Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Te lelépsz az országból?...

Te lelépsz az országból? Esetleg már leléptél? Megbántad?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 4. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
Erre mondjuk még én sem lennék büszke... Másokon élősködni. Az ilyenektől van rossz híre a bevándorlóknak, a magyaroknak, igazi cigány szokás (és elnézést a nem cigány módra élő cigányoktól).
2015. ápr. 6. 00:16
 42/73 A kérdező kommentje:
Nem az ilyenektől van, hidd el. Az osztrákoknak ugyan mindegy, gyűlölnek mindenkit egyformán aki külföldi. De hidd csak azt hogy miattam utálnak minket, aki 2 hónapja segélyen él mert éppen munkanélküli..RÖHEJ.
2015. ápr. 6. 00:43
 43/73 anonim ***** válasza:

Itt Angliában még nem vettem eddig észre, hogy nagyon gyűlölnék a külföldieket, pedig 6 másik albérlővel lakunk egy házban, amiből csak az egyik nő litván a többi angol, főleg egyetemisták. Viszont ők is panaszkodtak az ingyenélő külföldiekre, akik ide jönnek segélyen élni.

Én ebből tudok kiindulni.

Egyébként meg két hónapon át nyugati országban csak az nem talál munkát, aki nem is nagyon igyekszik. Én kijöttem, és egy héten belül lett munkám. Lehet, hogy nem egy álommeló, de legalább van, és annyit bőven fizet hogy fenn tudjam tartani magam, így legalább nem lógok mások nyakán.

2015. ápr. 6. 01:01
 44/73 A kérdező kommentje:

6 emberrel laksz együtt? :DD Jó kis életszínvonal...London mi?

Londonban lehet hogy tudsz találni mosogatós melót gyorsan, csak nem sokat ér a bér ott, amit kapsz érte.

2015. ápr. 6. 01:06
 45/73 A kérdező kommentje:

"Lehet, hogy nem egy álommeló, de legalább van, és annyit bőven fizet hogy fenn tudjam tartani magam, így legalább nem lógok mások nyakán."

6 emberrel együtt élve elhiszem hogy elég a havi 950 font. Bár szerintem ígyse nagyon marad pénzed hó végére. Kivéve ha még szobatársad is van...

2015. ápr. 6. 01:07
 46/73 anonim ***** válasza:
Most komolyan, végig ezt nyomattam, hogy ezért nem éri meg kimenni (max átmenetileg), most akkor mégis igazam van? :D
2015. ápr. 6. 01:13
 47/73 A kérdező kommentje:

"Most komolyan, végig ezt nyomattam, hogy ezért nem éri meg kimenni (max átmenetileg), most akkor mégis igazam van? :D"

Londonról beszélünk, az extrém példa azért. Én még itt nem hallottam 6-7-8 fős brancsokról. Sok magyar él társbérletben, de 2-3 ember a megszokott leginkább. 200-300 eurós szobák, aztán a legtöbbjük spórolgat. Nem olyan szar életszínvonal az, főleg ha otthon költi majd el az összeharácsolt pénzt. Én is ezt tervezem.

2015. ápr. 6. 01:18
 48/73 anonim ***** válasza:

"6 emberrel laksz együtt? :DD Jó kis életszínvonal...London mi?"

Nem. Egy olyan házban lakunk, amelyben van 8 szoba, van egy nagy nappalija, egy tágas konyhája, 3 fürdőszobája, ebből egy szoba a miénk a rokonommal, a többiek a többi szobákban laknak. De ezt már leírtam korábban is. És nem London, hanem egy kisebb város a keleti partnál.

"Londonban lehet hogy tudsz találni mosogatós melót gyorsan, csak nem sokat ér a bér ott, amit kapsz érte."

Pontosan ezért nem Londont választottuk célként.

"6 emberrel együtt élve elhiszem hogy elég a havi 950 font. Bár szerintem ígyse nagyon marad pénzed hó végére. Kivéve ha még szobatársad is van..."

Van, egyelőre ketten lakunk egy szobában a rokonommal. És a három hét utáni számadásom szerint a következő (vagyis az e havi) lakbér kifizetése után csaknem 200 font pluszban leszek. Úgy, hogy jelenleg egyelőre 3-4 napot dolgozom egy héten, és napi 6 órát számolnak el.

"Most komolyan, végig ezt nyomattam, hogy ezért nem éri meg kimenni (max átmenetileg), most akkor mégis igazam van? :D"

Nem tudok még erről biztosat vélekedni, ahhoz még nem éltem itt eleget. De nekem egyelőre úgy néz ki, hogy megérte kijönnöm. Az életszínvonalam kábé ugyanaz, mint Mo.-n volt, de már ebben a hónapban marad 200 fontom pluszban, ami otthon nem maradt.

2015. ápr. 6. 01:23
 49/73 anonim ***** válasza:

"Nem olyan szar életszínvonal az, főleg ha otthon költi majd el az összeharácsolt pénzt. Én is ezt tervezem."

Én nem, én maradni szándékozom. Minek menjek haza? Itt sem drágább az élet mint otthon. Műszaki cikkek legfeljebb ha 20%-kal drágábbak, a bútorok ugyanolyan árban vannak, sőt, olykor olcsóbbak is, ruházkodás sem drágább, vegyszerek olcsóbbak, kaja max. 20%-kal drágább mindent összevetve (ha nem gyorskajákon élsz). A benzin kb. 450 ft-ra jön ki itt egy liter, cserébe viszont 6-10 éves autókat 600-1000 font között lehet venni (250-400 ezer között forintba átszámítva). Biztosítás ugyan drágább rá, de legalább nem húznak le átírással meg eredetvizsgával meg a többi szarral, és ingyen használhatod az összes autópályát bárhol az országban. A szolgáltatások drágábbak, ez tény, de otthon is megcsináltam magamnak mindent, ami szükséges volt, itt is megteszem. Inni szinte egyáltalán nem iszom, néha esténként elkortyolgatok egy-egy üveg sört egy film közben.

2015. ápr. 6. 01:34
 50/73 A kérdező kommentje:

"Nem. Egy olyan házban lakunk, amelyben van 8 szoba, van egy nagy nappalija, egy tágas konyhája, 3 fürdőszobája, ebből egy szoba a miénk a rokonommal"

Felnőtt ember létedre szobatárs? Annyi emberre 1 konyha? Rémálom...ne add ezt úgy elő hogy jó életszínvonal...Magyarországon így élve kb 10 ezer forint lenne a lakhatásod egy vidéki városban.

2015. ápr. 6. 01:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!