Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?
"Nos figyelj, ahhoz hogy te ezzel egyáltalán foglalkozni tudj, kiválóan kéne ismerned az arab nyelvet"
Több fordítást is megnéztem, ugyanazt írja az angol és a német is.
A fordítók pedig gyaníthatóan kiválóan ismerik az arab nyelvet, vagyis ha mind ugyanarra fordít, akkor nyilvánvalóan azt írja az eredeti szöveg.
"A keresztény világban? Azért ez egy elég tág fogalom. Kanadában is a kereszténység a domináns vallás, szerinted Kanadában is iszlámellenes gyülöletkeltés megy államszinten?"
Nem gondolod komolyan hogy végigmegyek minden országon. Van ahol jobban máshol kevésbé de jelen van az iszlámellenes gyűlöletkeltés a keresztény világban.
"De én is kérdeznék valamit, melyik iszlám országban nem zajlik keresztény-ellenes gyülöletkeltés államszinten?"
Egyikben sem.
"Melyik iszlám országban szabad egy keresztény misszionáriusnak az utcán evangelizálnia anélkül, hogy elvigyék a rendőrök, vagy meglincselje a tömeg? Melyik iszlám országban vállalhatja fel egy ex-muszlim, hogy áttért a kereszténységre (vagy bármelyik másik vallásra)? Melyik iszlám országban vannak EGYENLŐ jogai bármelyik vallási kisebbségnek mint a muszlimoknak?"
Te kevered a gyülöletkeltést a korlátozással, diszkriminációval. Ha például az állami médiában folyamatosan hazudoznak az iszlámról olyasmiket hogy muszlimoknak elő van írva a más vallásúak legyilkolása kamu szakértőket mutogatva vagy ha például kiáll az érsek és azt hazudja hogy muszlimok el akarják foglalni Magyarországot stb az gyülöletkeltés. Amiket leírtál tudod hol tilos? A keresztények által létrehozott és támogatott Szaud-Arábiában. De például Iránban a keresztényeknek saját parlamenti képviselőjük is van és saját templomaikban imádkozhatnak.
"Több fordítást is megnéztem, ugyanazt írja az angol és a német is.
A fordítók pedig gyaníthatóan kiválóan ismerik az arab nyelvet, vagyis ha mind ugyanarra fordít, akkor nyilvánvalóan azt írja az eredeti szöveg."
Jó, vannak csapnivaló magyar fordítások is, ez közismert.
Másrészt az a szerény tapasztalatom, hogy arab nyelven, megesik, hogy egy szónak 3-4 jelentése is van. Ezt éppen a Korán magyarázatok kapcsán tudom, de mégegyszer megjegyzem, sajnos nem tudom az arab nyelvet.
De a Korán hiteles nyelve az arab.
Abdullah
Mit tennének velem Iránban, Szudánban vagy más hasonló iszlám többségű országban, ha elkezdeném a koránt és az iszlám vallást mocskolni a város főterén, mint az itt hozzászóló két muszlim teszi a keresztény vallással?
Csak kíváncsi vagyok.
"Jó, vannak csapnivaló magyar fordítások is, ez közismert.
Másrészt az a szerény tapasztalatom, hogy arab nyelven, megesik, hogy egy szónak 3-4 jelentése is van. Ezt éppen a Korán magyarázatok kapcsán tudom, de mégegyszer megjegyzem, sajnos nem tudom az arab nyelvet."
Ezért néztem meg több fordítást is, több nyelven. Ha az egyik pont csapnivaló lenne, az a többiből látszana, de nem, mindegyik agyagnak fordította ugyanazt a szót. Vagyis itt értelemszerűen az eredeti arab szöveg írója hibázott.
"Ezért néztem meg több fordítást is, több nyelven. Ha az egyik pont csapnivaló lenne, az a többiből látszana, de nem, mindegyik agyagnak fordította ugyanazt a szót. Vagyis itt értelemszerűen az eredeti arab szöveg írója hibázott."
És mi van akkor, ha ebben az esetben, csak rokonértelmű szóként kezelte ezeket ? Mintha egy irodalmi műről lenne szó.
Csak feltételezek én is, de el sem tudom képzelni, ez miért olyan fontos.
Abdullah
"És mi van akkor, ha ebben az esetben, csak rokonértelmű szóként kezelte ezeket ?"
Az a gond, hogy ezek nem rokonértelmű szavak. Az agyag és a föld teljesen mást takarnak. Aki ezeket rokon értelműként kezeli, az a téma alapjaival sincs tisztában.
Ami ugye elég bajos dolog egy olyan könyv esetében, amit elviekben maga Isten diktált le.
"Egyedül a sár az, ami a földre utal, a másik két szó teljesen más jelentéssel bír. Pech, de a tények elég látványosan téged cáfolnak."
Tehát azt mondod agyag és a por nincs a földben. Értem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!