Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok, hogyan lehetne...

Mit gondoltok, hogyan lehetne megállítani a fiatalok kivándorlását az országból?

Figyelt kérdés

Egyre több és több 18-25 év közötti ismerősöm hagyja el az országot, mert - még szakmával vagy diplomával sem - talál állást, ha nagy nehezen összejön neki valami, akkor kiszúrják a szemét 75-90 ezer forinttal, a jól fizető munkahelyekre pedig szinte csak ismerősökkel lehet bekerülni.

Én is mindig ide terveztem az életem, de annyira negatív példát, kilátástalanságot, tehetetlenséget látok mindennap, hogy lassan ott tartok, ideje lenne elindulni külföldre, főleg mert három nyelvtudással én sem boldogulok itthon (kelet országrész).

Úgy érzem, felesleges a csodára várni....

2013. dec. 3. 11:55
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
84%

Ennek évszázados tradíciói vannak Magyarországon.

1. röghözkötés a középkorban

2. Határok elaknásítása a szocializmusban

--

Sajnos a béremelés és a munkakörülmények javítása nem tartozik tradícióink közé.

2014. márc. 13. 07:37
 32/32 anonim ***** válasza:

1. mindenki magába nézne, és vállalná a felelősséget tetteiért.

2. politikai klientúra menesztése / eltiltása.

3. új politikusok kinevezése, akik hozzáértőek (közg. és jogi, társadalomtud.) és rendesen megfizetni őket (mint Németo. min 1M Ft / hó , de minden átlátható lenne!)

4. interneten az állami költségvetést mindent átláthatóan nyilvánosságra hozni: Mi Mire megy el.

5. Államapparátus Szigorú visszavágása. Költségcsökkentés. Önkormányzatok összevonása (ne legyen már minden falunak polg.mester, alpolg.mester. stb rengeteg pénzkidobás ez!)

6. Strukturális reformok. Egészségügy, oktatás. Aki nem veszi komolyan (egészségét, tanulmányait) az fizessen keményen.

7. Előre évekre Kiszámítható üzleti környezet. jogi környezet, befektetőbarát gazd.pol.

8. Állami közbeszerzésekre a cégeket tényleg versenyeztessék! Ne csak a Közgép kaszáljon.

9. Mutyizósok eltiltása

10. Kormánytól Független Jegybank felállítása (2010 óta nem fgtlen)

11. Magánnyugdíjpillér visszaépítése.

12. Piactorzító különadók azonnali megszüntetése.

Ezektől a Versenyképesség is javulni fog -> Munkaerő termelékenysége, megbecsültsége is nőni fog -> fizetések is nőni fognak.

De ehhez valódi értékteremtésre van szükség.

Valódi gazd.i teljesítményre, versenyképes tudásra, innováció támog. magasabb hozzáadott értékű munkahelyek jöjjenek létre: pl. az informatikai fejlesztési iparágakban.

Nagyon gyorsan "meg kellene újulni", mert a gazd.i növekedés beragadt, államadósság megmaradt, és fogytán az idő.

2014. márc. 26. 00:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!