Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Manapság miért sokkal nyunyóká...

Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!

De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).

Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".

Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?

2011. máj. 10. 09:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/259 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

igen tudom, a szégyenlősség elfojtott vágyak, tabuk összessége,..."

A szeméremérzet ennél sokkal-sokkal több. Számodra bizonyára nem, de ez esetben hiába is magyaráznék neked bármit is. Ennyit erről.

"szóval valóban kevésbé tudatos, na de ez nem változtat azon, hogy az eset után már elfelejtette mi az"

Nem fogod az adát amit küldünk neked, ember? Mi emberek, NEM vagyunk egyformák. Ő így reagálta le ezt a dolgot, más meg másképpen tenné ugyanezt.

"másik kérdés:"

Ez nem is kérdés szerintem.

"nézd, mivel én pszichésen ép vagyok, és nem sok tabu van számomra,"

Tehát szerinted ez így függ össze? Annál épebb valaki pszichésen, minél kevesebb tabu van a számára? Ugyan már, kérlek, ez ismét egy sikító marhaság.

"sztem igenis logikus, hogy ha egyszer valakit az összes csjaszi látott már ruha nélkül, akkor utána nincs tovább értelme a szégyenlősség érzetének, és ezt általánosnak gondolom valóban. fene tudja, én tuti nem zavartatnám magam pl a lány tusolóban, ha már úgyis láttak a csajszik :)"

Tényleg? És mi van, ha az, hogy őt látták ruha nélkül, számára egy kellemetlen, megalázó érzés volt?

"de most nincs igazam?"

Há' de, nagyon is, a saját szemszögedből 100 %-ig igazad van. De nem csak a saját szemszöged létezik ezen a világon. Szerencsére.

"na most ha meg így nézzük, akkor a kis nyunyónak csak segítettek a nagyok,"

Nem tennéd meg, legalább a beszélgetésünk kedvéért, hogy mellőzöd ezt a megjelölést? "kis nyunyó"??? Mégis, milyen alapon gondolod, hogy te felsőbbrendűbb vagy, mint ő volt akkor és ott, amikor ezt megették vele?

"de nyilván én se tudhatom, mennyire volt szégyenlős (de azért ne süllyesszünk mindent be a megmagyarázhatatlan tudattalan kategóriába, mert igenis lehet azt tudatossá tenni, csak ehhez kéne a racionális gondolkodás)"

A szégyen, a szégyenlősség egy ÉRZÉS. Az emberi ÉRZÉSEK mióta raconálisak, raconalizálhatók véleményed szerint?

"Na de mondd, ha nem racionális alapokon, akkor miken alapszik szted? Kíváncsi lennék!"

Nem tudom. De, tekintve, hogy az emberi elme működés nem valamiféle számíítógéppel leírható, modellezhető, determinisztikus folyamat, ezért szerintem beláthatod azt a tényt is, hogy az érzelmek racionális indoklása is teljes mértékben kizárható.

2011. máj. 10. 19:07
 52/259 anonim ***** válasza:
100%

ma 18:59

"A kérdező kommentje:

18:49

az egész szempontjából értelmetlen erről beszélni, hiszen akár tudatos, racionális, akár irracionális az alap, amelyen nyugszik, na de mégis elősegítette annak csökkenését ez az eset

nem?"

Abban a konkrét esetben igen. Ebből nem ajánlatos ám általánosítani.

"hogy mi a frásznak járt pszichológushoz, azt nem tudom, most megint azt tudom mondani, hogy mégse véletlen, hogy a nagyok éppen őt nézték ki maguknak, biztos messziről látszott már, hogy nyunyeszka, sztem ennyi"

Igen. És élvezték? Mi élvezet van mások megalázásában? Nem kell válaszolnod. Úgysem tudnál rá. :)

2011. máj. 10. 19:10
 53/259 anonim ***** válasza:
100%

Én is el vagyok keseredve, hogy milyenek a mai egyetemisták...mondjuk az olyan idióták, mint te.

Remélem egyszer majd téged is meztelenül kikötöznek valahova, na meg azokat is, akik szerint ez szintén "jó poén".

Nem is hiszem el, hogy ez a mai "értelmiség"...pfff...kéééész...

L/24

2011. máj. 10. 19:11
 54/259 anonim ***** válasza:
100%

ma 19:01

"18:56

ne aggódj, anno elsős koromban én is átestem beavatásokon a felsősöktől és mégse lettem idegroncs, pedig nem is állt messze a szivatás jellege ettől, szal hidd el, tudom, mi az"

Te így reagáltad ezt le, mások meg másképpen. Pedig ugyanazt éltétek át mindannyian. Kell ennél több bizonyíték arra nézve, hogy az emberi elme nem racionális alapokon működik?

55/259 anonim ***** válasza:
100%

Ennek az elmebeteg kérdezőnek hiába mondanátok bármit, ő csak a saját szavait hallja és csak a saját véleményét fogadja el másét leszarja.

Egy olyan topicban is ontotta a "bölcsességeit" ahol az volt a téma, hogy általános és középiskolás diákok panaszkodtak arról, hogy MEGALÁZZÁK őket iskolaorvosi vizsgálatokon....már aki nincs tisztában a jogaival, vagyis azzal, hogy ezt NEM KÖTELEZŐ eltűrni, joga van megtagadni és elmehet másik orvoshoz is HA AKAR és elvégeztetheti máshol, másik orvossal is.

Ez az ember (aki itt a kérdező) ott is előjött ezzel, hogy főleg a fiúkat micsoda nevetséges "nyusziknak" tartja aki szerint az "megalázó" ha 10 ember előtt vizsgálják meztelenül.....Merthogy a kérdező szerint aki ezt megtagadja annak ő ADNA 2 POFONT és így KÉNYSZERÍTENÉ arra ami számára megalázó!

Az ottani egyik hozzászóló "NÁCI"-nak nevezte ezt a PRIMITÍV BARMOT (én is egyetértek vele)mert ez a barom akit ott sokan "nyuszi doki"-nak hívnak (mert pszichológusnak adta ki ott magát).

Szóval a "NÁCI" uraság amellett, hogy POFONNAL kényszerítené a diákokat a MEGALÁZÓ vizsgálatokra (akaratuk ellenére) még azt is pedzegette többször, hogy "abban se lenne semmi különös ha fiúkat és lányokat is EGYÜTT, EGYMÁS ELŐTT vizsgálna az iskolaorvos meztelenül" !

És még azt is hozzátette, hogy "ő más"! Ő rá ez nem vonatkozik! NEKI jár a diszkréció és EGYÉNI vizsgálat de egy diáknak NEM JÁR!!!!

Kivéve ha elit suliba jár (ahol ő dolgozik állítólag)merthogy azok is "mások".

Na ekkor nevezte őt az egyik ottani hozzászóló "NÁCI"-nak!

Tényleg csak annyiban különbözik ez a primitív BAROM Adolf Hitlertől, hogy Hitler nemzetek alapján különböztette meg az embereket,ez a nyuszi doki pedig életkor,diák mivolt és társadalmi helyzet alapján teszi ezt!

Szerinte aki 18 éven aluli, vagy diák, vagy nem "elit" társadalmi réteghez tartozik, annak NEM JÁR az emberséges bánásmód, NINCSENEK JOGAI......pofonnal kéne kényszeríteni arra, hogy MEGALÁZÓ vizsgálatokon résztvegyen.

De Ő MÁS! Rá NEM vonatkozik ez!! (óóóóó!!)

És az elit sulikba járó nagykutyák gyerekeire sem vonatkozik(óóóóó)

Szóval csak segítő szándékkal mondom, hogy fölösleges vitáznotok ezzel a primitív , barom NÁCI-val! Úgy se fog föl semmit! Számára az az élvezet ha másokat megalázó helyzetbe hozhat!

Akit esetleg érdekel az említett topic:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__8127..

56/259 anonim ***** válasza:
100%

ma 19:04

"A kérdező kommentje:

egyébként beszéltem mostani koleszossal, akik játszanak manapság is ilyet, és ő is pont azt mondta lényegi elemnek, hogy az elsős önérzetét kell darabokra törni, és így újra tud építkezni, de már egy közösség tagjaként"

Nos, akkor közlöm veletek a tényt: bármilyen hihetetlen is, Magyarországon élünk, és itt 1989 óta demkrácia van, ami azt jelenti, hogy minden ember egy szabad egyén, és SENKINEK sincsen jogalapja a saját akarata ellenére belekényszeríteni semminemű közösségbe.

"na hát ez is egy logikus elmélet ... de nálunk se volt kívánságműsor a szivatásokat illetően, viszont sosem volt fejbetörés, ezt megint megismétlem, szóval nem brutalitásról van szó, hanem lélektani betörésről"

Lásd, amit fentebb írtam: ezek az idők már réges-régen elmúltak. Nincsen joguk az embereknek a másikat lélegtanilag sem betörni.

2011. máj. 10. 19:14
 57/259 anonim ***** válasza:
100%

Ok, látom már.

Kérdező, feladom. Tartsd meg magadnak a véleményedet, és hagyjál békén másokat szerintem, hagyd, hogy mindenki élhesse a saját szabad életét.

2011. máj. 10. 19:21
 58/259 A kérdező kommentje:

jaj hagyjuk ezt, hogy kinek mihez van joga ... ugyan már, most játékról beszélünk, mert bármilyen furcsa, ezek a koleszos beavatások JÁTÉKOK, és döntő többségében nem kell utána pszichológus

(valaki meg tök hiába provokál már most, mi éppen pszichológia szakosok voltunk akkor, valóban, na és ??)

2011. máj. 10. 19:23
 59/259 A kérdező kommentje:

19:21 - te nem vagy tiszta

nem fogod az adást, hogy közösségi játékról van szó?

na innentől kezdve meg bromság amit írtál, ne haragudj

2011. máj. 10. 19:25
 60/259 anonim ***** válasza:
100%

Mondtam már, hogy nem azért szágyenlős valaki, mert nem akarja, hogy tudják, milen letolt gatyával.

"hogy mi a frásznak járt pszichológushoz, azt nem tudom, most megint azt tudom mondani, hogy mégse véletlen, hogy a nagyok éppen őt nézték ki maguknak, biztos messziről látszott már, hogy nyunyeszka, sztem ennyi"

És ezt mivel érdemelte ki? Elkövetett valamit, hogy szivatni kell? Még mindig nem értem.

"ne aggódj, anno elsős koromban én is átestem beavatásokon a felsősöktől és mégse lettem idegroncs, pedig nem is állt messze a szivatás jellege ettől, szal hidd el, tudom, mi az"

Akkor veled ez volt, szerencséd van, örülj neki, de ne föltételezd, hogy más is ilyen.

"igen tudom, a szégyenlősség elfojtott vágyak, tabuk összessége, szóval valóban kevésbé tudatos, na de ez nem változtat azon, hogy az eset után már elfelejtette mi az"

Nem jól tuod.

"másik kérdés: nézd, mivel én pszichésen ép vagyok, és nem sok tabu van számomra, sztem igenis logikus, hogy ha egyszer valakit az összes csjaszi látott már ruha nélkül, akkor utána nincs tovább értelme a szégyenlősség érzetének, és ezt általánosnak gondolom valóban. fene tudja, én tuti nem zavartatnám magam pl a lány tusolóban, ha már úgyis láttak a csajszik :)

de most nincs igazam?"

Te nem. De más igen. Lehet, hogy olyannal is megcsináltak ilyeneket, aki pszichésen nem ép.

"na most ha meg így nézzük, akkor a kis nyunyónak csak segítettek a nagyok, de nyilván én se tudhatom, mennyire volt szégyenlős (de azért ne süllyesszünk mindent be a megmagyarázhatatlan tudattalan kategóriába, mert igenis lehet azt tudatossá tenni, csak ehhez kéne a racionális gondolkodás)"

Nekem mindennek tűnik, de segítségnek biztosan nem. De ezt már leírtam, hogy "megalázás" a dolog neve, most minek mégegszer...

"Na de mondd, ha nem racionális alapokon, akkor miken alapszik szted? Kíváncsi lennék!"

Ez véleményen alapszik, márpedig olyan véleményén, akinek fogalma sincs róla, miről is van szó, mert hiába mondjuk neki akár húszan is, nem képes fölfogni.

"egyébként beszéltem mostani koleszossal, akik játszanak manapság is ilyet, és ő is pont azt mondta lényegi elemnek, hogy az elsős önérzetét kell darabokra törni, és így újra tud építkezni, de már egy közösség tagjaként"

Naa, nocsak, valami "okot" látnék? Tehát össze kell törni. Ja. Igen. Feltétlenül. Ez az összetörés teljesen ugyanaz, amit az általam említett népek beavatási szertartásaira mondanak. És különben is, ki mondta, hogy tagja akar lenni ilyenek közösségének? Nekem nem úgy látszik, mintha megadatott volna neki a VÁLASZTÁSlehetősége. Márpedig ha olyat csinálnak velünk, amit nem akarunk, az rosszulesik, főleg, ha ilyen visszamaradott, primitív szokás. Ehhez SENKINEK nincsen joga.

"na hát ez is egy logikus elmélet ... de nálunk se volt kívánságműsor a szivatásokat illetően, viszont sosem volt fejbetörés, ezt megint megismétlem, szóval nem brutalitásról van szó, hanem lélektani betörésről"

Nekem még mindig nem logikus, mert szerintem emberek vagyunk, és én úgy látom ezt a dolgot, hogy azok ilyet nem csinálnak. Legalábbis remélném, hogy emberek vagyunk, de sajnálattal látom, hogy egyesek csak valami olyasminek nevezett dolgok. Mind a fizikai, mind a lelki bántalmazás undorító.

Ez egy PRIMITÍV dolog, ezt hiába próbálja valaki megcáfolni, ez egy tény. Neked jólesne, ha kikötöznének meztelenül a lányvécébe? Mert a számítógép előtt biztos, hogy nagy a szád...

"jaj hagyjuk ezt, hogy kinek mihez van joga ... ugyan már, most játékról beszélünk, mert bármilyen furcsa, ezek a koleszos beavatások JÁTÉKOK, és döntő többségében nem kell utána pszichológus"

Persze, ez csak játék, igen, látjuk. Ismét a "milyen jó is meglázni másokat csak úgy, játékból/poénból" című mese ez is.

Nézd meg ezt a filmet: [link]

Olvasd el ezt, amit küldött itt valaki: [link]

18:46

2011. máj. 10. 19:25
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!