Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?
#110: Muszlim társam jobban ismeri az Iszlámot, mint én, de nekem is az a véleményem, hogy miért ne lehetne hasonlat ?
A Kegyes Korán érzésem szerint tele van gyönyörű kifejezésekkel. Nyílván egyszerűbben is kifejezhetné a mondanivalóját a Könyv, de így sokkal választékosabb.
Abdullah
Nem tudom mennyire ismered az iszlámot, de az irodalmi eszköztárat biztos nem.
"Hasonlatnak nevezzük azt, amikor a hasonlító és a hasonlított között valamilyen hasonlóság, közös vonás van. A képi elem és a tárgyi elem nincs egymással azonosítva, hanem csak párhuzamban állnak.
Formailag a mondatban kötőszók („mint”), határozószók, utószók kapcsolják össze a hasonlítottat és a hasonlót."
Ez kizárja, hogy hasonlat legyen. Ha csak nem azt írja a Korán, hogy "az embrió olyan, mint egy vérrög". Ha ezt írja szó szerint, akkor elnézést, ha nem ezt írja, akkor nem lehet hasonlat. Ezért írtam korábban, hogy a Korán minden szempontból csapnivaló fércmű, irodalmilag is nagyon gyenge. Tudomány tekintetében pedig röhejes.
"Ha tünt volna fel a Biblia kritériumait is felvázoltam."
Ha nem tűnt volna fel, meg is cáfolták mindet.
"Az ugye megvan hogy előbb alakult ki a földkéreg és utána az élőlények?"
Az egy dolog, viszont rengeteg elem már az élőlényekből került a földkéregbe. Nitrogénkötő organizmusok nélkül nem lenne nitrogén a talajban, fotoszintetizáló élőlények nélkül szén, stb.
"Miért nem? Mikor mindenfelé vannak agyagrétegek a földben."
Mert ahogy mondod, a földben vannak agyagrétegek, nem pedig a föld egy agyagréteg.
"Egyértelműen kiderül hogy embrióról van szó."
Az elég ciki Allahra nézve ha annyira hibás ssavakat diktál, hogy csak a szövegkörnyezetből derül ki hogy teljesen másra gondolt, mint amit leíratott...
"Közöd nincs a tényekhez. "
Az eddigi vitában eddig kizárólag én hoztam tényeket. Konkrét definíciókat hoztam az említett szavakra, te pedig ezeket azóta is ignorálod, hisz ugye mindezen tények téged cáfoltak.
"Az elég ciki Allahra nézve ha annyira hibás ssavakat diktál, hogy csak a szövegkörnyezetből derül ki hogy teljesen másra gondolt, mint amit leíratott..."
Tájékoztatásul közlöm, hogy szerény ismereteim szerint az egész arab nyelvre általában ez a jellemző.
Magasztaltassék Allah a Teremtmények Ura !
Abdullah
"Ez egy hasonlat. Azért hogy megmutassa Allah képes egyetlen kis vérrögből embert teremteni"
Ez nem hasonlat. Pechedre a nyelvtani szabályoknak is konkrét definíciói vannak, és itt semmilyen hasonlító vagy hasonlított nincs a mondatban.
"Tehát már szimbolikusan kell értelmezni a Koránt, hogy igaz legyen, mert normál olvasatban nem állja meg a helyét? Ócska munka ez a könyv ahhoz képest, hogy elvileg maga Allah diktálta."
Tehát szerinted ha egy írás hasonlatott tartalmaz az ócsak munka? :))) Veled élmény vitázni :) A Korában soszor elfordul szókép, hasonlat, de ez miért is baj? :)
"Tudtommal az embrió lehet nem alvadt vércsomó, de majd a muszlimok kijavítanak, hogy bizony az és csak a keresztények, ateisták hazudozzák, hogy nem."
Nem is írja azt hogy az, hanem hasonlít arra. Ezt lehetne húscsomóhoz is hasonlítnai vagy ilyesmihez. Ezzel azt akarja hangsúlyozni a Korán hogy egy kis vérrögből képes embert létrehozni.
#112: Régen jártam már irodalomórán..
De nem feltétlenül kell mindent teljes mértékig szószerint érteni a Koránban. Legalábbis ilyen mértékig nem hinném. Én soha életemben nem akadtam fent ezeken, pedig feltűnt jópárszor.
Abdullah
"Ez kizárja, hogy hasonlat legyen. Ha csak nem azt írja a Korán, hogy "az embrió olyan, mint egy vérrög". Ha ezt írja szó szerint, akkor elnézést, ha nem ezt írja, akkor nem lehet hasonlat. Ezért írtam korábban, hogy a Korán minden szempontból csapnivaló fércmű, irodalmilag is nagyon gyenge. Tudomány tekintetében pedig röhejes."
Itt van a hasonlat definiciója:
Hasonlatnak nevezzük azt, amikor a hasonlító és a hasonlított között valamilyen hasonlóság, közös vonás van. A képi elem és a tárgyi elem nincs egymással azonosítva, hanem csak párhuzamban állnak.
Az embrió és a vérrög között pedig egyértelműen van hasonlóság sok tekintetben. Nem kell hogy legyen kötőszó.
"Tehát szerinted ha egy írás hasonlatott tartalmaz az ócsak munka? "
Az az ócska munka ha akkora marhaságokat ír valaki hogy már azzal kell védeni hogy as csak hasonlat volt (miközben nyelvtanilag semmilyen hasonlat nincs a szövegben).
"Nem is írja azt hogy az, hanem hasonlít arra."
Még ezt is benézte, mert semmi hasonlóság nincs egy embrióban és egy vérrögben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!