Az orvosok kivándorlását milyen szakmák fogják hamarosan követni? Előbb utóbb mindenki elmegy, aki a tengődés és az éh halál közötti átmenetnél többet szeretne?
Nem tudom megjósolni, de nekem pl. sok mindent elárul az, hogy Magyarországon egy kezdő szociális munkás (ha talál egyáltalán munkát), keres kb. 80-90 ezer forintot, Angliában pedig egymillió körül havonta, ráadásul naponta több hirdetés kerül fel különböző oldalakra, ahol állást kínálnak. Ehhez még ha hozzáveszem, hogy itthon nem sokba veszik a szociális munkásokat, kint viszont nagyobb megbecsülésnek örvendenek, akkor én biztos, hogy nem maradok itthon.
De ez csak az én (leendő) szakmám, erről tudok, erre van rálátásom. De gondolom máshol is így van.
"Ehhez még ha hozzáveszem, hogy itthon nem sokba veszik a szociális munkásokat, kint viszont nagyobb megbecsülésnek örvendenek"
Ez igaz a legtöbb szakmára is.
Szerintem ezt így nem lehet előre megjósolni, de talán inkább rétegek szerint kellene nézni a dolgot, nem szakmák szerint.
Az értelmiségi réteg nagy része valószínűleg kimegy, a tehetősebb réteg azért, mert ők mobilabbak, könnyebben ki tudnak menni, a nem tehetősek meg pont azért, mert nem látnak más lehetőséget.
De a költözésben/vagy éppen a nem költözésben még rengeteg indok szerepet játszik az anyagiakon kívül, úgyhogy nem lehet előre tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!