Milyen bizonyítékokat tudtok arra hogy az isten akiben hisztek létezik? (azt is írjátok le légyszíves hogy milyen vallásúak vagytok)
140
De miért kell különbségnek lennie aközött hogy hiszed hogy van értelme és aközött hogy azt hiszed nincs konkrét értelme az életednek.
Attól még hogy nincs isten aki valami céllal teremtsen attól még te meg teheted ugyan azokat a dolgokat, segíthetsz másokon akár.
Azonban ha isten céllal teremti az embert akkor azzal a céllal teremtette meg a sorozat és tömeg gyilkosokat hogy mészároljanak? (mert amúgy olyan unalmas a műsor néha fel kell rázni) Ha isten annyira tökéletes és mindent tudó akkor tudnia kellet hogy azt fogják tenni és kitalálhatott volna egy jobb megoldást is ha mind ez csak valami más céljából volt.
(egyébként a 3. pontban idézet mondat arra vonatkozott hogy ha jól emlékszem azt írtad hogy minek éljünk ha nincs semmi célja a létezésünknek)
Úgy vélem ez a van értelme nincs értelme dolog kezd megrekedni.
Végére.
A kutya azt hiszem elment pár várossal arrébb egy üzletbe és egyenesen oda ment egy adott polchoz levett egy játékot majd kisétált vele. (régebben volt egy műsorban ahol mindenféle videókat elemezgettek azt hiszem)
"De miért kell különbségnek lennie aközött hogy hiszed hogy van értelme és aközött hogy azt hiszed nincs konkrét értelme az életednek."
nem "kell"
nekem fontos lenne
hagyhatjuk kiégni a témát az élet értelmérol
"Azonban ha isten céllal teremti az embert akkor azzal a céllal teremtette meg a sorozat és tömeg gyilkosokat hogy mészároljanak? (mert amúgy olyan unalmas a műsor néha fel kell rázni)"
ezzel viszont jól belenyúltál
"levett egy játékot"
jellemzo, hogy én a húsra gondoltam, az enyémbol kiindulva...
"Egyébként nem reagáltál semmit arra hogy isten miért csinált hibás és nem működő kódokat?"
Isten nem hozott létre hibás és nem működő kódokat.
Kicsit bonyolultabb a történet, de ahhoz el kellene olvasnod a Bibliát, vagy bár az Újszövetséget, hogy megértsd, de legalább Pál leveleit.
Vannak teremtmények, akik elég sok romboló tevékenységre képesek.
144
Se a Bibliából se az Újszövetségből nem dereng olyan rész ami meg magyarázná.
Úgy hogy légyszíves konkretizáld hogy melyik részre is gondolsz.
"Vannak teremtmények, akik elég sok romboló tevékenységre képesek."
Ezzel azt akarod mondani hogy azért pusztította el őket mert túl sokat romboltak?
De tudnia kellet hogy sokat fognak pusztítani. Az hogy túl sokat pusztítottak szintén egy programozási hiba.
Volt már korábban szó, ha jól emlékszem itt ezen kérdés alatt a szabad akaratról.
Ha nem olvasod a Bibliát, akkor is tapasztalhatod, hogy az emberek mekkora pusztításra és mekkora gonoszságra is képesek.
Isten teremtményeinek az értéke éppen az önállóságukban van. Különben csak gépek lennénk, mi emberek.
Isten nem kényszerít a jóra, de meg lesz (és már meg is van) minden rossznak a következménye.
Nincs tehát programozási hiba, hanem az ember dönt a frontális lebenye által, akinek ez sérül, az nem képes dönteni tettei vonatkozásában.
Most nem tudok felcsapni egy Bibliát. Régebben sokat volt vele dolgom azonban.
Tehát akkor véleményed szerint isten egyáltalán nincs hatással a világ működésére csak ha valakik sok rosszat csinálnak akkor azokat kipusztítja?
Ez is elégé a szabad akarat ellen van. Az hogy csinálj amit akarsz de ha ezt teszed akkor kinyírlak felfogás.
De ha az volt a baj hogy sokat pusztítottak akkor manapság miért nem tesz semmit? Mennyit kell ahhoz pusztítani hogy megmozduljon és tegyen valamit?
Felmerült már előzőleg is ez a kérdés de most meg kérdezem tőled is mert nagyban megkönnyítheti a dolgokat.
Szerinted a teremtésen kívül mit csinál/csinált isten?
Meg egy kérdés mindentől függetlenül. Mi számít pusztításnak?
Csak mert volt például régen egy szép hegy aminek az emberek elpusztították a szép természetes kinézetét. Rushmore hegy. Azonban nézhetjük onnan is hogy alkottak valamit. A pusztítás sem feltétlen olyan egyértelmű.
Ha a világ nagy része piromániás lenne akkor valószínűleg alkotásnak és nem pusztításnak minősülne egy -egy ház leégetése.
146-os vagyok.
Én azt gondolom, hogy Isten hatással van a létezésre, a fizikai törvényekre, a tömegvonzásra és azt gondolom, hogy nélküle ezek a törvényszerűségek (fizikai, kémiai, biológiai) nem működnének, tehát nemcsak megalkotta a bolygókat és a Naprendszert, benne a Földet, hanem felelősséggel működteti.
A Földön lévő eseményekhez, történésekhez nem tudom, hogy mennyiben járul hozzá, amit biztosabbnak gondolok, az az, hogy életben tart, élet nem lenne nélküle.
Hogy Isten kipusztítja-e a gonoszokat, erre inkább azt mondanám, az emberiség jelenleg önmagát pusztítja.
A bűn következményeit lásd pl. ott, hogy aki terhesen dohányzik, annak a gyereke vesebeteg lesz. Ezt régóta tudjuk, ma meg már olyan lelki betegségekre is fény derül, amelyek azért alakultak ki, mert valakit nem szerettek a szülei, nem törődtek vele, elhanyagolták.
A környezetszennyezésnek is megvan (és lesz) a következménye.
"De ha az volt a baj hogy sokat pusztítottak akkor manapság miért nem tesz semmit? Mennyit kell ahhoz pusztítani hogy megmozduljon és tegyen valamit?"
Nem tudom. Erre nincs válasz.
"Szerinted a teremtésen kívül mit csinál/csinált isten?"
Nem tudom és nem gondolom, hogy Isten ki kellene ezt nyilatkoztassa az embernek.
Ő mindent tud rólunk, mert Ő teremtett. Miért gondolod, hogy nekünk teremtményeknek mindent tudnunk kellene a Teremtőről? Miért gondolod, hogy képesek lennénk felfogni, hogy miket tesz úgy egyébként?
"Meg egy kérdés mindentől függetlenül. Mi számít pusztításnak?"
Én az emberek és állatok megölésére gondoltam itt, de nyilván minden más is pusztítás, ami egy meglévő dolog/létesítmény lerombolását jelenti.
Attól, hogy más vonatkozásban ez alkotásnak tekinthető (pl. ha egy film forgatása miatt tesznek tönkre valamit), attól még a pusztítás pusztítás marad.
146+2n
"Én azt gondolom, hogy Isten hatással van a létezésre, a fizikai törvényekre, a tömegvonzásra és azt gondolom, hogy nélküle ezek a törvényszerűségek (fizikai, kémiai, biológiai) nem működnének, tehát nemcsak megalkotta a bolygókat és a Naprendszert, benne a Földet, hanem felelősséggel működteti."
Na így azonban tényleg hol a szabad akarat?
Ha ő befolyásolja a testünk működését is akkor végkép nincs semmi szabad akaratunk. Ilyen módon az hogy valaki rossz vagy jó is teljesen az ő műve így nincs értelme a pokolnak se a menynek. Se a léleknek.
"A Földön lévő eseményekhez, történésekhez nem tudom, hogy mennyiben járul hozzá, amit biztosabbnak gondolok, az az, hogy életben tart, élet nem lenne nélküle."
Ha ő irányítja a fizikát,biológiát,kémiát mint mondtad akkor konkrétan minden eseményhez köze van.
"Hogy Isten kipusztítja-e a gonoszokat, erre inkább azt mondanám, az emberiség jelenleg önmagát pusztítja."
Ép ez az. Ha régen a gonosz pusztító lényeket kinyírta hogy ne pusztítsanak el mindent akkor most miért nem nyúl bele hogy ne menjen minden a kukába?
"A bűn következményeit lásd pl. ott, hogy aki terhesen dohányzik, annak a gyereke vesebeteg lesz. Ezt régóta tudjuk, ma meg már olyan lelki betegségekre is fény derül, amelyek azért alakultak ki, mert valakit nem szerettek a szülei, nem törődtek vele, elhanyagolták."
Ez aztán az igazságosság. Büntessük a gyereket azért mert a szülő ostoba.
(és persze mivel a meg nem született gyerek nem minősül még személynek vagy embernek nem tudom pontosan hogy is volt a lényeg hogy amíg nem született meg addig nem bűn dohányzásra kényszeríteni)
"A környezetszennyezésnek is megvan (és lesz) a következménye."
Kihalunk. Függetlenül attól hogy valaki környezetvédő vagy környezet szennyező vagy álszent környezetvédő.
"Miért gondolod, hogy nekünk teremtményeknek mindent tudnunk kellene a Teremtőről?"
Nem árt meg ismerni a másikat.
"de nyilván minden más is pusztítás, ami egy meglévő dolog/létesítmény lerombolását jelenti."
Meglévő dolog pl egy márvány tömb is. Amit a szobrász elpusztít hogy létre hozza a szobrát.
Ezt mégis alkotásnak nevezik az épület felgyújtását azonban pusztításnak. Mind a kettő pusztán átformált valamit.
Az alkotáshoz pusztítanod kell. (zenészek esetén kicsit kérdésesebb már ez de ha nagyon kötözködni akarunk akkor a csendet pusztítják el).
Annyira szórakoztatóak a válaszai , kérdező, hogy mosolyogva olvastalak végig.
148-as vagyok.
"Ha ő befolyásolja a testünk működését is akkor végkép nincs semmi szabad akaratunk."
Látom, nehezen megy a gondolkodás. Isten a fizikai, kémiai, stb. törvényszerűségek fölött áll.
Miért ne lenne ettől szabad akaratod?
Azt eszel, iszol, szívsz, amit akarsz.
Úgy sportolsz, v lustálkodsz, tetováltatsz, sminkelsz, plasztikáztatsz, szoláriumozol, vagy napozol, ahogyan akarsz.
Ezeknek a te tetteidnek, vagy azok hiányának is mind következménye van.
Te úgy tapasztalod, hogy semmit sem tehetsz a testedért?
"Ilyen módon az hogy valaki rossz vagy jó is teljesen az ő műve így nincs értelme a pokolnak se a menynek. Se a léleknek."
Néha azt gondolom, hogy egy tizenéves vagy, kérdező.
Te sosem döntötted el, hogy most jól viselkedsz, vagy rosszul? Nem beszéltél az órákon, amikor csendben kellett volna lenni? Ha nem vagy pszichiátriai beteg, akkor eldöntheted, hogy mit teszel, jót, vagy rosszat. Sok minden befolyásol, de a végső döntés egyedül a tiéd.
Pokol és menny kérdése egy külön kérdés lehetne (talán van is ilyen itt, ezért nem mennék bele most), a lélekről már többször írtam neked, hogy nem önálló, nem független a testtől, halálunk után nem él tovább, meghal a testtel és majd feltámadunk. Én így hiszem.
"Ha ő irányítja a fizikát,biológiát,kémiát mint mondtad akkor konkrétan minden eseményhez köze van."
Igen, sok köze van, ha Ő teremtett minket, akkor nem csak köze, hanem joga is van mindenhez.
"Ép ez az. Ha régen a gonosz pusztító lényeket kinyírta hogy ne pusztítsanak el mindent akkor most miért nem nyúl bele hogy ne menjen minden a kukába?"
Honnan tudhatjuk, hogy nem nyúl bele? Sehonnan. Ezekről nincs információnk. Írtam már, hogy nem tudom.
Minél idősebb leszel, annál többször fogsz rájönni arra, hogy nem tudhatsz mindent, mert nem tudhatunk mindent.
"Ez aztán az igazságosság. Büntessük a gyereket azért mert a szülő ostoba.
(és persze mivel a meg nem született gyerek nem minősül még személynek vagy embernek nem tudom pontosan hogy is volt a lényeg hogy amíg nem született meg addig nem bűn dohányzásra kényszeríteni)"
Szerintem is igazságtalan, sőt gonosz az az anya, aki terhesen dohányzik és ez által saját gyermekét bünteti.
A meg nem született gyermek sok szempontból személynek minősül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!