Te lelépsz az országból? Esetleg már leléptél? Megbántad?
#57: Hiába szajkózod folyamatosan, hogy 8-an élünk egymás hegyén-hátán, attól még ez nem így van :)
Valóban nem járok szórakozni meg pénzt szórni sehová, de otthon sem tettem meg. Egyszerűen nem volt, és nincs is rá igényem. Havonta kb. egyszer-kétszer elmentünk a párommal pizzériába vagy étterembe, ez pont elég volt nekem is, neki is az ilyenfajta szórakozásból. Ennyi kiadás pedig itt sem fog földhöz vágni. Ha ez neked puritán vagy spártai életmód, az a te dolgod. Gondolj csak azt, ami jólesik, nekem nincs kedvem veled tovább vitázni hülyeségekről. Ezt veheted megsértődésnek is a részemről, ha úgy látod jónak, lelked rajta. Egyszerűen nem érzem azt, hogy bármi értelme is lenne a további eszmecserénknek, mert minden válaszodban csak a gúnyt, a lenézést érzem kicsendülni a szavaidból. Nem tudom, hogy ezt miért teszed, biztosan megvan rá az okod, ami meg nem az én dolgom. De én mindenesetre egyáltalán nem látom olyan borúsan a jelenem és a jövőm, mint amilyennek te megpróbálod itt lefesteni és sulykolni folyamatosan. Hogy te ilyennek látod, az már igazán nem az én problémám.
Peace :)
Én is társbérletben élek itt, de én ezt is nyomornak élem meg, pedig hozzátok képest életszínvonal a javából. Én csak egy emberrel élek együtt ugyanis, az egyik családtagommal. Te meg nagyrészt idegenekkel. Ne magyarázd meg hogy ez milyen jó dolog, mert nem az! Felnőtt ember saját, önálló élettérre vágyik elsősorban, nem ilyen kollégista berendezkedésre.
Én úgy tervezem hogy amint lesz egy jobb melóm, elköltözöm egyedül. Úgy számolom hogy legalább a minimálbér 1,5 szeresét kell megkeresni ahhoz hogy te EGYEDÜL ÉLHESS, NORMÁLISAN (TEHÁT NEM KURMPLISTÉSZTÁN), és maradjon is kicsi pénzed a hó végére. Ez van.
"De hallod, ha 8-an élnétek Magyarországon együtt egy szobában és semmit nem csinálnál, csak ennél meg dolgoznál, akkor is félre tudnál tenni, még a minimálbérből is :D"
Ez pontosan így van.Csak ugye a félretett 10-15 ezer HUF milyen szarul hangzik, bezzeg a kemény fontok!!
""Hiába szajkózod folyamatosan, hogy 8-an élünk egymás hegyén-hátán, attól még ez nem így van :)
Valóban nem járok szórakozni meg pénzt szórni sehová, de otthon sem tettem meg"
Te magad írtad hogy egymás hegyén hátán éltek. Ezen nincs mit beszélni. 8 ember az masszívan tömegszállás. Tök mindegy hogy 10nm a szoba vagy 150, nem ez számít. Hanem hogy reggelente neked kell várni a fürdőre, nem tudsz egy jót főzni, mert mindig megzavarnak, nem tudsz meztelenül flangálni a lakásban, nem tudsz egy jót szexelni mert zeng a ház a lakótársaktól és nem lehet egy egészségeset élvezni. Egy jót nem lehet fingani a szobatársad miatt lényegében. Szerintem ez elég szar életszínvonal. 300 font ide vagy oda, ami marad. Ha beköltözöm egy sátorba az erdő közepén és marad hó végére 800 euróm, akkor én rohadt jól élek? Nem minden a pénz. Attól hogy van pénz a zsebedben még nem feltétlenül élsz is jól.
"Ha olyan egyszerű fenntartani normális lakást normális számú lakóval akkor miért 8an laktok együtt?"
Főként ezért nem látom értelmét veled beszélgetni, mert oda se figyelsz arra, amit írok, csak a magadét ismételgeted. Legalább 5x leírtam, hogy nem egy szobában nyomorgunk nyolcan, de te továbbra is folyamatosan csak ezt mondogatod, mint akinél megakadt a lemezjátszó.
De ha neked jobb ez a tudat, akkor tudod mit? Légy boldog! Igen, 8-an nyomorgunk egy szobában. Sőt, nem is 8-an, hanem 27-en, egy 3 négyzetméteres dohos, ablak nélküli pincében, ahol állandóan csörömpölnek meg térdig járunk a szennyvízben, így csak ülve lehet aludni. Na mit szólsz? Jobb már a lelkecskédnek? :)
Megmondom én miért : A pénz. Mert marad hó végére (ilyen élettel nem csodálom hogy marad, én se vagyok egy dőzsherceg, de azért ennél is nagyobb lábon élek, konkrétan semmit se csinálsz melón kívül)
De a pénz nem mindennek a mércéje. Attól még nyomorogsz hogy marad pénzed hó végére. Ha ezt nem érted, akkor tényleg feleseges vitáznunk ezen. Mert oké marad x fontod hó végére, de nézd már meg hogyan élsz! Legalább egy saját szobád lenne ember! Legalább egy pici intim tered lenne ott! Még ennyid sincs...
"Csak azt nem értem hogy ha mondogatod hogy milyen egyszerű szar bérekből is lakást fenntartani akkor miért is éltek 8 an együtt?"
Mert összesen három hete vagyok kinn, és még nem volt lehetőségem egy korrektebb helyre költözni. Pusztán ezért, semmi másért.
Tudod, előbb a lehetőségét próbálom megteremteni annak, hogy később jobb életem lehessen, ehhez pedig egyelőre igen szorosra húzom a nadrágszíjat. Majd ha már lesz olyan bevételem, hogy megengedhetem magamnak a nagyobb lakást, akkor jön majd el az ideje annak, hogy egy nagyobb, "saját" lakásba költözzek, költözzünk. Azért nem fogom magam adósságba verni, hogy neked jobb legyen, nekem pedig egyelőre a jelenlegi is tökéletesen megfelel.
"konkrétan semmit se csinálsz melón kívül) "
Az, hogy nem írtam le, mit teszek szabadidőmben, az nem jelenti egyben azt is, hogy semmit sem csinálok a szabadidőmben :) Csak annyit írtam, hogy nem járok el szórakozni, de ez nem jelenti azt, hogy nem is szórakozom a magam módján. Hogy te nem tudsz elképzelni más szórakozást, mint a különböző szórakozóhelyekre történő elmászkálást, az az én szememben inkább a te, semmint a saját szegénységi bizonyítványom.
"De a pénz nem mindennek a mércéje. Attól még nyomorogsz hogy marad pénzed hó végére. Ha ezt nem érted, akkor tényleg feleseges vitáznunk ezen."
Az ember akkor nyomorog, ha úgy is érzi, hogy nyomorog, nem pedig akkor, ha mások azt mondják rá, hogy nyomorog. Én pedig nem érzem hogy nagyon nyomorognék, még akkor sem, ha neked ez szent meggyőződésed így látatlanban is.
"Mert oké marad x fontod hó végére, de nézd már meg hogyan élsz! Legalább egy saját szobád lenne ember! Legalább egy pici intim tered lenne ott!"
Számomra egyelőre kielégítő módon élek itt. A rokonom nappalos műszakban van, én meg éjszakásban, Tehát a hétvégéket kivéve gyakorlatilag az esti órákban látjuk egymást pár óra hosszáig. Egyébként pedig üres a szoba, nappal pedig az egész ház is általában. Néha olyan érzésem van, mintha egyedül laknék egy bazinagy kétszintes kecóban. Mi ebben a nyomorgás?
"Még ennyid sincs..."
Neked meg munkád nincs, bevételed nincs, segélyből élsz és szívod az állam vérét, mégis te akarod megmondani nekem, hogy szarul élek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!