat mond, sőt tudják is, csak elrejtik és hazudnak? És mindez leírva a i.sz. 6-7. sz. fordulóján.
Nagy Gergő nem hiszem, hogy mélyen foglalkozott volna a témával, így csak felületes dolgokat vett észre, amit könnyen kilehet magyarázni.
Az ellentmondásokat nagyon keresni sem kell, az iszlám már rámutatott a Naskh-kal.
pl. "Bizony, azok, akik hisznek, és azok zsidók, és keresztények és a szábeusok, akik hittek Allahban és az utolsó napban, és jótetteket cselekedtek, nekik meglesz a jutaluk Uruk előtt, és nem kell félniük, és nem fognak szomorkodni." 2:62 (Ezt láttam már idézgetni.)
Nahát, akkor a keresztények is üdvözülhetnek ugye? Ez jó hír!
Ja, mégsem. Mivel máshol meg egyértelműen leírja, hogy bálványimádók, hitetlenek, akik a pokolba fognak kerülni, akármit is tesznek. Akik elhagyják az iszlámot más vallásért, azok is a pokolba kerülnek.
"Akik közületek elfordulnak a vallásuktól, és meghalnak, amíg még hitetlenek – azoknak a cselekedetei hiábavalóak lettek ezen a világon és a Túlvilágon. Ők a Tűz társai, abban fognak lakozni örökké." 2:217
"Bizony, azok, akik nem hisznek az ájáinkban, a Tűzben fogjuk égetni őket. Minden alaklommal, ha a bőrük már megsült, másik bőrrel fogjuk helyettesíteni, hogy megízlelhessék a büntetést. Bizony, Allah Mindenható, Bölcs." 4:56
"Bizony, hitetlenek azok, akik azt mondják: „Bizony, Allah a Messiás, Mária fia”. Mikor pedig a Messiás azt mondta: „Izrael népe! Imádjátok Allahot, az én Uramat és a ti Uratokat!” Bizony, aki társakat állít Allah mellé, hát bizony, megtiltotta Allah neki a Kertet, és a hajléka a Tűz lesz. És nincs a bűnösöknek segítője. Bizony, hitetlenek azok, akik azt mondják:„Allah a harmadik a háromból”. Mikor pedig nincs más istenség, csak az Egyetlen Isten. És ha nem állnak el attól, amit mondanak, bizony fájdalmas büntetés fogja sújts tani azokat, akik hitetlenek közülük." 5:72-73
Erről melyik ige szól? Csak hogy egyértelmű legyen, pontosan miről is van szó, légyszi másold be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!