Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Manapság miért sokkal nyunyóká...

Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!

De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).

Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".

Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?

2011. máj. 10. 09:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/259 anonim ***** válasza:
93%

"Volt egy nagyon antiszoc. elsős srác, akit iszonyatosan nem csíptek, na aztán a nagyok meg elhatározták, hogy kicsit megleckéztetik, oda kötötték a radiátorhoz a lány wc-ben, és lehúzott gatyával ott hagyták estére a lányok örömére :) "

Antiszociális: Hiányzik belőle a bűntudat és az együttérzés, az emberekre általában eszközként tekint.

Aszociális: Világtól elzárkózó, magába forduló emberek, akik kerülik a társaságot és képtelenek vagy nagyon nehezen tudnak emberi kapcsolatot kialakítani.

Most, hogy minden világos. Kinek vannak inkább antiszociális vonásai? Az odakötözött gyereknek vagy a kedves odakötözőknek?

"sztem ennek amúgy pont az a lényege, hogy átlépje a határokat, hiszen különben mi értelme lenne? szóval izgalmas egy meglátás a tied .."

http://www.youtube.com/watch?v=kQdqPC0zbIA

2011. máj. 10. 16:00
 22/259 anonim ***** válasza:
93%

10:55 vagyok

13:53 egyetértek

14:22 mondjuk megijesztesz egy szívbeteget. allergiás emberrel valamit megetetsz. pszichopata poénból a kést a nyakadba állítja. öngyilkosságot követ el mert személyiségi zavara lett, vagy megelégeli az alázást.

2011. máj. 10. 16:15
 23/259 A kérdező kommentje:

Na azért ti SOKKAL durvább példákat soroltatok fel, amiket meg mi SOHA NEM tettünk volna ... ezek szerint mégse vagyunk olyan szívtelenek. Azért van különbség egy meztelenül odakötés meg egy sz@retetés vagy koszos víz alá nyomás között "enyhén szólva". Tehát mégis csak tudtuk hol a határ. Ezek valóban nagyon durvák !!!

Figyi azért az nem túlzás kicsit, hogy egy ilyen miatt öngyilkos lesz? Az azért is furcsa, mert akkor az életben vannak ennél sokkal de sokkal keményebb helyzetek, amikor öngyilkos lehet, szóval ilyen alapon azzal is kárt okozhatnak neki, ha csúnyán néznek rá, sőt még ZH-t is íratnak vele. Ilyen szinten labilis emberkék mindig voltak, de nem gondolom, hogy ez lenne a meghatározó.

De akkor miért nevetett mindenki nagyon jókat nálunk, ha itt valaki szerint ez másnak nem jó poén, csak nekem? Azért ez ismét túlzás. Egyáltalán nem csak nekem volt az, máskülönben pl valaki elengedte volna ebben a konkrét esetben a radiátortól, de nem volt ilyen.

2011. máj. 10. 17:23
 24/259 anonim ***** válasza:
95%

Kedves kérdező, az általad leírt esetnél egyetlen egy k.urva nagy probléma van ésn agyon fáj, hogy ekkora segg vagy (már bocsánat), ohgy ezt nem fogod fel:

Ez szimplán szivatás volt és nem beavatás.

-Ezt csak egyedül vele csinálták, aki amgúy is sebezhetőbb mint a többiek.

-Nem azért csinálták vele, mert gólya.

-Durvább a szokásos beavatásnál. Akár valami baja is lehetett volna amiatt, hogy odakötözik, amúgy lett is ahogy leírtad, nem fizikai hanem mentális.

Én bírom ezeket a beavatásokat, de ne legyenek ilyen ősemberhez méltók. Ennek közösségromboló szerepe van, nem építő. Mit gondolsz szegény gyerekre most hogy tekintenek? Nem szimplán bénának nézik, hanem egy megalázott bénának.

Én személy szerint a "beavatóimat", akik igazából a szívatóim voltak nem feljelentettem volna, hanem kemény bosszút álltam volna, pl egy betört szélvédő, szétkarcolt kocsi tökéletesen elég lett volna (a fejét csak azért nem törtem volna el, mert kvázi nagyobb mint én). Aztán azt is nevezheti beavatásnak.

2011. máj. 10. 17:43
 25/259 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, te ritka primitív vagy.

Pont olyan, int amilyen bunkók velem voltak, és nyunyóka ám a... tudod kid.

Kíváncsi vagyok te szerettél volna meztelenül a radiátorhoz kötve lenni... két oldala van ám mindennek, te se gondolnád ennyire viccesnek, ha te lettél volna a szenvedő alany.

Na biztos az én beavatásomon is jót röhögtél volna, csak azért voltak velem olyan szemetek, mert szemüveges vagyok és visszahúzódó (te kedvesen antiszociálisnak neveznél, csak azért mert nem vagyok partiállat.) Kb hasomló "poén"t csináltak velem is, nem írom le, mert nem akarok neked plusz vidám perceket okozni.

Mindenesetre sajnálom, hogy nem fogod fel a megalázás fogalmát

2011. máj. 10. 17:56
 26/259 A kérdező kommentje:

látom, te voltál a szivatott mindig a koleszekben :)

hát kedves valaki, akkor azért azt vedd figyelembe, hogy nekem sok közöm nem volt ehhez a leírt esethez, csak példának írtam, szal lécci ne engem szidj

ha meg ilyen dührohamot vált ez ki belőled, akkor ott valami nem okés sztem, de mondd már el nekem amúgy, h milyen problémát okozott ez az illetőben, ha már annyira tudod, hogy biztosan okozott?

végül pedig tudja a frász, hogy még kiket szivattak, ismét mondom, hogy ez csak egy kiragadott példa, aztán lehet, hogy más elsősöket hasonlóképpen "beavattak", bár tudom, szted ez nem beavatás, de ezt is elmagyarázhatnád, hiszen bizonyos sziovatásokat nevezünk beavatásnak sztem, vagy nem?

erről a konkrét esetről csak annyit tudok, hogy nagy hír volt, mert tényleg rendőrségi ügy lett belőle, csak éppen az is az igazsághoz tartozik, hogy aztán meg is szűntették, mivel rájöttek, hogy nem történt semmiféle bűncselekmény, még csak könnyű testi sértés se! olyat pedig nem ismer a Btk, hogy "szivatás", úgyhogy igazából én se tudom, mégis mit lehetne ezen feljelenteni

te tudod?

de kezdek megijedni, ne mondjátok már ennyien, hogy ilyen nyunyik vagytok, mégis mi baja lett annak a gyereknek, hogy meglátták a lányok letolt gatyával? láttak egy farkat? nahát ... nagy kaland, és ha az a gyerek tényleg kis nyunyika volt, akkor meg rá is fért egy kis vagányság

nézd a jó oldalát! utána már nem volt szégyenlős többet! ez is valami ...

2011. máj. 10. 18:01
 27/259 A kérdező kommentje:

17:56

De látod, kimondod a lényeget sztem, azaz hogy nem értem, miért kell ezt eleve MEGALÁZÁSnak tekinteni ???

És megismétlem, mert továbbra is engem szidtok: Semmi közöm nem volt ehhez, max jót mosolygok rajta, de kár h nem mesélted el a te szivatásodat, kíváncsi lettem volna, vajon min is buktál ki annyira.

2011. máj. 10. 18:04
 28/259 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezô és napietus: két sajnálatraméltóan együgyû emberkének tûntök az írásotok alapján. Nem veszitek észre, hogy senki nem ért egyet veletek. Olyan ez, mint a híres viccben: a rádió bemondja, hogy vigyázat, mert az autópályán egy ôrült megy szembe a forgalommal, mire a kérdezô felhorkan -mi az, hogy egy? Mind!
2011. máj. 10. 18:14
 29/259 A kérdező kommentje:

rendkívül szellemes volt, de sztem nem csak mi ketten csípjük a beavatásokat, max nem írnak ide, mert szorgosabbak, akiknek sérelmeik vannak ...

ha csak abból indulok ki, hogy nálunk a koleszban mi ment, akkor ott kapásból azért több száz emberről beszélünk évente, csak akik csinálták ... és eredetileg arra is kíváncsi lettem volna, hogy manapság mi a helyzet ezekkel a szivatásokkal, de hát nem kapok rá választ, pontosabban ezek szerint létezik, csak azt hittem több jó story jön :D én már nem akarok mesélni még 500-at

2011. máj. 10. 18:21
 30/259 anonim ***** válasza:
100%

Te elolvastad, amit írtam?

"látom, te voltál a szivatott mindig a koleszekben :)"

Ezek szerint mindig van valaki, akit szivatnak...De ez mire jó?

"végül pedig tudja a frász, hogy még kiket szivattak, ismét mondom, hogy ez csak egy kiragadott példa, aztán lehet, hogy más elsősöket hasonlóképpen "beavattak", bár tudom, szted ez nem beavatás, de ezt is elmagyarázhatnád, hiszen bizonyos sziovatásokat nevezünk beavatásnak sztem, vagy nem?"

Egyes népeknél beavatásképpen véresre/félholtra verik/vagdossák/stb. a másikat, és nincsen semmi értelme... Miért nem lehet civilizált ember módjára köszönteni a másikat, és rendesen kommunikálni? Miért kell szivatni?

"de kezdek megijedni, ne mondjátok már ennyien, hogy ilyen nyunyik vagytok, mégis mi baja lett annak a gyereknek, hogy meglátták a lányok letolt gatyával? láttak egy farkat? nahát ... nagy kaland, és ha az a gyerek tényleg kis nyunyika volt, akkor meg rá is fért egy kis vagányság

nézd a jó oldalát! utána már nem volt szégyenlős többet! ez is valami ..."

Szerinted milyen érzés akaratod ellenére, tehetetlenül, meztelenül kikötözve lenni más emberek szeme láttára "csak poénból"? Ez vagányság? Büszke lehet mindenki, aki így gondolja, de azt hiszem, én nem kérek belőle. Bizonyítja, hogy az egyetemre tanulni menő emberek között is rengeteg az olyan, aki köszönőviszonyban sincs az "intelligens" szóval. Neked ki a fene mondta, hogy "utána már nem szégyenlős"? Mi van, ha méginkább az lett, és méginkább nem mert/akart a többiekkel lenni? Én erre nagyobb esélyt látok. Nem tehet róla, hogy ilyen a személyisége, az okos nagyfiúk azonban már arról igen, hogy az állatok közül is a primitívebb fajtákhoz hasonlítanak inkább.

"De látod, kimondod a lényeget sztem, azaz hogy nem értem, miért kell ezt eleve MEGALÁZÁSnak tekinteni ???"

Azért, mert ezt hívják MEGALÁZÁSNAK. Nehéz fölfogni?

14:30

2011. máj. 10. 18:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!