Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?
"Az hogy vérrögnek lett fordítva egy dolog"
Akkor hogy kell fordítani? Mi van ott eredetileg?
"Nem sok, de ez teljesen érthető."
Konkréten bele sem olvastak. Csak ilyen hazug keresztény oldalakról ismerik a Koránt.
"Egyébként van itthon vagy három, el is kezdtem, de története csapnivaló, irodalmilag borzalmas, túl sokat nem haladtam benne. Például elkezd egy történetet és nem egybe írja le, hanem úgy kellene összemazsolázni a könyv különböző részeiről."
Mert nem emberi hamisítás eredménye mint a Biblia. Másképpen épül is épül fel. Az emberi hamisítás Biblia úgy épül fel mint egy emberi mű. Elkezdi a teremtésnél, leírja egy helyen az egyes történeteket, úgy épül fel mint bármelyik ember által írott könyv. A Korán viszont nem. Mozaikszerűen épül fel. Az egyes fejezetekben adott esetben sokmindenről van szó, az egyes próféták története több fejezetben is szerepel. A Korán kinyilatkoztatása több mint 20 évig tartott. Tehát ha csak beleolvasol és ezeket nem veszed figyelembe akkor hibás következetéseket vonsz le.
"De a lényeg, hogy a keresztények többsége nem is szenteli annak életét, hogy az iszlám vallást kritizálja folyamatosan,"
Ekkora hazugságot is csak egy keresztény írhat. Az a keresztény oldal is hazugságokat ír a Koránról. Arról nem is beszélve hogy Magyarországon és a keresztény világban iszlámellenes gyülöletkeltés megy államszinten, de szerint én vagyok az aki gyűlölködik mert kiirtam néhány teljesen jogos kérdést a keresztény vallásra vonatkozóan :)
"Az hogy vérrögnek lett fordítva egy dolog"
Akkor mondd, mi ott az eredeti szó!
"Az agyag, por és a föld ugyanaz."
Agyag: földpát tartalmú kőzet
Por: szilárd anyagokból annak mállása, törése során kiváló apró szemcsék
Föld: termőtalaj
Elég tudatlannak kell lennie aki szerint ez a három ugyanaz.
Ebben KELL hinniük. A Korán szerint a Biblia Isten szava, a Korán szerint a keresztényeknek nincs alap amin állhatnának ha nem az Evangélium szerint ítélkeznek.
Ha viszont a Bibliához tartjuk magunkat akkor a Korán nem Isten szava, mert ellent mond a Koránnak.
Ezért a muszlimok kitalálták (mert egy ez későbbi betoldás az iszlámba), hogy a Bibliát átírták, mert nem maradt más magyarázatuk erre a nyilvánvaló ellentmondásra.
Ha viszont a Biblia nem Isten szava a Korán akkor is hamis, mert a Korán szerint a Biblia Isten szava.
"Csak ilyen hazug keresztény oldalakról ismerik a Koránt."
Pont mint te a Bibliát, nincs különbség.
"Mert nem emberi hamisítás eredménye mint a Biblia."
Ez aztán a logika, mivel a Korán egy minden szempontból ócska és csapnivaló mű, ez bizonyítja, hogy a Biblia hamisítás eredménye. Nagyszerű éleslátás.
"A Korán viszont nem. Mozaikszerűen épül fel..."
Vagy pont ez bizonyítja, hogy mennyire emberi mű és annak is mennyire ócska. A szerző csapong össze-vissza, elfelejti, hogy egyes dolgokról mit írt korábban, így később valami teljesen mást ír (lásd a linkelt oldalon lévő példák). Noé történetét közli egyszer, majd néhány év múlva más is eszébe jut, amivel megcifrázza kicsit, meg ehhez hasonlók.
"De a lényeg, hogy a keresztények többsége nem is szenteli annak életét, hogy az iszlám vallást kritizálja folyamatosan,"
"Ekkora hazugságot is csak egy keresztény írhat."
Értem, szerinted akkor a keresztények többsége annak szenteli életét, hogy az iszlámot kritizálja. Hát legyen így. Nem ártana valami orvoshoz is fordulnod ezzel, talán gyógyszerrel kezelhető az állapotod még.
"Ekkora hazugságot is csak egy keresztény írhat. Az a keresztény oldal is hazugságokat ír a Koránról"
Hm, tehát van olyan keresztény aki provokálja a muszlimokat, ebből következik hogy szinte minden keresztény annak szenteli az életét hogy az iszlám vallást kritizálja.
Végül is, ha valaki annyira fanatikus mint te, gondolom már a saját szavaidban sem kritérium hogy bármi logika legyen...
#35: Hiàba van 3 Korànod. Te az egészből semmit sem értesz :(
Amiket írsz Isten Szavàról csak rosszindulatú talàlgatàs.
Abdullah
Pedig két diplomás emberként valószínűleg nem velem van a baj :)
"Hm, tehát van olyan keresztény aki provokálja a muszlimokat, ebből következik hogy szinte minden keresztény annak szenteli az életét hogy az iszlám vallást kritizálja."
Hozzá tettem azt az "apróságot" hogy Magyarországon és a keresztény világban iszlámellenes gyülöletkeltés megy államszinten. Te ezt kihagytad és csak az első részt idézted és így rágalmazol, ami tipikus keresztény szokás.
#38: Jujj.... Nekem csak egy diplomàm van és 3 szakmàm. Most akkor mi lesz ?
Remélem egyszer majd megnyílik a szíved mikor olvasod. Én ezt kívánom.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!