Mit gondoltok, hogyan lehetne megállítani a fiatalok kivándorlását az országból?
Egyre több és több 18-25 év közötti ismerősöm hagyja el az országot, mert - még szakmával vagy diplomával sem - talál állást, ha nagy nehezen összejön neki valami, akkor kiszúrják a szemét 75-90 ezer forinttal, a jól fizető munkahelyekre pedig szinte csak ismerősökkel lehet bekerülni.
Én is mindig ide terveztem az életem, de annyira negatív példát, kilátástalanságot, tehetetlenséget látok mindennap, hogy lassan ott tartok, ideje lenne elindulni külföldre, főleg mert három nyelvtudással én sem boldogulok itthon (kelet országrész).
Úgy érzem, felesleges a csodára várni....
" Szarok az önérzetedre akkor is elmegyek."
Mi meg rád szarunk kicsi csillag.
" Nettó 1500 euró átlagbér, 1000 euró minimálbér. És elegendő munkahely."
Ez egyedül a multik kihajtásával lenne megvalósítható.
"Ez egyedül a multik kihajtásával lenne megvalósítható."
És utána hol a fenében dolgonának az emberek? A földeken kapálnának még kevesebbért? Mindenkinek nincs hely a magyar vállalatoknál. Gondolkozzál már egy kicsit, ha nem túl nagy kérés...
32/F
23: "Ez egyedül a multik kihajtásával lenne megvalósítható."
Amikor a GYED után a korábbi munkahelyemre nem tudtam visszamenni és állást kerestem, két választásom volt: magyar cégnél minimálbérre bejelentve, valamennyi zsebbe, munkaidő elfogadhatatlan, gyerek miatt meg már az interjún sopánkodtak, hogy majd állandóan hiányzom.
Multinál csak annyit kérdeztek, hogy megoldható-e a gyerekek felügyelete, ezen tovább nem rágódtak. Korrekt fizetést ajánlottak sumákolás nélkül. Túlórát választhattam, hogy kifizetik vagy lecsúsztatom.
"Ha szarnátok a kivándorló fiatalokra akkor most nem nyivakolnatok itt, hogy maradjunk itt. Ennyit arról ki szarik kire."
Nem, te ne maradj itt. Szükségtelen vagy. Legyél csak hazátlan megtűrt valahol.
Na igen. A sok fiatal kimegy külföldre, de ott sincs kolbászból a kerítés és majd szép csendben visszakullog.
Már ne is haragudjatok..de aki infos diplomával ki megy takarítani vagy recepciósnak külföldre, a saját kezemmel venném el a diplomáját.
Nagyon sokan azt hiszik hogy majd külföldön fele annyi munkával tripla bért fog kapni...nagy a sötétség.
Nem is lepődök meg ha azt olvasom hogy a magyar fiatalok körében nem megy a matek és az olvasás.. Milyen meglepő..Alapvető fogalmakkal nincsenek tisztában,de azéé mennek külföldre.
Gyanítom ez a kérdés is ehhez áll közel.Biztos segítené a fiatalok itthon maradását.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__406..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!