Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok, hogyan lehetne...

Mit gondoltok, hogyan lehetne megállítani a fiatalok kivándorlását az országból?

Figyelt kérdés

Egyre több és több 18-25 év közötti ismerősöm hagyja el az országot, mert - még szakmával vagy diplomával sem - talál állást, ha nagy nehezen összejön neki valami, akkor kiszúrják a szemét 75-90 ezer forinttal, a jól fizető munkahelyekre pedig szinte csak ismerősökkel lehet bekerülni.

Én is mindig ide terveztem az életem, de annyira negatív példát, kilátástalanságot, tehetetlenséget látok mindennap, hogy lassan ott tartok, ideje lenne elindulni külföldre, főleg mert három nyelvtudással én sem boldogulok itthon (kelet országrész).

Úgy érzem, felesleges a csodára várni....

2013. dec. 3. 11:55
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
12%

Ez a cél, h a magyarok elhagyják az országot.

Tudod kell másoknak az ország:)

2013. dec. 3. 12:00
 2/32 anonim ***** válasza:
98%

Ha legalább kilátás lenne arra, hogy egyszer valami normálisan fog működni ebben az országban, lenne egy kis pozitív jövőkép akkor biztosan többen maradnának.

Azért az is vicc, hogy ez kezdő szakmunkás/diplomás akárki kap nettó 75-90 000 forintot. Abból aztán el lehet kezdeni az életet...

2013. dec. 3. 12:01
 3/32 anonim ***** válasza:
40%

a legtöbb fiatal, aki azért hagyja el az országot, mert itt nem talál munkát a szakmában, az kint se fog szakmában munkát találni.

Rengeteg diplomás ismerősöm van, itt lenne munka irodában, de nem sok pénzt kapna, ezért inkább kimegy recepciósnak vagy takarítani, mosogatni, mert kint még így is többet keres.

A kivándorlók döntő része, aki nem egy keresett szakmát tanult pl informatikus, orvos, vagy lakatos, hentes... annak kint se lesz könnyebb dolga szakmában munkát találni.

2013. dec. 3. 12:03
 4/32 anonim ***** válasza:
97%
Értelemszerűen egy kiszámítható, nem túl nagy mértékű adórendszerrel, a beruházási kedv növelésével. Megszűnni persze nem fog, egy egésséges mértékű kivándorlás mindenképpen maradni fog, csak akkor nem azért nenek külföldre mert itthon nem kapnak munkát, hanem kalandvágyból.
2013. dec. 3. 12:04
 5/32 anonim ***** válasza:
54%
Aknazár, tűzparancs.
2013. dec. 3. 12:23
 6/32 anonim ***** válasza:
93%

Addig még a nyugat összeszerelő műhelye lesz Kelet-európa, addig esélytelen hogy ez a trend változzon ... Teszem hozzá 13 legutóbb csatlakozott eu tag állam közül a csehek után a magyarországi kivándorlás mértéke a legkisebb!

A munkaerő szabad áramlása a piac szabad rablása a mesterséges piaci korlátozások, mely megli a piaci szabad versenyt mind azt a célt szolgálják, hogy a nyugati jó léttett mesterségesen fenntartsuk a keleti tagállamok kizsákmányolásával.

Egymás eltaposva licitálnak a keleti tagállamok egy -egy multi becsalogatása mellett. Ingyen föld, adómentesség, extra alacsony bér stb stb.. Szép és jó, de ez a folyamat megállíthatatlanul közelít a 0-hoz, mert egyik évben a bolgár fog ingyen földet adni, akkor a következő multinál már a szlovák fogja ezt ajánlani megfejelve x % adó visszatérítéssel..

2013. dec. 3. 12:26
 7/32 anonim ***** válasza:
67%

1. MUNKAHELY kell ide először is. Ez mindennek az alfája, ha ez nincs jövő sincs!

2. A vállalkozók ellehetetlenítését is be kéne fejezni, hogy a szalag melletti melónál többre is legyen esélyük azoknak akik képesek és hajlandók beleölni a pénzt-időt-energiát.

3. A felsőoktatást is úgy kéne szervezni hogy a magyar tanulóknak (akik anyagilag nem engedhetik meg azt maguknak) éppúgy esélyük legyen diplomára stb. mint azoknak a külföldieknek akik ide jönnek tanulni.

4. Felnőttképzés. (Minap olvastam hogy azok akik pl. fodrásznak tanulnak az első 2-3 évben nem is vesznek a kezükbe ollót pedig az lenne az alap, ezzel szemben sok, fodrász-szemszögből haszontalan dolgot kell megtanulniuk. És ez csak egy szakma oktatása a sok közül! Jómagam például faipari technikusin eléggé meglepődtem amikor a szennyvízelvezetésről kellett tanulnunk...)

2013. dec. 3. 12:29
 8/32 anonim ***** válasza:
39%
Engem semmivel én az USA- ba költözöm:) 22/F
2013. dec. 3. 12:29
 9/32 anonim ***** válasza:
25%
És milyen lehet ott kint utált bevándorlóként élni? Minden olyan nyugati országban, ahov egyre növekvő szábman mennek ki magyarok, egyre jobban gyűlölik a helyiek a bevándorlókat. Ez milyen érzés? Úgy néznek rád, mint te itt egy analfabéta afgánra, aki elvette előled az állást. Én ezt nem csinálnám. Azért bizonyos önérzet szorul az emberbe, semmint, hogy a hazáját úgy alázza, hogy kimegy és árulja a lelkét a zsoldospiacon.
2013. dec. 3. 12:55
 10/32 anonim ***** válasza:
49%
Jobb lakás vásárlási feltételekkel a fiatalok, fiatal párok számára és a fiatalok munkába állásának jobb támogatásával, munkahelyi előrelépési, gyakorlati tanulási, specializálódási lehetőségekkel egy bizonyos területre amik magukkal vonják a fizetés növekedését.
2013. dec. 3. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!