Te lelépsz az országból? Esetleg már leléptél? Megbántad?
"De amúgy szabad megérdeklődni, hogy milyen nyelveket beszélsz és milyen szinten? Milyen végzettséged van? Ha csak tényleg annyi a terv, hogy kimész beszédképtelenül mosogatni és ezt te állandóra gondolod, akkor gratulálok. A nyelv is csak úgy ragadni fog rád, a sok lengyel, román meg bolgár között."
Mondom, én kint élek, és nincs olyan rossz sorom. Azért írtam így ki a kérdést mert kíváncsi voltam mint "otthon" élőt mivel próbálnak az emberek beetetni.
Egyszerű munkás voltam, most pedig munkanélküli vagyok. Kirúgtak. De ez sem izgat különösebben. Tudod miért? Mert adnak annyi pénzt hogy meg tudjak élni.(egy családtagommal élek, de nyilván ez maga a megtestesült nyomor) Érted már a különbséget? Otthon munkanélküliként hagynak éhen halni leginkább, itt meg azért felszínen tartanak. Ezt a részét pedig szeretem.
"Igen, átszámítva. Aztán nem 250 egy korsó sör, hanem 1500. És most ezt csak a hasamra csapva írtam. Párszáz font forintra átváltva soknak tűnik, de ott nem az. "
Nem inni kell kijönni. Egyébként a szeszes italok valóban drágák, a kocsmákban meg főleg. Bár ismerek olyan boltot, ahol egy félliteres dobozos sör 1 font (6+% alkoholtartalommal).
"Itthon is dolgoznak a nők :D Pár száz ezer meg bőven elég itthon is. Két 200-as bruttó bérből már tisztességesen lehet nevelni gyereket."
Ha két 200-as bruttó bérből otthon gyereket tudsz nevelni tisztességes módon, akkor idekint kettőtök közel egymilliós minimálbéréből vajon miért látod úgy, hogy nem menne?
Otthon legyen 50 +rezsi az albi, ami jó esetben kijön 70-re havonta. A kaja legyen 50 hármótokra, 20 a ruházkodás és még 40 az autó fenntartása, munkába járás, ilyesmik. Ez így együtt 180K havonta és igazán nem élsz nagy lábon. A két bruttó 200-as bérből marad kb. 2x120, az 240, tehát 60-at tudsz félretenni belőle.
Itt két ezerfontos bérből legyen 1000 az albi (rezsivel együtt, ez már egy tágasabb, nappalis, legalább két szobás lakás, bebútorozva, csendes környéken), 200 a kaja-ruházkodás, havi 100 az autó/munkába járás költsége, a végén marad 700 fontod amit félrerakhatsz. Az átszámítva csaknem 3 guriga havonta, ami azért mégis csak több, mint az otthoni 60K. És ez még mindig csak a minimálbérből! Ha csak egy picit jobb, 8 fontos órabérről beszélünk, simán megvan az 1000 font havonta (~400.000 Ft) amit félre tudsz rakni, és ez még mindig alatta van az átlagbérnek.
Akkor megint csak megkérdezem, miről is beszélünk?
Németül közpfokon állok nagyjából, ennyi a nyelvtudásom. Semmihez se értek, egy mekiben voltam a konyhán. Most pedig online pókerezek és sörözgetek meg kondiba járok munkanélküliként. Ha szerinted otthon is így él egy munkanélküli aki előtte minimálbéres volt, akkor szólj mert pakolok és irány haza! Én nagyon szeretem Magyarországot és otthon szeretnék élni (lakásra gyűjtök jelenleg otthonra), de az tény hogy a melósok itt jobban élnek...
Ausztriában pl 14 szer kapsz fizetést. Úgy hogy egyébként a sima havi bérből is meg tudsz élni. Ez is tök ugyanolyan mint otthon ugye?
"Igen, átszámítva. Aztán nem 250 egy korsó sör, hanem 1500. És most ezt csak a hasamra csapva írtam. Párszáz font forintra átváltva soknak tűnik, de ott nem az."
Az életminőséget nem az határozza meg elsősorban hogy mennyiért ihatsz sört a kocsmában.
Aláírom hogy Nyugaton se olcsóbbak a szolgáltatások a bérekhez képest, mivel szolgáltatás!, de az életed az könnyebben finanszírozható. Egész egyszerűen azért mert nem drágábbak annyival pl az alapélelmiszerek mint amennyivel több a bér. A magasabb bérből így könnyebben kifizethető 1 kg kenyér, 1 kg krumpli, 50 dkg felvágott és lehetne sorolni...tudod vásárlóerő...
"Na jó, most írtam egy hosszú megjegyzést, de inkább nem írom. Ha neked jó az, hogy lehúzod a családodat, néha elmész mosogatni meg pókerezel és ez a nyugati álom, akkor gratulálok :D"
nem a családot húzom le, inkább az államot. Segélyből élek jelenleg. Büszke is vagyok rá. De amúgy lassan megyek vissza dolgozni ha találok melót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!