Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon állitják a...

Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 22:23
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/509 anonim ***** válasza:
97%

"Jó, akkor meg jó lenne ha befejeznéd a kötekedést, és ebből látszik, hogy pusztán csak ez a célod és semmi más.

Ezt a muszlim tesódnak miért nem írod soha, amikor ész nélkül piszkál mindenkit hazugságokkal?

2021. ápr. 30. 15:09
 102/509 anonim ***** válasza:
96%

"Úgy is értelmezhető hogy a por és sár a föld részét képzi fizikailag. Ez nem támadható. Időpocsékolás."

Igen, az első mondatod lehet igaz is, azzal nem értek egyet, hogy nem támadható, de valóban időpocsékolás. Mindenesetre, ha valóban Isten diktálta volna a Koránt, akkor egy mindenható és mindentudó lény nem vétett volna egyetlen ilyen baklövést se (a Koránban pedig elég sok van). Olyat pedig pláne nem, hogy vérrögből lesz az ember. Biztos a sok trombózisos betegnek a lábában is gyerek fejlődik o.O

2021. ápr. 30. 15:14
 103/509 anonim ***** válasza:
98%

"Az illető fanatikus ateista és az iszlámellenes gyűlölet vezérli. Ész nélkül kötözködik"

Se ateista nem vagyok, se gyűlölet nem vezérel. De nem csodálom hogy ilyenkor sem érdekel hogy bármi alapja legyen a mondandódnak...

Itt egyszerű tényekről van szó, szavak jelentéséről, amelyeket te hazug módon próbálsz kiforgatni. Én pedig rámutattam hogy mennyire nem összeegyeztethetőek a kifogásaid az adott szavak jelentésével.

2021. ápr. 30. 15:25
 104/509 A kérdező kommentje:

Nem hagynátok abba?

Amikor kiirtam a kérdést, akkor nem ilyen válszokat reméltem.

Azt szeretnem tudni, hogy milyen alapon állitják a muzulmánok (a muzulmán magyar szó, szemben a muszlim sémita szóval, tehát ez nem lehet sértő senkinek), hogy a Bibliát meghamisitották.

Az előkerült kumráni tekercsek között is vannak részei a Bibliának, és ugyanazokat a szövegeket tartalmazza, mint a sokkal későbbi kiadások.

2021. ápr. 30. 16:31
 105/509 anonim ***** válasza:
96%

"Van ahol jobban máshol kevésbé de jelen van az iszlámellenes gyűlöletkeltés a keresztény világban."

Ehhez azért lenne egy hozzáfűzésem. Szerintem elég nagy probléma, hogyha valaki összekeveri a vallást a politikával. Egyértelmű, hogy a különböző országok igazából nem képviselik a keresztény vallás álláspontját. Eleve a nyugati államokban, sőt azért a legtöbb államban a világon már réges-rég végbement a szekularizáció. Az, hogy egy állam pl. keresztény többségű még nem jelenti azt, hogy tulajdonképpen keresztény állam, ahol a vallási nézőpontok jelentős szerepet játszanának. Rengeteg politikus igazából agnosztikus vagy ateista, max. hagyomány szintjén érdeklődik az egyháza iránt vagy politikai okokból látszatból, hogy megnyerje a választókat. Tehát szerintem itt nagyon sokan fekete-fehéren látják a dolgokat, holott ez sokkal árnyaltabb ennél.

Ha valódi keresztény nézőpontra vagyunk kíváncsiak, akkor pl. a keresztények jelentős részét képviselik a katolikusok. A II. vatikáni zsinat pedig, ami a katolikus egyház hivatalos álláspontját tükrözi és ami minden katolikusra kötelező érvényű, a következőket fogalmazta meg:

"Az Egyház megbecsüléssel tekint az iszlám követőire is, akik az egy élő és önmagában létező, irgalmas és mindenható Istent imádják, ki a mennynek és a földnek Teremtője, ki szólt az emberekhez, s kinek még rejtett határozatait is teljes szívből engedelmeskedve akarják követni, miként Ábrahám -- kinek hitére az iszlám szívesen hivatkozik -- engedelmeskedett Istennek. Jézus istenségét ugyan nem ismerik el, de prófétaként tisztelik, szűz anyjaként becsülik Máriát, s olykor áhítattal segítségül is hívják. Várják az ítélet napját, amikor Isten minden embert föltámaszt és megfizet mindenkinek. Ezért értékelik az erkölcsi életet és Istent leginkább imádsággal, alamizsnával és böjtöléssel tisztelik.

Bár a századok folyamán a keresztények és a muszlimok között nem kevés nézeteltérés és ellenségeskedés támadt, a Szentséges Zsinat mindenkit arra buzdít, hogy a múltat feledvén, őszintén törekedjen a kölcsönös megértésre és mindenki számára közösen gyarapítsák és óvják a társadalmi igazságosságot, az erkölcsi értékeket, a békét és a szabadságot."

"Nem hívhatjuk segítségül Istent, mindenek Atyját, ha nem tekintünk testvérnek bizonyos embereket, akik pedig Isten képmására vannak teremtve. Az ember kapcsolata az Atya Istennel és az ember kapcsolata az embertestvérekkel oly szorosan összetartozik, hogy az Írás azt mondja: "aki nem szeret, nem ismeri Istent" (1Jn 4,8).

Nincs tehát alapja semmiféle elméletnek vagy gyakorlatnak, mely ember és ember, nép és nép között diszkriminál az emberi méltóság és a belőle fakadó jogok tekintetében.

Ezért az Egyház -- mint Krisztus lelkületétől idegen dolgot -- elítéli az emberek faj, bőrszín, társadalmi helyzet vagy vallás alapján történő bármilyen diszkriminációját. Ezért a Szent Zsinat Szent Péter és Pál apostol nyomában járva nyomatékosan kéri a Krisztus-hívőket, hogy "kifogástalan életet élve a pogányok között" (1Pt 2,12), ha lehetséges, amennyibe rajtuk áll, békében éljenek mindenkivel, hogy valóban fiai legyenek az Atyának, aki a mennyekben van." NOSTRA AETATE

[link]

2021. ápr. 30. 16:34
 106/509 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát nem azt mondtad, hogy a keresztények farizeusok, hanem azt, hogy azoknál is rosszabbak. Normális vagy? S ez nem provokáció, igaz?"

Pontosan ezt írtam és ez nem provokáció mert nem én mondom hanem a Biblia. Ha tünt volna fel a Biblia kritériumait is felvázoltam.

"Nem. Agyag is van a földben, meg számtalan másféle anyag is."

Igen, például por meg sár.

"Gyakorlatilag fordítva történik pont a dolog. Jó pár elem az élővilágból került a talajba, és ne fordítva."

Az ugye megvan hogy előbb alakult ki a földkéreg és utána az élőlények?

"A sár még lehet, mert az csak vizes föld. De az agyag már semmilyen értelmezésben nem szinonimája a földnek."

Miért nem? Mikor mindenfelé vannak agyagrétegek a földben.

"Mindenesetre, ha valóban Isten diktálta volna a Koránt, akkor egy mindenható és mindentudó lény nem vétett volna egyetlen ilyen baklövést se (a Koránban pedig elég sok van)."

Olyanok mint ez? :) Elég nagyott kell ezekhez hazudnod, de látom nálad simán belefér.

"Olyat pedig pláne nem, hogy vérrögből lesz az ember. Biztos a sok trombózisos betegnek a lábában is gyerek fejlődik o.O "

Ez is csak a te fantáziaszüleményed. Egyértelműen kiderül hogy embrióról van szó.

"Itt egyszerű tényekről van szó, szavak jelentéséről, amelyeket te hazug módon próbálsz kiforgatni. Én pedig rámutattam hogy mennyire nem összeegyeztethetőek a kifogásaid az adott szavak jelentésével."

Közöd nincs a tényekhez. Hazudozással csak azt bizonyítod hogy fáj neked az igazság.

2021. ápr. 30. 19:05
 107/509 anonim ***** válasza:
100%

"Ez is csak a te fantáziaszüleményed. Egyértelműen kiderül hogy embrióról van szó."

Ez inkább Mohamed fantáziájának a szüleménye, épeszű ember tudja, hogy a vérrög az nem embrió és fordítva is igaz, az embrió nem egy vérrög. Teljesen mindegy, hogy a vérrög szót angolul, arabul vagy magyarul írják.

Egyébként nem értem, hogy miért mosod össze az én hozzászólásaimat más fórumozók hozzászólásával. Bár mindegy is...

2021. ápr. 30. 19:09
 108/509 anonim ***** válasza:
16%

"Egyértelmű, hogy a különböző országok igazából nem képviselik a keresztény vallás álláspontját."

Persze, ha csúnya dologról van szó akkor senki nem keresztény :) A keresztesek sem kereszténytények, az inkvizíció sem keresztény, a nácik sem keresztények stb stb.

"Ha valódi keresztény nézőpontra vagyunk kíváncsiak, akkor pl. a keresztények jelentős részét képviselik a katolikusok. A II. vatikáni zsinat pedig, ami a katolikus egyház hivatalos álláspontját tükrözi és ami minden katolikusra kötelező érvényű, a következőket fogalmazta meg"

Akkor például a veszprémi érsek ezt nem olvasta mert ilyen nyilatkozatokat tett:

"Az iszlám nagyon hasonlít a nácizmusra, melynek alapja a fajelmélet, és a kommunizmusra is, melynek alapja az osztályelmélet."

Itt van egy interjú vele. Gátlástalanul hazudik az iszlámról. Ez kimeríti a közösség elleni úszítás fogalmát amiért a magyar törvények szein 3 év börtön jár.

[link]

"Jézus istenségét ugyan nem ismerik el, de prófétaként tisztelik, szűz anyjaként becsülik Máriát, s olykor áhítattal segítségül is hívják."

Ez sem igaz mert egy muszlim sem hívja segítségül sem Máriát sem Jézust.

2021. ápr. 30. 19:14
 109/509 anonim ***** válasza:
0%

"Ez inkább Mohamed fantáziájának a szüleménye, épeszű ember tudja, hogy a vérrög az nem embrió és fordítva is igaz, az embrió nem egy vérrög. Teljesen mindegy, hogy a vérrög szót angolul, arabul vagy magyarul írják."

Ez egy hasonlat. Azért hogy megmutassa Allah képes egyetlen kis vérrögből embert teremteni. Egy petesejt hogy néz ki szerinted? Bemásoltam a többi verset amiből pedig kiderül hogy embrióról beszél.

2021. ápr. 30. 19:20
 110/509 anonim ***** válasza:
100%

Tehát már szimbolikusan kell értelmezni a Koránt, hogy igaz legyen, mert normál olvasatban nem állja meg a helyét? Ócska munka ez a könyv ahhoz képest, hogy elvileg maga Allah diktálta.

Amúgy:

"A vérrög (vércsomó, trombus; lat. thrombus) a véralvadás végső terméke, amely a vérlemezkék összecsapzódása és a humorális véralvadási rendszer aktivációja révén jön létre."

Tudtommal az embrió lehet nem alvadt vércsomó, de majd a muszlimok kijavítanak, hogy bizony az és csak a keresztények, ateisták hazudozzák, hogy nem.

2021. ápr. 30. 19:23
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!