Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon állitják a...

Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 22:23
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/509 anonim ***** válasza:
0%

#110: Muszlim társam jobban ismeri az Iszlámot, mint én, de nekem is az a véleményem, hogy miért ne lehetne hasonlat ?

A Kegyes Korán érzésem szerint tele van gyönyörű kifejezésekkel. Nyílván egyszerűbben is kifejezhetné a mondanivalóját a Könyv, de így sokkal választékosabb.

Abdullah

2021. ápr. 30. 19:29
 112/509 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyire ismered az iszlámot, de az irodalmi eszköztárat biztos nem.

"Hasonlatnak nevezzük azt, amikor a hasonlító és a hasonlított között valamilyen hasonlóság, közös vonás van. A képi elem és a tárgyi elem nincs egymással azonosítva, hanem csak párhuzamban állnak.

Formailag a mondatban kötőszók („mint”), határozószók, utószók kapcsolják össze a hasonlítottat és a hasonlót."

Ez kizárja, hogy hasonlat legyen. Ha csak nem azt írja a Korán, hogy "az embrió olyan, mint egy vérrög". Ha ezt írja szó szerint, akkor elnézést, ha nem ezt írja, akkor nem lehet hasonlat. Ezért írtam korábban, hogy a Korán minden szempontból csapnivaló fércmű, irodalmilag is nagyon gyenge. Tudomány tekintetében pedig röhejes.

2021. ápr. 30. 19:36
 113/509 anonim ***** válasza:
100%

"Ha tünt volna fel a Biblia kritériumait is felvázoltam."

Ha nem tűnt volna fel, meg is cáfolták mindet.

"Az ugye megvan hogy előbb alakult ki a földkéreg és utána az élőlények?"

Az egy dolog, viszont rengeteg elem már az élőlényekből került a földkéregbe. Nitrogénkötő organizmusok nélkül nem lenne nitrogén a talajban, fotoszintetizáló élőlények nélkül szén, stb.

"Miért nem? Mikor mindenfelé vannak agyagrétegek a földben."

Mert ahogy mondod, a földben vannak agyagrétegek, nem pedig a föld egy agyagréteg.

"Egyértelműen kiderül hogy embrióról van szó."

Az elég ciki Allahra nézve ha annyira hibás ssavakat diktál, hogy csak a szövegkörnyezetből derül ki hogy teljesen másra gondolt, mint amit leíratott...

2021. ápr. 30. 19:36
 114/509 anonim ***** válasza:
100%

"Közöd nincs a tényekhez. "

Az eddigi vitában eddig kizárólag én hoztam tényeket. Konkrét definíciókat hoztam az említett szavakra, te pedig ezeket azóta is ignorálod, hisz ugye mindezen tények téged cáfoltak.

2021. ápr. 30. 19:38
 115/509 anonim ***** válasza:
0%

"Az elég ciki Allahra nézve ha annyira hibás ssavakat diktál, hogy csak a szövegkörnyezetből derül ki hogy teljesen másra gondolt, mint amit leíratott..."

Tájékoztatásul közlöm, hogy szerény ismereteim szerint az egész arab nyelvre általában ez a jellemző.

Magasztaltassék Allah a Teremtmények Ura !

Abdullah

2021. ápr. 30. 19:39
 116/509 anonim ***** válasza:
100%

"Ez egy hasonlat. Azért hogy megmutassa Allah képes egyetlen kis vérrögből embert teremteni"

Ez nem hasonlat. Pechedre a nyelvtani szabályoknak is konkrét definíciói vannak, és itt semmilyen hasonlító vagy hasonlított nincs a mondatban.

2021. ápr. 30. 19:39
 117/509 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát már szimbolikusan kell értelmezni a Koránt, hogy igaz legyen, mert normál olvasatban nem állja meg a helyét? Ócska munka ez a könyv ahhoz képest, hogy elvileg maga Allah diktálta."

Tehát szerinted ha egy írás hasonlatott tartalmaz az ócsak munka? :))) Veled élmény vitázni :) A Korában soszor elfordul szókép, hasonlat, de ez miért is baj? :)

"Tudtommal az embrió lehet nem alvadt vércsomó, de majd a muszlimok kijavítanak, hogy bizony az és csak a keresztények, ateisták hazudozzák, hogy nem."

Nem is írja azt hogy az, hanem hasonlít arra. Ezt lehetne húscsomóhoz is hasonlítnai vagy ilyesmihez. Ezzel azt akarja hangsúlyozni a Korán hogy egy kis vérrögből képes embert létrehozni.

2021. ápr. 30. 19:42
 118/509 anonim ***** válasza:
0%

#112: Régen jártam már irodalomórán..

De nem feltétlenül kell mindent teljes mértékig szószerint érteni a Koránban. Legalábbis ilyen mértékig nem hinném. Én soha életemben nem akadtam fent ezeken, pedig feltűnt jópárszor.

Abdullah

2021. ápr. 30. 19:42
 119/509 anonim ***** válasza:
23%

"Ez kizárja, hogy hasonlat legyen. Ha csak nem azt írja a Korán, hogy "az embrió olyan, mint egy vérrög". Ha ezt írja szó szerint, akkor elnézést, ha nem ezt írja, akkor nem lehet hasonlat. Ezért írtam korábban, hogy a Korán minden szempontból csapnivaló fércmű, irodalmilag is nagyon gyenge. Tudomány tekintetében pedig röhejes."

Itt van a hasonlat definiciója:

Hasonlatnak nevezzük azt, amikor a hasonlító és a hasonlított között valamilyen hasonlóság, közös vonás van. A képi elem és a tárgyi elem nincs egymással azonosítva, hanem csak párhuzamban állnak.

Az embrió és a vérrög között pedig egyértelműen van hasonlóság sok tekintetben. Nem kell hogy legyen kötőszó.

2021. ápr. 30. 19:49
 120/509 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát szerinted ha egy írás hasonlatott tartalmaz az ócsak munka? "

Az az ócska munka ha akkora marhaságokat ír valaki hogy már azzal kell védeni hogy as csak hasonlat volt (miközben nyelvtanilag semmilyen hasonlat nincs a szövegben).

"Nem is írja azt hogy az, hanem hasonlít arra."

Még ezt is benézte, mert semmi hasonlóság nincs egy embrióban és egy vérrögben.

2021. ápr. 30. 19:51
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!