Fiatalok! Leléptek Nyugatra? Miért lett elegetek az országból?
Igen, minnél hamarabb, már az egyetemet sem szeretném itt végezni, pedig nem elmaradott helyen, Sopronban születtem és lakom.
Elegem lett úgy általában mindenből, látom, hogy innen 20 km re az emberek normálisan élnek, nincs magyar mentalitás (csak azért is ártsunk a szomszédnak meg ilyenek) normális utak, fizetések, lehetőségek.
Én is tervezem. Tervező építészmérnök diplomám lesz, és amint meg lesz a lehetőség, összebútorozunk barátnőmmel, és kimegyünk.
Nekem egyszerűen ebből a szemét tendenciából van elegem, hogy valójában nincs Magyarországon jóléti állam, hogy az egészségügy katasztrófa. És az a legszomorúbb, hogy nem a szaktudással van baj, hanem a rendszer nem képes arra koncentrálni, ami valójában a probléma. Én Borsod megyében élek, de már csak 20 évet adok a környéknek, és el fog szabadulni a pokol. Leköpnek a fényes utcán - a had ne mondjam kik...
Egyszerűen építészként nem lehet érvényesülni, csak ha nyalom valamelyik város valamelyik polgármesterének a seggét. ( Nem politizálok, narancsozhatok, vagy vörösözhetek, tök mindegy). Elegem van abból, hogy csak úgy kap az ember értelmes munkát, ha ismer valakit valahol.
Elegem van abból, hogy apám és anyám ledolgozta az egész életét tisztességben !!! (3 gyereket felneveltek 2 egyetemre ment, a 3-nak is van egy értelmes becsületes munkája. Nem cigiznek nem isznak, és mégis 55 évesen még mindig nem tudnak elmenni nyaralni.) Mellette még a szőlőt is művelünk, és ne higgye azt senki, hogy abban mi pénz van. Vagyis van pénz: annak akik a piramis tetején vannak. A termelőket kizsákmányolják, és hülyének nézik. NEm gyűlölök magyarnak lenni, nem utálom az országot, és a kisembereket, hanem ezt a szemét elitet, aki nem képes rendbehozni az országot, és teljesen kilátástalan a helyzet.
24 éves vagyok, nem egy büfé szakot végeztem, keményen kidolgoztam a belem, hogy időben végezzek, és tudjak időben családot alapítani...de miből? Havi 90-100 kezdőből? Amilyen albérlet árak vannak, egyszerűen nem lehetne félretenni annyit, hogy belátható időn belül vegyünk maguknak egy házat.
Egy szó mint száz, egy halom keserűség van bennem, és meg akarom csinálni a szerencsém. Amilyen bajok vannak, azt nem lehet megoldani 4 éves ciklusokban gondolkodva. És amíg nincs értelmes összefogás a különböző pártok között, addig itt nem fog semmi sem előre haladni.
(Lehet vannak problémák a mondatok közötti kapcsolatot illetően, de nem olvasom vissza.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!