Te lelépsz az országból? Esetleg már leléptél?
Megbántad?
Én nem megyek innen sehová. Menjen, akinek nem tetszek.
2015. ápr. 4. 21:47
Leléptem, nem bántam meg. Nincs kolbászból a kerítés, van ami jobb és van ami hiányzik otthonról, de összességében úgy érzem, hogy jó döntés volt és már nem tervezek bármikor is hazamenni, csak látogatóba néha.
2015. ápr. 4. 21:49
3/73 A kérdező kommentje:
Második? Meggazdagodtál Nyugaton?
Meg hát :D Ha nincs keresett felsőfokú végzettséged, akkor nem fogsz se itthon se máshol meggazdagodni (maximum valami nagyon jó vállalkozási ötlettel).
2015. ápr. 4. 21:56
5/73 A kérdező kommentje:
"Meg hát :D Ha nincs keresett felsőfokú végzettséged, akkor nem fogsz se itthon se máshol meggazdagodni (maximum valami nagyon jó vállalkozási ötlettel).
"
Pedig nekem azt mesélik az ismerősök hogy egyszerű munkásként is dőzsölnek és új kocsival járnak.
6/73 anonim válasza:
Én már mentem el melozni az országból 3000km-re szétmentünk a párommal gondoltam veszteni valóm nincs ki is mentem Baby sitternek aztán jól átvagott munkáltató(magyar volt) nem akart fizetni így a tartalék pénzemet kellet használnom hogy boldogulni tudjak kint egyedül találtam is egy viszonylag jól fizető munkát szállodában recepiósként.
Közben újra egymásra találtunk a párommal kérte hogy jöjjek haza de maradtam még 3hónapot hogy anyagilag ne minuszba rakjam magam majd kaptam is egy jó állás ajánlatott itthon haza jöttem mondván itthon sokkal könnyebb lesz még is csak ha valami gond itthon vár a párom és a család mire haza értem a melot oda adták másnak az exem meg talált magának mást...
Hát azóta is bánom hogy haza jöttem..-.-'
2015. ápr. 4. 22:00
Egyszerű melósként leginkább az vár rád, hogy 5-en fogtok nyomorogni egy két szobás albiba, amire a fizetésed fele el fog menni és napi 12 órát fogsz dolgozni. Arra jó lehet, hogy kint élsz 2-3 évig, de konkrétan úgy, hogy nyomorogsz, sok pénzt félreteszel és utána visszajössz, de amúgy sima melósként nem fogsz jól élni. Nekem több olyan ismerősöm van, akinek úgy kellett kölcsönkérnie, hogy haza tudjon jönni. (Egyébként mit értesz melós alatt? Keresett szakmája van és ért is hozzá vagy pedig menne szalagmunkásba egy gyárba?)
2015. ápr. 4. 22:58
8/73 A kérdező kommentje:
Melós alatt az egyszerű munkákat végzőket értem. Pl bolti eladók, takarítók. Ilyesmik. A többség ilyen. Nálunk is, Nyugaton is.
9/73 A kérdező kommentje:
"Egyszerű melósként leginkább az vár rád, hogy 5-en fogtok nyomorogni egy két szobás albiba, amire a fizetésed fele el fog menni é"
Azt mesélték hogy egyedül is lehet lakást bérelni melósként sok helyen.
Mesélték, persze :D És hol? Nézz kicsit utána az albérlet áraknak. Ha kifog valami olyat, hogy egy német faluba felveszik takarítónak, akkor lehet hogy kap valami olcsó albérletet, de nagyvárosokban senki sem fog fenntartani egyedül egy albérletet bolti eladói fizetésből, ez mese habbal. Nem akarok olyat mondani, hogy hazudnak az ismerőseid, de meglehetősen nehezen hihető.
2015. ápr. 4. 23:25
Kapcsolódó kérdések: