Mit gondolsz a magyar kivándorlási hullámról? Te lelépsz az országból, esetleg már leléptél?
Birkaszellemhez hasonló megmozdulásnak tartom. Mindenkinek van az ismerősi körében, aki megtette és bejött neki, de olyan is van, aki megtette, de nem jött be neki. Utólag az ember csak arra a személyre emlékszik és hivatkozik, akinek összejött. Ha 10 ember beleugrana a kútba, de csak kettő élné túl, akkor a tizenegyedik is beleugrana, mert szerinte van lehetőség a túlélésre.
Van először is a tipikus közhelyes mondás, hogy külföldön sem kolbászból van a kerítés. A másik, hogy végig kell gondolni, hogy mit csinál kicsit több pénzért. Mert a végén kiderül, hogy lehet, hogy 150 helyett 300-at keres, de kétszer annyit is dolgozik. Ezen kívül legtöbb helyen jobban rühellik a magyarokat, mint a törököket. Szóval el lehet rajta gondolkodni.
Sokan úgy gondolják, hogy aki elmegy, az hazaáruló meg hasonló.
Kicsit bele kéne gondolni, hogy leginkább kényszerből megyünk el.
Nekem is hazám Magyarország, nekem is hiányzik az a város ahol felnőttem.
Nem jókedvem élek külföldön. De az a hely amit a hazámnak tekintek, már annyira élhetetlen, annyira ellenséges, hogy eljöttem, amíg szabadon eljöhettem.
Az anyagi dolgok csak másodlagosak. De amikor már félve mész ki az utcára, amikor azt látod, hogy világháborús tömeggyilkosoknak emelnek szobrot, amikor a kormány szabadon alázhat meg emberi mivoltodban, amikor eljön az a pont, hogy inkább nem csinálod ezt tovább.
Aggasztó, hogy az ország olyasmi felé száguld, amit már egyszer átélt és ami visszavonhatatlanul megnyomorította. Az emberek nagy része még örül is ennek, asszisztálnak hozzá.
Le lehet pontozni egész nyugodtan, de biztosan és nem is olyan lassan, egy új totális diktatúra felé menetelünk.
Nem igazán választás kérdése ma eljönni és magunk mögött hagyni mindent.
6 eve leptem le es orulok neki. Egyebkent vicces ez a nagymagyarsag, hogy mindenkinek otthon kellene maradni, de osszefogasrol, hogy jobb legyen a helyzet es akarjon elmenni, ahhoz mar lusta mindenki megmozdulni es inkabb anonymuskent a billentyuzet mellett okoskdik.
Tudom, magyar mentalitas, hogy ha az en tehenem megdoglott akkor dogoljon meg a szomszede is. Kb ennyit rolatok.
Az az ismerősöm aki komolyan gondolta, hogy megkapaszkodik kinn annak sikerült is. És valamiért egyik sem akar haza jönni !
Diplomástól a szakmunkásig.
Van aki továbbra is próbálkozik. Van aki nem mert ... nem részletezte.
Nekem is egyre gyakrabban megfordul a fejemben.
Ha másért nem hát kicsit világot látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!