Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Te lelépsz az országból?...

Te lelépsz az országból? Esetleg már leléptél? Megbántad?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 4. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
Utolsó és te mit gondolsz, a jövődet kint képzeled el, vagy itthon? Mert én a leírásod alapján őszintén nem látnék bármiféle kiutat abból, hogy ott ebből családot tudja alapítani. Viszont pár év spórolással már tisztességes megtakarításod lehetne... itthon. Ott semmire sem lenne elég pár ezer font.
2015. ápr. 5. 11:43
 22/73 anonim ***** válasza:

"Otthon hogy tudnál már egyedül élni albérletben pl minimálbérből? Észnél vagy? Hogy fizeted ki? 70 rongyból mindent?"

Minimálbérből ne akarjon egy ember egyedül fenntartani egy albérletet. Londonban sem tudnál az angol minimálbérből bérelni egyet. Berlinben sem. (Ja, esetleg úgy, hogy másfél óra buszozás a belváros). Budapesten sem fog kijönni egy albérlet a minimálbérből, de bármelyik másik városban valószínűleg kijön és még marad is.

2015. ápr. 5. 11:50
 23/73 anonim ***** válasza:

"Utolsó és te mit gondolsz, a jövődet kint képzeled el, vagy itthon? Mert én a leírásod alapján őszintén nem látnék bármiféle kiutat abból, hogy ott ebből családot tudja alapítani. Viszont pár év spórolással már tisztességes megtakarításod lehetne... itthon. Ott semmire sem lenne elég pár ezer font."

Valóban nem elég semmire, mint ahogyan otthon sem elég néhány százezer forint semmire. Családot lehet alapítani, itt a nők is dolgoznak, és ketten sem fizetünk többet egy albira, mint egyedül. Ha mindketten csak minimálbért keresünk heti 40 órában, az már kétezer font, amiből menjen el 1200 egy hónapban albira meg fenntartásra, akkor is marad 800 font minden hónapban. Az egy évben már közel 10K font megtakarítás, otthon két ember viszonylag jó bérből is kábé 2-3 év alatt tudna ennyit összerakni.

Hogy te nem tudod elképzelni a jövőt ennyi pénzből, az a te dolgod. Vagy jó zsíros állásod van odahaza hogy ez a véleményed, vagy csak irigykedsz, de a puszta számok azt mondják, hogy itt háromszor annyit keresnél mint otthon, és ha kétszer annyit költesz, akkor már királyul élsz még az otthonihoz képest is, mégis marad egy teljes havi lóvéd, amit félrerakhatsz. Hogy ezen mit olyan nehéz elképzelni, azt nem tudom, de mondom, a te dolgod.

"Minimálbérből ne akarjon egy ember egyedül fenntartani egy albérletet. Londonban sem tudnál az angol minimálbérből bérelni egyet. Berlinben sem. (Ja, esetleg úgy, hogy másfél óra buszozás a belváros). Budapesten sem fog kijönni egy albérlet a minimálbérből, de bármelyik másik városban valószínűleg kijön és még marad is."

Ez is igaz, de mennyi marad? Egy huszas havonta? De maradjon 50K, ha nagyon meghúzod a nadrágszíjat és spártai módon élsz. Itt Angliában ha ugyanezt teszed (és itt is valamely kisváros szélén albizol), akkor marad cirka 400 fontod havonta, ami közel két guriga átszámítva. Akkor meg miről beszélünk?

2015. ápr. 5. 12:27
 24/73 anonim ***** válasza:

Igen, átszámítva. Aztán nem 250 egy korsó sör, hanem 1500. És most ezt csak a hasamra csapva írtam. Párszáz font forintra átváltva soknak tűnik, de ott nem az.

"Valóban nem elég semmire, mint ahogyan otthon sem elég néhány százezer forint semmire. Családot lehet alapítani, itt a nők is dolgoznak, és ketten sem fizetünk többet egy albira, mint egyedül. "

Itthon is dolgoznak a nők :D Pár száz ezer meg bőven elég itthon is. Két 200-as bruttó bérből már tisztességesen lehet nevelni gyereket.

2015. ápr. 5. 12:58
 25/73 A kérdező kommentje:

"Budapesten sem fog kijönni egy albérlet a minimálbérből, de bármelyik másik városban valószínűleg kijön és még marad is."

Mutasd meg lécci melyik magyar városban lehet kijönni egyedül minimálbérből. Mikor egy normális étkezés is 40 rongy havonta. A minimálbér meg 67 rongy nettóban.

Melyik városban tudsz ennyiből albérletet fenntartani? A kisebb nyugati városokban ez megy...nálunk meg nem..nem véletlenül van hivatalosan is létminimum alatt a minimálbér.

2015. ápr. 5. 13:05
 26/73 A kérdező kommentje:
A világvárosokkal meg jópofa példálozni hogy drága Londonban az albérlet, miért Budapesten nem drága a 45-50 ezres szobár rezsivel? A 70 ezres melósbérhez? Az maga az olcsóság?
2015. ápr. 5. 13:07
 27/73 A kérdező kommentje:

"Utolsó és te mit gondolsz, a jövődet kint képzeled el, vagy itthon? Mert én a leírásod alapján őszintén nem látnék bármiféle kiutat abból, hogy ott ebből családot tudja alapítani. Viszont pár év spórolással már tisztességes megtakarításod lehetne... itthon. Ott semmire sem lenne elég pár ezer font."

Miért jössz a családdal? Pár ezer font mi?A többségnek se otthon se Nyugaton nincs megtakarítása mégis elvannak valahogy! Nem kell mindent pénzben mérni.

Egyébként én is Nyugaton élek, nem szeretem különösebbe n, de azzal nehéz vitába szállni hogy jobb az életszínvonal, mert tényleg jobb.

Röhöghetsz a mosogatókón, de tényleg jobban élhetnek mint otthon hasonló melóval.

2015. ápr. 5. 13:10
 28/73 anonim ***** válasza:

[link]

Most csak hasra csapás. Egyébként meg még egyszer: ne minimálbérből akarj megélni. Egészen idénig nem is volt Németországban minimálbér, itthon sem tudom miért van.

2015. ápr. 5. 13:12
 29/73 A kérdező kommentje:

"Most csak hasra csapás. Egyébként meg még egyszer: ne minimálbérből akarj megélni. Egészen idénig nem is volt Németországban minimálbér, itthon sem tudom miért van."

Akkor mit akarj belőle? Éhen halni? Nyugaton megy a megélhetés belőle a legtöbb helyen, otthon meg kevésbé. Ez ilyen egyszerű. Otthon se azért nem megy mert alacsony a bér, hanem inkább mert a minimálbérestől is elvonnak egy csomót. Ha hasonló elvonás lenne mint pl Ausztriában, akkor a minimálbéres is kapna 90 rongyot kézbe.

2015. ápr. 5. 13:15
 30/73 anonim ***** válasza:
De amúgy szabad megérdeklődni, hogy milyen nyelveket beszélsz és milyen szinten? Milyen végzettséged van? Ha csak tényleg annyi a terv, hogy kimész beszédképtelenül mosogatni és ezt te állandóra gondolod, akkor gratulálok. A nyelv is csak úgy ragadni fog rád, a sok lengyel, román meg bolgár között.
2015. ápr. 5. 13:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!