Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?
Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!
De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).
Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".
Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?
"hogy van egy nyunyesz, akiből a nagyobbak vagányabb srácot próbálnak csinálni, hogy megállja a helyét a közösségben"
Elég halvaszületett módszerrel prbálják. Különben meg senki nem kérte meg rá őket, hogy csináljanak belőle "vagányabb srácot". Érthető? NEM - KÉRTE - MEG - RÁ - ŐKET - SENKI.
"egyébként meg az összes tököm tele van azzal, hogy manapság mindenki olyan kis "egyedike", hogy jaj csak nehogy hozzá nyúljon valaki, mert aztán 10 évig pszichoterápia kell majd neki
--- na szted ez normális ? hova tűnt a férfias hozzáállás ?"
Képeld, szerintem az A normális, ha az emberek egyediek, ha olyan dolgokat csinálnak, amiket ők is szeretnének. Ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki pszichoterápiára vagy pszichológushoz/pszichiáterhez jár(szerintem egyikben sincsen semmi szégyellnivaló, bár véleményem sajnos ellentmond eléggé sokak véleményének) vagy másképpen gonolkozik, mint te. És igenis ne nyúljon hozzá senki, mindenki tudja szépen, hogy hol a helye és maradjon is ott. Ha te a "férfias hozzáállás" alatt a saját véleményünk, érzéseink elvetését/eltitkolását és a csordába való beolvadást érted, akkor az is egy baromság.
És mégegyszer mondom, hogy FÖLÖSLEGES mondogatnod, hogy "a saját érdekében történik".
Te mit szólnál hozzá, ha esetleg megfognának, bevonszolnának a lányvécébe és kikötöznének letolt gatyával? Tetszene?
19:59
Ezzel az a baj,hogy nem mindegy milyen szívatásról beszéünk,meg kit szívatnak és megérdemli e a szívatást.
Én most elvonatkoztatok az általad írt srácról és inkább leírtam előbb is hogy nálunk olyanokat szívattak akik nem tehettek arról milyen külsővel születtek és milyen anyagi helyzetbe,mert folyton csak az ilyenekkel szemétkedtek és nem hiszem hogy ha ilyen embereket akik nem tehettek ezen dolgokról(és ha állandóan bántják ilyen felszínes dolgok miatt akkor na ná hogy visszahúzodóbbak lesznek és félénkek)(Nekem is volt ilyen barátnőm és felkaroltuk,kikupáltuk és a végén kiderült milyen jó fej,kiálltunk érte és nyitottunk feléje és rá se lehetet ismerni) jól megaláznák és még jobban bele rúgnának akkor az az ő érdeküket szolgálná,hanem még visszahúzodóbbak lennének.Én most nem az általad írt srácról írók.
Nálunk is volt beavatás,de répa etetés,de nem erőszakosan,meg kicsi italozás,de azért ez tök más.
20:16
kár tőlem ilyeneket kérdezned, mert mint említettem már, én kőkeményen átestem tök hasonló szivatásokon elsősként, pedig nyunyesz se voltam, szal én olyan nagyon nem hatódnék meg a lányok előtt egy farokban, mert egyszerűen nem tartom logikus magatartásnak ez a túlzott álszemérmet
hát az pedig hogy ne akarjanak belőle senkit csinálni, nézd erről annyit, hogy tudod jól, hogy egy nagy közösségben ez nem megy, és úgyis van bizonyos formálódás, az pedig sok éves hagyomány, hogy az elsősöket betörik a nagyok, szóval ezen most sztem indokolatlanul akadtak ki páran ennyire, mert oké, lehet, hogy túllőttek a célon, de azért annyira tán nem is drámai a helyzet, hogy emiatt másnap öngyilkos lesz a gyerek (valaki ilyesmit is írt itt)
szóval egy közösség azért más ... és erre két lehetőség van:
1, tudomásul veszi valaki
2, nem veszi tudomásul, de akkor számíthat hasonló kis betörésre, ami a nagyok részéről meg tök érthető, mert egyszerűen idegesíti őket, ha valaki ki akarja vonni magát egy közösségből (ne mondd, hogy ebben nincs nagy igazság)
végül, neked milyen problémád volt? mert érzem az íráodból, hogy valami nagyon nem oké. beszivattak sokszor?
Pszichológiai szempontból kifogásolhatóak az érveléseid. Túl időigényes lenne mindegyik hátterét megvilágítani, egyébként sem tűnsz meggyőzhetőnek, így csak egy sokat emlegetett kérdést emelnék ki megválaszolásra.
„ha egyszer ott az összes lány látta letolt gatyával, akkor feltehetően nyilván nem lett többet szégyenlős”
Nem ismered az eset pszichológiai oldalát, ilyen tényszerű kijelentéseket ne tégy. Egy megrázkódtatás általában az eseménytől függően fordított eredményt ér el: tehát nemhogy szívesen mutogatná magát, vagy a szégyenlőssége elmúlna, lehet a párja előtt sem (szívesen) vetkőzik le a számára megrázó emlékek miatt.
Gondolkodj el azon is, amit eddig írtak neked.
"hát az pedig hogy ne akarjanak belőle senkit csinálni, nézd erről annyit, hogy tudod jól, hogy egy nagy közösségben ez nem megy, és úgyis van bizonyos formálódás"
Nem kell, hogy mindenki mindenki barátja legyen, inkább találják meg azokat, akikkel egyezik az IGAZI személyiségük.
"az pedig sok éves hagyomány, hogy az elsősöket betörik a nagyok, szóval ezen most sztem indokolatlanul akadtak ki páran ennyire, mert oké, lehet, hogy túllőttek a célon, de azért annyira tán nem is drámai a helyzet, hogy emiatt másnap öngyilkos lesz a gyerek (valaki ilyesmit is írt itt)"
Rengeteg olyan "sokéves hagyomány"-ról olvashatsz, ami egyeseknek teljesen normális, míg másokat elborzaszt. De minek kell "betörni"? Nem tudnak nélküle beszélni, információt cserélni egymással, mint általában szokás? A beavatás miatt nem tudom, de a folytonos cseszegetés és értelmetlen szivatás miatt már számosan követtek el öngyilkosságot.
"szóval egy közösség azért más ... és erre két lehetőség van:
1, tudomásul veszi valaki
2, nem veszi tudomásul, de akkor számíthat hasonló kis betörésre, ami a nagyok részéről meg tök érthető, mert egyszerűen idegesíti őket, ha valaki ki akarja vonni magát egy közösségből (ne mondd, hogy ebben nincs nagy igazság)"
Tök érthető? Mert "idegesíti őket, ha valaki ki akarja vonni magát egy közösségből"? Mert ők ki a jó úristenek?! Ők többet érnek, vagy mi? Inkább nekik kellene pszichológushoz/pszichiáterhez járniuk, ha az ilyen dolgok fölidegesítik őket, nem? Mint mondtam, az kellene, ha midnenki tudná, hol a helye, és ott is maradna.
"végül, neked milyen problémád volt? mert érzem az íráodból, hogy valami nagyon nem oké. beszivattak sokszor?"
Nem volt, hanem van, mégpedig az, hogy ilyen hülye emberekkel vank teli a világ, és hogy ezek tömörülnek, és kényszerítenek normálisokat arra, hogy olyanok legyenek, mint ők. Engem nem szivattak be, és valahogy én sem éreztem rá késztetést, hogy ilyet csináljak.
20:16
Szerinted hogyan fognak azután viszonyulni egy emberhez, hogy egy csomó lány látta ilyen helyzetben, megkötözve? Komolyan fogja venni bármelyik is, ha esetleg párkapcsolat kialakításának céljából érdeklődne az egyik iránt? Meg eleve: nem úgy utalna rá ezentúl mindenki, mint akit kikötöztek a wc-be lehúzott gatyával (esetleg becenevet is kapna ezek után), vagy akivel kakát etettek? Nem mondaná az összes lány ezek után, hogy fúj, sosem csókolnám meg?
Őszintén, az ilyen feladatoktól erősödik a csapatszellem? Szánalmas. Ahogy az is, hogy ezt tartod jónak, és hogy nem vagy képes megérteni, hogy az emberek mennyire különböznek, és tök más érzéseik vannak.
Engem nem szívattak(próbáltak piszkálni egy csaj,de le lett építve,azon pöccentem be amikor a barátnőmre szállt rá),de én meg felkarolos típus vagyok,meg csendesebb de aztán ha piszkálnak felmegy a pumpa és ijjesztő leszek,utána nincs több piszka.
De úgye te vagy az kérdező a nyuszis?
Ja nem is nekem szólt,én 20.18 vagyok.De mindegy az ilyen szívatás már túlzás,tudnunk kellene mit tett a srác,mi volt az ok.
Ettől nem fog fejlődni senki személyisége,főleg ha olyan valakit szívatnak mindegy hogyan aki nem szolgál arra rá.Most szintén ettől a sráctól vonatkoztattam el,és általánossában beszélek róla.
hát ennyi kérdésre nem tudok válaszolni, de én nem hiszem, hogy ennek lenne olyan hatása, hogy párkapcsolati problémákat okozna, hiszen nyilván a lányok ugyanúgy poénként fogták fel az eseményt, szóval sztem se nem oszt se nem szoroz, annyi h max megmosolyogták kicsit
még egy másik dolog: nem arról van szó, hogy ki a jó úristenek ők, hanem egyszerűen egy közösségben a nagyobbak ... ennyi, és ez mindenhol így van, hogy az övék a tisztelet, és az újakat betörik, főleg ha valakinek túl nagy az arca, olyan is volt, akit a tusolóban pofoztak meg többen, mert tiszteletlen volt, na puff, és nem kötötte fel magát
sokkal durvább betörésekről hallottam, én nem is hittem volna, hogy ez ilyen felháborodást vált ki ... de komolyan!
nekem az a benyomásom, hogy egyetlen koleszos se szólt hozzá a témához, mert akkor születtek volna más válaszok is, csak tudnám, hogy akkor kinek honnan van tapasztalata
tök jó h pszichológiai mechanizmusokról kell vitáznom, de aki ezt írta, annak válaszolom, h logikátlan a fordított szégyenérzet-növekedés elmélete, csak kicsit el kéne gondolkodni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!