Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?
"Majd jön egy muszlim, aki BELEOLVASOTT és elkezd hisztizni, hogy tipikus keresztény hazudozás."
Tévedés, nem olvasott bele, ő maga mondta, hogy nagy részét el se olvasta, csak keresztényellenes külföldi oldalakról szedi téveszméit. Ha legalább elolvasta volna és úgy mutatna rá ezekre a dolgokra, de nem.
"700 ezer eltérést számoltak össze csak az Újszövetségben"
Belegondolsz egyáltalán, hogy milyen ökörségeket írsz? Lehet nincs összesen 700 ezer szó az Újszövetségben.
Ez egyébként tényleg jogos kérdés. Hamisításról akkor lehet beszélni ha az eredeti jelentés megváltozott.
Pl én azt mondom, a Sanyi meg a Pisti jó fiúk.
Valaki más pedig azt mondja, hogy a Sanyi ÉS a Pisti jó fiú. Lemaradt egy K betű és át lett írva egy szó, mégsem történt hamisítás, hisz az átirat ugyanazt jelenti mint az eredeti szöveg.
Szóval konkrét példákat kell bemutass hogy milyen változtatás mihez képest hogyan változtatta meg a Biblia üzenetét. Enélkül csak alaptalan rágalom, amit írsz.
"Ezek a versek pont azt bizonyítják hogy a Korán Isten szava. A porból és agyagból teremtés arra utal hogy az ember földből lett teremtve. Ha megnézzük az embert felépítő elemek megtalálhatóak a földben. A spermacsepp és vérrög az ember szaporodására vonatkozik. A semmiből teremtés pedig arra vonatkozik hogy az ősrobbanás előtt nem volt semmi tehát Allah semmiből teremtette az embert."
Ha Allah sem tudja hogy az ember honnan jött, az pont cáfolja hogy ez isten szava lenne.
Az agyag és a por teljesen más, nagyon tudatlannak kell lenni ahhoz, hogy valaki összekeverje a kettőt.
Vérrögöknek pedig semmiféle szerepe nincs a szaporodásban. Ez megintcsak a szerző tudatlanságának bizonyítéka.
"Ha Allah sem tudja hogy az ember honnan jött, az pont cáfolja hogy ez isten szava lenne."
Mi az hogy nem tudja? Ezek a versek teljesen másról szólnak. A agyag és a por földet jelent, egyébként a Bibliában is szerepel. A földben megtalálható elemekből épül fel az ember. A vérrög a megtermékenyített petesejt ami megtapad a méhfalban. Ezt több vers is leírja csak a hazug keresztény oldal ezeket nem idézi.
Ilyen hazugságokkal csak magatokat járatjátok le. Ha ti az össze-vissza hamisított Bibliában akartok hinni ti dolgotok, de ha hazudoztok az iszlámról hogy a saját vallásotokat igazát próbáljátok bizonyítani, ott komoly gondok vannak.
Nem konkrétan az itteni beszélgetésre gondoltam, hogy keresztény hazudozás a vád, hanem úgy összességében amiket ír. Csak mert beleolvastak.
De így már értem, hogy miért vannak mai napig muszlim terroristák, mindnek ilyen lehet a személyisége.
"De így már értem, hogy miért vannak mai napig muszlim terroristák, mindnek ilyen lehet a személyisége."
Ha buktátok a teológiai vitát akkor marad a terroristázás? :)
"Tévedés, nem olvasott bele, ő maga mondta, hogy nagy részét el se olvasta, csak keresztényellenes külföldi oldalakról szedi téveszméit. Ha legalább elolvasta volna és úgy mutatna rá ezekre a dolgokra, de nem."
A Bibliát tényleg nem olvastam végig ahogy valószínűleg te sem és a keresztények nagyrésze sem. Arról nem is beszélve hogy a Koránt hány keresztény olvasta el. A Bibliából sok részt elolvastam és ha kiírok egy kérdést alaposan megnézem a kapcsolódó Bibliai verseket.
"A vérrög a megtermékenyített petesejt ami megtapad a méhfalban."
Nálad kimaradt a biológia óra? A megtermékenyített petesejt, az nem egy vérrög. A vérrög teljesen más és trombózist okoz. A vérrög egy súlyos probléma, amire gyógyszert kell szedni, hogy feloldódjon. Extrém esetben műteni kell. Szóval itt tényleg vannak komoly gondok.
"A agyag és a por földet jelent"
Az agyag, por és a föld három eltérő dolog.
"A vérrög a megtermékenyített petesejt"
A megtermékenyített petesejtnek pedig semmi köze egy vérröghöz.
Hogy ilyen hazugságokat kell kitalálnod hogy valahogy kimegyarázd az ellentmondásokat, ez csak bizonyítja mennyire komoly ellentmondásokról van szó.
"Arról nem is beszélve hogy a Koránt hány keresztény olvasta el."
Nem sok, de ez teljesen érthető. Egyébként van itthon vagy három, el is kezdtem, de története csapnivaló, irodalmilag borzalmas, túl sokat nem haladtam benne. Például elkezd egy történetet és nem egybe írja le, hanem úgy kellene összemazsolázni a könyv különböző részeiről. A Gyűrűk Ura sokkal jobban lekötött ennél a fércműnél, sőt irodalmilag is egy sokkal kiválóbb mű, a története pedig klasszisokkal jobb. Össze se lehet hasonlítani.
De a lényeg, hogy a keresztények többsége nem is szenteli annak életét, hogy az iszlám vallást kritizálja folyamatosan, ellenben veled, mert te az online töltött időd nagy részében mást se csinálsz, mint a keresztényeket provokálod, rágalmazod. Ha pedig már ennek szentelted valószínűleg unalmas életed (lehet ezért fizetést is kapsz?), akkor ajánlott lett volna elolvasnod azt, ami ellen ennyire hadakozol. Mert így csak egy csapnivaló gyenge minőségű vergődés amit művelsz. Sok ateista kritikus legalább vette a fáradságot és elolvasta amit amit kritizál. Ti még az ateistáknál is lejjebb vagytok.
Az hogy vérrögnek lett fordítva egy dolog, de az egész folyamat le van írva részletesen és pontosan kiderül hogy a megtermékenyítésről ír és az embrió fejlődéséről.
Az agyag, por és a föld ugyanaz. Látom te még azt is letagadod ami a saját Bibliádban van.
Továbbá ezek a versek nem zárják ki egymást. Keresztényektől nem is várható más csak ilyen hazugságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!