A Bibliában tényleg vannak később betoldott részek?
Gondolok itt például Márk 16 9-20 versekre. Az alábbi videóban egy vitaműsort láthatunk. A muszlim vallásszakértő néhány, keresztények számára kényes Bibliai versre kérdez rá. Keresztény vallásszakértő válasza pedig az hogy ezek a versek betoldások, magyarul hamisítás.
https://www.youtube.com/watch?v=Mm7a8w2Kp5Q&fbclid=IwAR3HfWO..
Ajánlom figyelmedbe.
Megnyugtatlak, nem került elő semmiféle kényes kérdés, a reakcióm pedig minden esetben a válaszadás, cáfolat volt az általad felvetettekre.
Ha a Biblia eltérő helyeken eltérően ír ugyanarról a dologról szerinted nem hamisítás? :)
Nem bizony. Javaslom, előbb légy tisztában a szavak jelentésével :)
"Ahogyan a kérdező magyarázni próbálja a tényeket, az a hitkérdés. Lásd példának ahogy megmásítja a hamisítás szó jelentését, csak hogy ezáltal kreáljon egy hamis alapot, aminek semmi más értelme nincs, csak hogy bele tudjon kötni."
Nem. Én pusztán tények alapján vonok le következtetéseket tudományos alapon. A hamisítás fogalmával pedig te nem vagy tisztában.
"Nem bizony. Javaslom, előbb légy tisztában a szavak jelentésével :)"
Tehát amikor az egyik Bibliai vers azt írja József apja Jákob volt, a másik pedig Hélit ír, ott szerinted nem történt hamisítás? :)
Linkeltem a hamisítás fogalmát a Magyar értelmező kéziszótár szerint.
De ha te új definíciót állítottál fel, kérlek, avass be minket is!
Hogy történt volna?? Két külön helyen írja, ember! És mindig is így írta ezen a 2 eltérő helyen!
Az, hogy a 2 adat nincs egymással összhangban, az tény,de ezt senki nem vitatja :) A hamisítás nem ez.
"Megnyugtatlak, nem került elő semmiféle kényes kérdés, a reakcióm pedig minden esetben a válaszadás, cáfolat volt az általad felvetettekre."
Nem kell hazudoznod. Ezzel csak mélyebbre süllyedsz. És biztos lehetsz abban hogy ha valaki hozzá tesz vagy elvesz a Bibliához az hamisítás. Nézd csak mit ir a Biblia azokról akik ilyet tesznek:
"Én bizonyságot teszek mindenkinek, aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja: Ha valaki hozzátesz ezekhez, arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben; ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéiből, attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából, a szent városból és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben."
jel22,18-19
":D tudományos alapon..."
Igen pontosan. Amint látod ezt is egy Bibliai versel igazoltam ami csapássokkal fenyegeti azokat aki hozzátesz vagy elvesz a Bibliából.
"Az, hogy a 2 adat nincs egymással összhangban, az tény,de ezt senki nem vitatja :) A hamisítás nem ez."
Tudom hogy ez a GYK, de azért próbáljuk már megőrizni a beszélgetés komolyságát. Ha két ugyanarra vonatkozó adat nincs egymással összhangban az szerinted mi ha nem hamisítás?
"Hátha megérted: ha mindkét idézett helyen a legkorábbi bibliákban Jákob lenne, majd egyszer csak az egyiket átírják Hélire. Na az lenne a hamisítás!"
Tehát szerinted Isten eredetileg is tévesen akarta közölni? Szándékosan közöl két egymásnak ellentmondó információt? Vagy szerinted Isten nem tudja hogy hívják József apját?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!