Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen bizonyítékokat tudtok...

Milyen bizonyítékokat tudtok arra hogy az isten akiben hisztek létezik? (azt is írjátok le légyszíves hogy milyen vallásúak vagytok)

Figyelt kérdés

2020. nov. 5. 20:51
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/231 A kérdező kommentje:

146+2n

Annyira szórakoztatóak a válaszai, hogy mosolyogva olvastalak végig.

Te vagy az aki már beszélt előzőleg a feltámadásos napról?

Kérdeztelek még róla de nem válaszoltál (vagy legalábbis nem láttam). Pedig érdekelne hogyan is menne ez pontosan.

"Isten a fizikai, kémiai, stb. törvényszerűségek fölött áll.

Miért ne lenne ettől szabad akaratod?

Azt eszel, iszol, szívsz, amit akarsz..."

Látom, nehezen megy a gondolkodás. Biztos isten rosszul irányítja az agyad. Mert ha ő irányítja a fizikát, kémiát, biológiát akkor az agyad működését is ő irányítja, a környezetedet is ami szintén befolyásol téged, a tested működését is, ....

Azt eszel, iszol, szívsz amit akarsz. Amit meg kívánsz. Azt kívánod meg amit a szervezeted megkíván amit meg isten befolyásol.

(és hogy kötözködjek mint ti szoktatok. Nem azt eszel ... amit akarsz hanem amire lehetőséged van.)

"Te úgy tapasztalod, hogy semmit sem tehetsz a testedért?"

Amennyiben isten irányít mindent a testedben akkor lényegében csak ő bábozik veled és ő irányít téged hogy tegyél a testedért.

Néha azt gondolom, hogy egy tizenéves vagy, válaszoló.

"Te sosem döntötted el, hogy most jól viselkedsz, vagy rosszul?"

De látszólag. De az elméleted szerint csak isten irányította a döntéseimet.

"ha Ő teremtett minket, akkor nem csak köze, hanem joga is van mindenhez."

Igen de ha nem is téged irányítana konkrétan hanem csak a környezetedet befolyásolja kicsit azzal már hatással van a döntéseidre így megszegi a szabad akaratot. Ezen felül pedig ha befolyásolja a döntéseidet akkor milyen jogon ítélkezik a döntéseid felet ha azok valójában nem is a te döntéseid hanem az általa befolyásoltak.

"Minél idősebb leszel, annál többször fogsz rájönni arra, hogy nem tudhatsz mindent, mert nem tudhatunk mindent."

Soha nem is mondtam hogy tudok mindent.

Azonban az amit mondasz átgondolatlan ahhoz képest amit hiszel.

"A meg nem született gyermek sok szempontból személynek minősül."

Jogi szempontból jelenleg nem büntethető az hogy dohányzásra kényszerítik.

De egyébként hogyan dönt igazságosan arról ki a rossz és ki a jó?

Tegyük fel hogy dönthetsz arról hogy jót vagy rosszat teszel. Azonban teljesen mások a körülmények.

Ha pl fognánk valakit akiből felnőttként jó ember lenne és kicseréljük egy olyannal akiből felnőttként rossz mi garantálja azt hogy aki régen jó lett volna az most nem lesz rossz?

Ha azonban a környezet ennyire belejátszik a dolgokba akkor lényegében bárki lehetne jó és kerülhetne menybe ha normális körülmények közé születik. Vagy bárki lehet rossz ha olyan körülmények közé születik.

Ha pedig nem hozhatsz igazságos döntést akkor pedig nincs értelme a feltámadásnapnak vagy a pokol/mennyország rendszernek.

2020. nov. 26. 09:32
 152/231 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, neked megy nagyon nehezen a gondolkodás.

Isten befolyását úgy értem, hogy nélküle a fizikai/kémiai/biológiai/pszichikai törvényszerűségek nem működnének.

Képzeld ezt el úgy, mint hogy demokrácia nélkül az alapvető jogok nem érvényesülnek. (Bocs, ha nem érted, nem jut eszembe egyszerűbb példa).

Az, hogy szabad akarat van , azt tapasztalod te is minden nap. Vagy te úgy érzed, hogy valamilyen kényszer hatása alatt vagy?

Annyit írtam korábban, hogy van feltámadás. Test és lélek együtt támad fel. A különválasztása nincs benne a Bibliában.

Bővebben mit írjak róla? Nem tudni, hogy mikor lesz. Mindenki fel fog támadni, de ezt írtam már eddig is, miért mondod, hogy nem válaszoltam a kérdésedre?

Nekem jól megy a gondolkodás, 3 diplomám van és gyakorlatias is vagyok, nagyon jól meg tudom szervezni az életem és boldog is vagyok. Jól megy nekem a helyesírás is, neked érdemes lenne még gyakorolnod.

Ha elhiszed, vagy már hiszed, vagy már kezded hinni, hogy van Isten, akkor 2 lehetőséged is van az általad vélt tetteivel kapcsolatban:

1. Kritizálod és folyamatosan megkérdőjelezed, mintha te lennél a főnöke és bármit is jobban tudnál.

2. Tudomásul veszed, hogy te csak egy ember vagy és senki sem jogosított fel arra, hogy Istent minősítsd, hiszen tudod, hogy ő nem egyenlő veled. (Tudod, hogy értelmetlen lenne a kritika, ahogyan egy hangya kritikája az emberiségről sem sokat érne.)

Mivel az 1-es verziót olvasom a te esetedben, azt látom, hogy valamilyen szinten csak hiszel Istenben, de mindenképpen racionális magyarázatokat akarsz, annak ellenére, hogy többször olvashattad már, hogy azt nem fogod megkapni.

"Azonban az amit mondasz átgondolatlan ahhoz képest amit hiszel"

Mi átgondolatlan?

"Jogi szempontból jelenleg nem büntethető az hogy dohányzásra kényszerítik." Jogi szempontból a méhmagzat jogalany és örökös a törvényes öröklési rend szerint, ez áll Polgári Törvénykönyvben.

A méhmagzatot nem dohányzásra kényszerítik, ami vele történik az a dohányzásnál rosszabb, a köldökzsinóron keresztül olyan nikotin mennyiséget kap, ami többek között a vesék normális kialakulását meggátolja.

2020. nov. 26. 12:15
 153/231 anonim ***** válasza:
82%

Még erre is válaszolok:

"De egyébként hogyan dönt igazságosan arról ki a rossz és ki a jó?

Tegyük fel hogy dönthetsz arról hogy jót vagy rosszat teszel. Azonban teljesen mások a körülmények.

Ha pl fognánk valakit akiből felnőttként jó ember lenne és kicseréljük egy olyannal akiből felnőttként rossz mi garantálja azt hogy aki régen jó lett volna az most nem lesz rossz?

Ha azonban a környezet ennyire belejátszik a dolgokba akkor lényegében bárki lehetne jó és kerülhetne menybe ha normális körülmények közé születik. Vagy bárki lehet rossz ha olyan körülmények közé születik.

Ha pedig nem hozhatsz igazságos döntést akkor pedig nincs értelme a feltámadásnapnak vagy a pokol/mennyország rendszernek."

Mindenki a saját életéről dönt.

mindenki dönthet úgy , hogy bűnöző lesz, vagy pedig úgy, hogy nem lesz, hanem tisztességesen tanul, dolgozik.

Ebben mi a bonyolult?

2020. nov. 26. 12:17
 154/231 A kérdező kommentje:

Válaszoló, neked megy nagyon nehezen a gondolkodás.

"Isten hatással van a létezésre, a fizikai törvényekre, a"

Hatással van rá. Nem pedig ő alkotta.

Néha komolyan úgy érzem mintha tizenéves gyerekkel beszélnék.

"Az, hogy szabad akarat van , azt tapasztalod te is minden nap. Vagy te úgy érzed, hogy valamilyen kényszer hatása alatt vagy?"

Az hogy nincs szabad akarat nem jelenti azt hogy azt érzed hogy valaki folyamatosan mozgat téged.

pl.: tegyük fel elmész egy fa alatt, leesik a fáról egy alma pont előtted és te megtorpansz egy pillanatra,

Ha az alma azért eset le mert isten belenyúlt a dolgokba azzal befolyásolt téged és rajtad keresztül mások.

Mert te lehet ez a megtorpanás miatt lekésed a buszt -> nem érsz oda az állás interjúra -> nem lesz munkád -> eladósodsz -> elmész bankot rabolni (szélsőséges eset csak a példa kedvéért)

Egy egyszerű dologgal rávett arra hogy elmenj bankot rabolni és ezzel csak a környezetedet befolyásolta.

Azonban ha a gondolataidat is befolyásolhatja akkor még ennyi se kell.

Persze te cselekedsz, hozod meg a döntést stb. De azért mert ő erre irányított.

(Bocs, ha nem érted, nem jut eszembe egyszerűbb példa).

"Annyit írtam korábban, hogy van feltámadás. Test és lélek együtt támad fel. A különválasztása nincs benne a Bibliában.

Bővebben mit írjak róla? "

Volt egy előző válaszoló aki szintén feltámadás napi hívő volt.

Szerinte isten majd valamikor feltámaszt mindenkit és utána ítéletet mond felettük és a bűnösöknek meghalnak megint és az lesz az igazi végleges halál.

Ezzel az elképzeléssel kapcsolatban voltak még kérdéseim konkrétabban.

Olyanok mint hogy miért támaszt fel ha utána megöli megint a gonoszokat.

De ennél komolyabbak is felmerültek.

"Nekem jól megy a gondolkodás, 3 diplomám van és gyakorlatias is vagyok, nagyon jól meg tudom szervezni az életem és boldog is vagyok. Jól megy nekem a helyesírás is, neked érdemes lenne még gyakorolnod."

Nagyon gratulálok. 3 diploma után elhagyhatnád már a gyerekes viselkedést.

"1. Kritizálod és folyamatosan megkérdőjelezed, mintha te lennél a főnöke és bármit is jobban tudnál."

Nekem meg ez áll jogomban.

"Mivel az 1-es verziót olvasom a te esetedben, azt látom, hogy valamilyen szinten csak hiszel Istenben, de mindenképpen racionális magyarázatokat akarsz, annak ellenére, hogy többször olvashattad már, hogy azt nem fogod megkapni."

Az hogy felvetem a lehetőségét hogy reagáljak az állításokra az nem jelenti azt hogy hiszek.

Az előbbi válaszaim/kérdéseim nem egy racionális válasz megszerzésére irányultak hanem az ellent mondások felszámolására.

Milyen diplomáid is vannak egyébként?

"Mi átgondolatlan?"

Ezt magyarázom már egy ideje.

"A méhmagzatot nem dohányzásra kényszerítik, ami vele történik az a dohányzásnál rosszabb, a köldökzsinóron keresztül olyan nikotin mennyiséget kap, ami többek között a vesék normális kialakulását meggátolja."

A lényeg még mindig. Büntethető vagy nem? Nem.

"Mindenki a saját életéről dönt.

mindenki dönthet úgy , hogy bűnöző lesz, vagy pedig úgy, hogy nem lesz, hanem tisztességesen tanul, dolgozik.

Ebben mi a bonyolult?"

Ahhhhaaaaaa. Persze. Ha arany kanállal eszed a bébipapit akkor érhető az ilyen gondolkodás.

De képzeld el sokaknak nincsenek lehetőségeik. Sokaknak persze meg van a képessége hogy döntsön a saját életéről. Csak a körülmények ezt nem teszik lehetővé. Akarhatsz te tanulni ha nem tudsz hozzá jutni könyvhöz és a mindennapokban azért kell küzdened hogy életben maradjál.

Az hogy bűnöző leszel se mindenkinek a saját döntése. Persze valamilyen szinten igen. De vannak helyzetek amikben minden normális ember a bűnözést választaná.

"Mi átgondolatlan?"

Például az előbbi kijelentésed. Attól még hogy neked van lehetőséged nyugodtan suliba járni, dolgozni, diplomákat halmozni attól még nincs mindenki ilyen helyzetben.

2020. nov. 26. 12:46
 155/231 anonim ***** válasza:
82%

Ha kicsit bonyolultabban fogalmazok, nem érted. Ha egyszerűen fogalmazok, neked áll feljebb. Olvasnod kellene, mégpedig rengeteget, mert fejlesztené a gondolkodásod.

Már 10 éve dolgozom folyamatosan, nem csupán diplomákat halmozok.

Neked is jót tenne a tanulás is, a munka is.

Sokaknak nincs lehetőségük a döntésre? Persze, mert börtönben ülnek, vagy kiskorúak, vagy fekvő betegek. Abban azonban ők is dönthetnek, hogy elfogadják Isten létezését, vagy tagadják.

Nem veszed észre, hogy folyamatosan bugyuta gondolatokat írsz mindenre?

Tekintsd a kérdést költőinek, nem vesztegetem rád tovább az időt.

2020. nov. 26. 13:41
 156/231 A kérdező kommentje:

Itt most nem isten elfogadásáról van szó hanem jó és rossz közötti döntésről.

Ha valami gettóban élnél és aközött kéne választanod hogy beállsz egy bandába és bünözől vagy a banda lemészárolja a családod akkor valószinüleg te is bünöznél.

Nem mondanám hogy ez igazi választási lehetőség lenne.

2020. nov. 26. 14:13
 157/231 A kérdező kommentje:

Na most hogy van egy kis időm is.

"Ha kicsit bonyolultabban fogalmazok, nem érted. "

Mi volt az amit nem értettem meg? Ha rosszul fogalmazol az nem az én hibám.

"Ha egyszerűen fogalmazok, neked áll feljebb."

Nekem áll feljebb? Te kezdtél el ilyen " nehezen megy a gondolkodás" meg ehhez hasonlóakat írni.

3 diploma mellet nem ártott volna egy normális stílust is megtanulnod.

"Már 10 éve dolgozom folyamatosan, nem csupán diplomákat halmozok."

Szövegértés 1-es.

Nem mondtam hogy diplomákat halmozol csak. Ezen felül nem változtat a tényen hogy hogy baromira nem látod hogy erre vannak akiknek nincs lehetőségük és sokaknak nem úgy megy az élete hogy így döntök úgy döntök és jó ember vagyok.

"Neked is jót tenne a tanulás is, a munka is."

Bukta. Tanulok és mellette dolgozok is.

"Sokaknak nincs lehetőségük a döntésre? Persze, mert börtönben ülnek, vagy kiskorúak, vagy fekvő betegek. Abban azonban ők is dönthetnek, hogy elfogadják Isten létezését, vagy tagadják."

1. Mint mondtam nem isten létezéséről volt szó. Hihet valaki istenben és közben lehet sorozat gyilkos.

2. Mint írtam vannak helyzetek ahol azonban nincs valódi lehetősége dönteni az embernek hogy jó lesz-e vagy rossz. (156. de akár konkrétabban is kifejthetem)

"Nem veszed észre, hogy folyamatosan bugyuta gondolatokat írsz mindenre?"

Mi volt bugyuta és miért is?

Mert ellent mertem neked mondani? Ha valaki ellent mond ő fenséges 3 diplomásunknak vagy kétségbe meri vonni azt amit mond akkor ő ördögtől való.

Fogad újabb gratulációmat azért mert így viselkedsz 3 diploma után is.

2020. nov. 26. 19:37
 158/231 anonim ***** válasza:
91%

..Nos van 2 ilyen rövidke cikk, ebből idézve - ez nem filózófiai-teológiai bizonyítás lesz:

[link]

[link]

"Mintha vonalzóval húzták volna meg az Írország és Izrael között húzódó egyenes vonalat... a vonal tökéletesen illeszkedik a naplemente vonalához a nyári napforduló napján..."

"Véletlen egybeesés lenne? Egymástól nagyon távol fekvő kolostorokról van szó, amelyek mégis tökéletesen egyenes vonalon helyezkednek el..."

"Mindenesetre meglepő ez az elhelyezkedés: a három legfontosabb kegyhely – a franciaországi Mont Saint Michel, az olaszországi Susa-völgyben a Szent Mihály-szentély és a garganói Monte Sant’Angelo szentélye – azonos távolságban vannak egymástól..."

Építési időpontjai a 7 katolikus kegyhelynek nagyjából:

588, kb. 495, 709, kb. 11.század, 490, kb. 13.század, kb. 12.század

Amúgy vallástól, hittől és vitától függetlenül el lehet ismerni, hogy fantasztikusan, de legalább is jól néz ki az egyik ilyen apátság-kegyhely, a "Mont Saint Michel" - nem véletlenül látogatják annyian:

https://www.youtube.com/watch?v=cvyx_p1Zl4U

2020. nov. 27. 20:40
 159/231 anonim ***** válasza:
16%

NoAnonim vagyok

158-as

Ez bizonyítaná, hogy van Isten?

Ha egy terkepen ket hely kozott huzol egy egyenes vonalat vonalzoval, az tokeletesen egyenes lesz.

Ha ez a vonal katolikus tobbsegu orszagokon megy at, akkor a vonalon nagy valoszinuseggel lesznek tortenelmi kegyhelyek, szent kutak, zarandok megallohelyek, kolostorok, szentelyek. Egy ilyen nagy tavolsagon nem meglepo, hogy van 7.

En hivo vagyok, de ez egy kicsit túl lelkesnek es elfogultnak tunik nekem. A Magyar Kurir olvasoi biztos orommel olvassak, de egy nem hivonek nem lesz bizonyitek.

2020. nov. 29. 00:17
 160/231 A kérdező kommentje:

158

Ez így nem bizonyíték.

Azonban érdekes.

Bár jobb lett volna egy olyan linkkel ahol térképen be van jelölve az összes ilyen hely.

2020. nov. 29. 21:41
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!