Mennyire lehet veszélyes egy tradicionálisan konzervatív európai nemzetre más, nem európai értékekkel bíró országok egyetemeinek tanításainak beáramlása az európai kontinensre?
"De itt nem az elfogadásról van szó, hanem például az erkölcsi károkozásról is, amely pl az egyén lelki fejlődése szempontjából káros."
Az emberi erkölcs nem a kereszténységen, és annak tanain alapszik...
Egyébként akkor szerinted mi lenne a helyes választás? Tiltsuk be a homoszexualitást? Azzal nem csak erkölcsi, de érzelmi károsodást is okoznánk sokaknak. Nem értem miben jelenik meg a homoszexualitás nyílt elfogadásának kárósító hatása társadalomszinten.
"Azt írtad, hogy már az ókorban is elfogadták az ilyen dolgokat. Lehet, de nyilván nem mindenki. Kik és miért fogadták el az más kérdés."
A művelt emberek fogadták el leginkább, és azért, mert nem látták akadályát. Akkor még nem volt Biblia...
"A fogyasztoi tarsadalom es az y generacio prablemaja az, hogy tulsagosan hatterbe szorultak az olyan ertekek mint a kompromisszum keszseg, tolerancia, szerenyseg, turelem, alazat, tisztelet. A lenyeg az onmegvalositas, a siker, az elismertseg, a dominancia."
Ez igaz. Nem is kicsit. Tehát az érvényesülés alaplényege nem másból, mint az önzésből fakad.
Utaltál a szeretetre. De ezzel pont ellentétes a mai önmegvalósítási hajsza alapértéke, az önzés. Utaltál arra, hogy az tesz minket emberré, hogy családunkról gondoskodunk. Ez is igaz. Ezek szerint én nem vagyok ember, mert egyedül vagyok, de nem emberek azok sem, akiknek azért nincs családjuk, mert csak saját nemükkel kompatibilisek. Nem lehet, hogy az önzés miatt válnak egyesek inkompatibilisekké a másik nem iránt, hiszen ha velük is kéne foglalkozni azért, hogy később a családért ügyködhessenek, akkor fuccs az önérdekű karrierépítésnek, ezért inkább önkompatibilizálják magukat.
Nem minden egyetemi tanárra gondoltam nyilván. Ne általánosítsunk.
Igen a művelt emberek fogadták el. Lehet. De nekik volt több idejük a kicsapongásra, nem pedig a dolgozó rétegeknek. A "műveltek" ráértek unatkozni, és mivel már nem tudtak miben élvezetet találni,ezért kipróbáltak ezt-azt. De megfigyelhető az, hogy azok a birodalmak, ahol ennyire megnyilvánultak az efféle szabatosságok, azok hamarosan hanyatlásnak is indultak.
Nem a homoszexualásokkal van a baj kérem, hanem azzal hogy irreális méreteket ölt a szabatosság, amely egyik eredménye ők maguk. Ezért szerintem ők is többen vannak a kelleténél, ezért írtam korábban, hogy szerintem a legtöbbjük az nem is homoszexuális. Ezért, bizonyos szempontból rajtuk is csattan az ostor, hiszen azok a ténylegesen homoszexuális egyének, akik azok is valójában, tulajdonképpen az álhomoszexuálisok viselkedése miatt szenvednek, válnak társadalmi célponttá.
Sajnálom is őket. Ezért, szerintem visszakéne szelektálni azokat, akik nem odatartoznak. Azért, hogy a társadalmi ellentétek okozta indulatok, mégha azok lappanganak is, tehát nem megnyilvánultak, mindenképpen egy békés küszöbszint alá jussanak.
"Igen a művelt emberek fogadták el. Lehet. De nekik volt több idejük a kicsapongásra, nem pedig a dolgozó rétegeknek. A "műveltek" ráértek unatkozni, és mivel már nem tudtak miben élvezetet találni,ezért kipróbáltak ezt-azt. De megfigyelhető az, hogy azok a birodalmak, ahol ennyire megnyilvánultak az efféle szabatosságok, azok hamarosan hanyatlásnak is indultak."
Ez most komoly? Semmivel sem tudod bizonyítani, hogy a nagy birodalmak hanyatlása erkölcsi okokra vezethetők vissza, pláne nem a homoszexualitásra. És már bocsánat, de a dolgozó rétegek között sem voltak nagy kitörések a melegség ellen. Főképp, mert a dolgozó népek, azok leginkább rabszolgák voltak, az ő véleményük meg akkor még nem nagyon számított. A másik nagy férfiréteg pedig a seregben volt, amelynek tagjai szintén értelmesek voltak, nem csak a hadászathoz értettek. + köztük is akadt épp elég meleg. Sőt, volt híres meleg hadvezérük nekik is...mint láthatjuk, nem nagyon izgatta magát senki emiatt.
"Ezért szerintem ők is többen vannak a kelleténél, ezért írtam korábban, hogy szerintem a legtöbbjük az nem is homoszexuális."
És milyen teszt alapján tudnád megállapítani, hogy valaki tényleg meleg-e, anélkül, hogy jogsértés nélkül a magánéletében vájkálj?
"Egy kommentelő azt írta, hogy a homoszexuálisok is szeretnének gyerekeket. De hogyan?"
Örökbefogadás? Netán, ha valaki más hordja ki a gyereküket? Más nem jut nekem se eszembe...
"Ezért, szerintem visszakéne szelektálni azokat, akik nem odatartoznak."
Ezt megint csak hogyan csinálnád meg, anélkül hogy ne sértenéd a jogaikat? Életvezetési tanácsadók egyébként ma is vannak...ha valaki boldogtalan, menjen el egyhez, aki nem, azt nem kell zargatni.
Inkább azt fejtsd ki, hogy miképp lesznek az emberek álhomoszexuálisak, mik a jellemzőik és mennyiben okoznak gondot...illetve hogy mennyire nem vannak képben a saját (hogy mondjam másképp?) állapotukkal?
Látom hogy értelmet próbálsz teremteni az egész érvelésed mögé, de még nem látom elég stabilnak.
Egyébként egy kérdés: Nem-e lehet, hogy az egész konfliktus, ami a homoszexualitás körül lebeg azért van, mert sok évszázadon át diszkriminálták a témát vallásilag, ami akkor egyenlő volt a köztudattal és önképünk egy részévé is vált? Nem pedig azért, mert emberi létünkhöz tartozik az, hogy elítéljük őket.
Valaki azert kezd el vonzodni a sajat nemehez hogy karriert epitsen? Azert ez nem igy megy: o a nok tul sok torodest igenyelnek inkabb b..i leszek. Ez eleg nevetsegesen hangzik.
Nem azt mondtam hogy akinek nincs csaladja az nem ember, hanem hogy az ember ne csak szaporodjon, gondoskodjon is a gyerekeirol. Sot azt se mondtam hogy aki ugy dont nem akar megallapodni, vagy csaladot alapitani, helyette mondjuk a hivatasat valasztja az mergezi a tarsadalmat. Vagy az ha valaki a csalad mellett az elet mas teruletein is szeretne kiteljesedni az sem problema. En csak azt mondom sok az olyan parkapcsolat ahol a felek keptelenek adni a masiknak, csak elvarasaik vannak. Nincs meg a kolcsonos tisztelet, szeretet csak jatszmak vannak. Es a gyerekek ennek megisszak a levet. Ha valaki azt valasztja szingli, agglegeny lesz mert nem akar alkalmazkodni az ok. De ha valaki ugy akar parkapcsolatot hogy kozben nem alkalmazkodik az gaz. Egyebkent attol, hogy nem mindenkinek szuletik gyereke nem fog kihalni az emberiseg.
Hogy hogyan lehetne egy homoszexualis parnak gyereke? Pl orokbe fogad.
De erre az alhomoszexualis elmeletedre kivancsi vagyok. Ezt te hogy kepzeled el? Mondjuk valaki homoszexualisnak hazudja magat, pl egy ferfi, es mikor egyutt van ferfi partnerevel osszeszoritott fogakkal azt mondogatja magaban: de legalabb nem kell egy notol azt hallgatnom hogy gyereket szeretne.
„És milyen teszt alapján tudnád megállapítani, hogy valaki tényleg meleg-e, anélkül, hogy jogsértés nélkül a magánéletében vájkálj? „
Nincs szükség tesztre. Csak olyan légkörre, amelyben felismerik újra önmagukat. Ezt például a közvetlen környezetük által tartanám megvalósíthatónak.
„ "Ezért, szerintem visszakéne szelektálni azokat, akik nem odatartoznak."
Ezt megint csak hogyan csinálnád meg, anélkül hogy ne sértenéd a jogaikat? Életvezetési tanácsadók egyébként ma is vannak...ha valaki boldogtalan, menjen el egyhez, aki nem, azt nem kell zargatni.”
A válasz egyik fele az előbbi válaszom, a másik fele, pedig az az hogy éppen, hogy rá kéne ébreszteni őket, hogy az ideiglenesen talált boldogságuk csak árnyéka a valódinak, ezért a környezet visszavezethetné őket, ha ők ezt hagynák.
„Látom hogy értelmet próbálsz teremteni az egész érvelésed mögé, de még nem látom elég stabilnak. „
Messze nem egész az érvelésem.
„ "Egy kommentelő azt írta, hogy a homoszexuálisok is szeretnének gyerekeket. De hogyan?"
Örökbefogadás? Netán, ha valaki más hordja ki a gyereküket? Más nem jut nekem se eszembe... „
Azért válaszolok erre legutoljára, mert ez egy nagyon jó kérdés felvetés.
Képzeld, egyszer sok-sok évvel ezelőtt egy ismerősöm, aki történetesen szakított a barátnőjével, megkérdezte tőlem egy kocsmában - miután elpanaszolta csalódottságát a nőkben –, barátom, szerinted miért nincs egy harmadik nem? Nagyon jó a kérdés. Szerintem a nők monopolhelyzetben vannak. Nincs választási lehetőségünk, ha saját, kihangsúlyozom, saját gyereket akarunk. Ha erre egy tudós megtalálja a választ, akkor biztos, hogy én is hamarosan apa leszek.
„Egyébként egy kérdés: Nem-e lehet, hogy az egész konfliktus, ami a homoszexualitás körül lebeg azért van, mert sok évszázadon át diszkriminálták a témát vallásilag, ami akkor egyenlő volt a köztudattal és önképünk egy részévé is vált? Nem pedig azért, mert emberi létünkhöz tartozik az, hogy elítéljük őket”
Igen diszkriminálhatták őket, mert ell nérzést váltottak ki különbözőségükkel. A kérdés az az, hogy az ellenérzés vagy a különbözőségük áll-e szemben a természettel? Melyik természetes megnyilvánulás? Melyik nem az? Melyik fakad az univerzum centrumából? Melyik periférikus?
Ma jöttem rá, hogy gondolkoztam csetünkön munka közben, hogy a melegek azok nem is azért melegek, mert azok lennének, hanem azért azok, amik, mert rájuk hárult annak jelzése – létük megnyilvánulása által -, hogy egy társadalom nem megfelelő irányba halad fejlődése szempontjából. Tehát a melegek létének megnyilvánulása felhívja a figyelmet arra, hogy valahol baj van a heteroszexuális életű és világnézetű emberek közösségében, csoportjaiban, életében.
17 es vagyok.
Latod errol beszeltem. Ahelyett hogy energiat fektetnel abba, hogy onmagadon dolgozz, abba hogy kialakits egy jol mukodo parkapcsolatot szidod a noket, szidod a homoszexualisokat. Arra varsz hogy a tudosok kifejlesszenek szamodra egy instant megoldast, egyszeruen megvasarolj egy termeket, egy sajat gyereket.
Szerintem mindenki azzal teheti a legtobbet onmagaert, es a tarsadalomert, hogy sajat szemelyiseget epiti, az eleteben a problemak okait onmagaban keresi, es kemeny munkaval megdolgozik a boldogsagaert.
Te nem ez a fajta vagy, hanem az, aki ujjal mutogat masokra, mikor felelost keres sajat boldogtalan eleteert.
Nézd, az eredeti kérdés nem személyes vagy egyéni szemszögből nézve fogalmazódott meg, hanem társadalmi vonatkozásainak közismert jellegei felől vetült kérdéssé, fogalmazódott meg, igaz általam. De ezt a kérdést sokan leírhatták volna. Nem szidtam senkit és nem is fogok. Pusztán tényekre, pontosabban ismert jelenségekre próbáltam alapozni kérdésem megvitatásának lehetséges okait. Kérdésemnek ezért nem is lehet köze a boldogságomhoz, hiszen nem szubjektívan próbálom kezelni ezt a kérdést. Sőt, inkább kerstem olyan támpontontokat, amelyek segítenek közelebb hozni az egymással ellentétes oldalon lévő szempontokat. Valójában szó sincs ellentétekről, csupán érdekek egymással való szembenállásáról van szó, de méginkább morális átfedések elcsúszásáról lehetne beszélni.
Valójában az, amit te írtál arról, hogy én pl szidom a nőket vagy másokat, akkor ha azokat a sorokat ismételten elolvasod, de figyelmesen, akkor rá fogsz jönni arra, hogy ott csak megnyilvánuló jelenségeket, amelyek következményei bizonyos erkölcsi torzulásoknak, próbálok történetesen érzékeltetni. De bizonyos szempontból jó a meglátásod. Ez igaz, de akkor megint ott van az, hogy akkor most te vettél észre egy bizonyos jelenséget, ami visszavezethető pl az önző egyediesség pedikürizált individiális kialakulására.
Hamarosan pályaválasztás elé kerülsz, vagy már kerültél. Minek készülsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!