Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon állitják a...

Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 22:23
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/509 anonim ***** válasza:
96%

"Nos figyelj, ahhoz hogy te ezzel egyáltalán foglalkozni tudj, kiválóan kéne ismerned az arab nyelvet"

Több fordítást is megnéztem, ugyanazt írja az angol és a német is.

A fordítók pedig gyaníthatóan kiválóan ismerik az arab nyelvet, vagyis ha mind ugyanarra fordít, akkor nyilvánvalóan azt írja az eredeti szöveg.

2021. ápr. 30. 13:11
 72/509 anonim ***** válasza:
15%

"A keresztény világban? Azért ez egy elég tág fogalom. Kanadában is a kereszténység a domináns vallás, szerinted Kanadában is iszlámellenes gyülöletkeltés megy államszinten?"

Nem gondolod komolyan hogy végigmegyek minden országon. Van ahol jobban máshol kevésbé de jelen van az iszlámellenes gyűlöletkeltés a keresztény világban.

"De én is kérdeznék valamit, melyik iszlám országban nem zajlik keresztény-ellenes gyülöletkeltés államszinten?"

Egyikben sem.

"Melyik iszlám országban szabad egy keresztény misszionáriusnak az utcán evangelizálnia anélkül, hogy elvigyék a rendőrök, vagy meglincselje a tömeg? Melyik iszlám országban vállalhatja fel egy ex-muszlim, hogy áttért a kereszténységre (vagy bármelyik másik vallásra)? Melyik iszlám országban vannak EGYENLŐ jogai bármelyik vallási kisebbségnek mint a muszlimoknak?"

Te kevered a gyülöletkeltést a korlátozással, diszkriminációval. Ha például az állami médiában folyamatosan hazudoznak az iszlámról olyasmiket hogy muszlimoknak elő van írva a más vallásúak legyilkolása kamu szakértőket mutogatva vagy ha például kiáll az érsek és azt hazudja hogy muszlimok el akarják foglalni Magyarországot stb az gyülöletkeltés. Amiket leírtál tudod hol tilos? A keresztények által létrehozott és támogatott Szaud-Arábiában. De például Iránban a keresztényeknek saját parlamenti képviselőjük is van és saját templomaikban imádkozhatnak.

2021. ápr. 30. 13:13
 73/509 anonim ***** válasza:
14%
Amit földnek nevezünk az por, agyag, sár. Ezért ha azt írja hogy agyagból lett az ember az földet jelent. Ahogy a por és a sár is földet jelent. Tehát továbbra is hazudozol és tényeket tagadsz.
2021. ápr. 30. 13:16
 74/509 anonim ***** válasza:
96%

"Ezért ha azt írja hogy agyagból lett az ember az földet jelent. "

[link]

[link]

[link]

Egyedül a sár az, ami a földre utal, a másik két szó teljesen más jelentéssel bír. Pech, de a tények elég látványosan téged cáfolnak.

2021. ápr. 30. 13:19
 75/509 anonim ***** válasza:
22%

"Több fordítást is megnéztem, ugyanazt írja az angol és a német is.

A fordítók pedig gyaníthatóan kiválóan ismerik az arab nyelvet, vagyis ha mind ugyanarra fordít, akkor nyilvánvalóan azt írja az eredeti szöveg."

Jó, vannak csapnivaló magyar fordítások is, ez közismert.

Másrészt az a szerény tapasztalatom, hogy arab nyelven, megesik, hogy egy szónak 3-4 jelentése is van. Ezt éppen a Korán magyarázatok kapcsán tudom, de mégegyszer megjegyzem, sajnos nem tudom az arab nyelvet.

De a Korán hiteles nyelve az arab.

Abdullah

2021. ápr. 30. 13:19
 76/509 anonim ***** válasza:
100%

Mit tennének velem Iránban, Szudánban vagy más hasonló iszlám többségű országban, ha elkezdeném a koránt és az iszlám vallást mocskolni a város főterén, mint az itt hozzászóló két muszlim teszi a keresztény vallással?

Csak kíváncsi vagyok.

2021. ápr. 30. 13:20
 77/509 anonim ***** válasza:
96%

"Jó, vannak csapnivaló magyar fordítások is, ez közismert.

Másrészt az a szerény tapasztalatom, hogy arab nyelven, megesik, hogy egy szónak 3-4 jelentése is van. Ezt éppen a Korán magyarázatok kapcsán tudom, de mégegyszer megjegyzem, sajnos nem tudom az arab nyelvet."

Ezért néztem meg több fordítást is, több nyelven. Ha az egyik pont csapnivaló lenne, az a többiből látszana, de nem, mindegyik agyagnak fordította ugyanazt a szót. Vagyis itt értelemszerűen az eredeti arab szöveg írója hibázott.

2021. ápr. 30. 13:21
 78/509 anonim ***** válasza:
22%

"Ezért néztem meg több fordítást is, több nyelven. Ha az egyik pont csapnivaló lenne, az a többiből látszana, de nem, mindegyik agyagnak fordította ugyanazt a szót. Vagyis itt értelemszerűen az eredeti arab szöveg írója hibázott."

És mi van akkor, ha ebben az esetben, csak rokonértelmű szóként kezelte ezeket ? Mintha egy irodalmi műről lenne szó.

Csak feltételezek én is, de el sem tudom képzelni, ez miért olyan fontos.

Abdullah

2021. ápr. 30. 13:24
 79/509 anonim ***** válasza:
96%

"És mi van akkor, ha ebben az esetben, csak rokonértelmű szóként kezelte ezeket ?"

Az a gond, hogy ezek nem rokonértelmű szavak. Az agyag és a föld teljesen mást takarnak. Aki ezeket rokon értelműként kezeli, az a téma alapjaival sincs tisztában.

Ami ugye elég bajos dolog egy olyan könyv esetében, amit elviekben maga Isten diktált le.

2021. ápr. 30. 13:26
 80/509 anonim ***** válasza:
14%

"Egyedül a sár az, ami a földre utal, a másik két szó teljesen más jelentéssel bír. Pech, de a tények elég látványosan téged cáfolnak."

Tehát azt mondod agyag és a por nincs a földben. Értem :)

2021. ápr. 30. 13:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!