Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?
Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!
De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).
Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".
Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?
Szerintem igaza van az utolsó válaszolónak (10.55), egyáltalán nem ferdítette el a megközelítést. Helytelen dolog valakit antiszociálisnak minősíteni ha nem hajlandó ilyen ostoba bánásmódnak alávetni magát. Egy efféle beavatásoknak nemrég volt halálos kimenetele is.
Igen, el lehet gondolkodni azon, hogy miért pont ő volt az, akivel a nagyobbak (butábbak) „játszani” akartak, de talán még inkább elgondolkoztató az, hogy azok némely társaikat játékszernek tekintik.
Nem is beszélve a lehetőségről hogy talán azok kerüljenek vezetői állásokba akik így bánnak embertársaikkal, akik e dolgokat kigondolják és véghez viszik, érzékenyebb társaikat megalázva a sárba tapossák.
Lehet, hogy a múltban ennek közösségformáló szerepe volt, hát igen látjuk mi lett belőle ! Lehet még mélyebbre süllyedni ??
"oda kötötték a radiátorhoz a lány wc-ben, és lehúzott gatyával ott hagyták estére a lányok örömére :)
Na most a mi időnkben ez haláli poén volt"
Régen is voltak kifordult értékrendű emberek. :)
Egyébként mi ez, ha nem megaláztatás? Akkor nem az, ha a másik is poénra veszi. Amennyiben sérelmet okoztok a másiknak, már nem tréfaszámba sorolandó. Tekintve, hogy egy antiszociális emberről van szó, akinek a hátterében mély sérelem, trauma, de mindenképpen egy nyomot hagyó megrázkódtatás/félelem van, neki többszörös szorzót számolj egy ilyen "megaláztatás" nagyságrendjét nézve.
12:39
de miért? mi lett belőle?
másrészt ezt tényleg olyan hatalmas sárba taposásnak látod? akkor én voltam rossz környezetben, mert mint írtam, nálunk a hasonló szivatások mindennaposak voltak, és valahogy senki nem érezte azt sárba taposásnak
te jó ég!
milyen halálos kimenetele volt az ilyesminek nemrég ? arról lemaradtam ...
Én olyanról hallottam, hogy volt olyan akivel sz@rt etettek meg, vagy volt olyan akit lekötöztek az ágyhoz vagy a szekrényhez és ott hagyták. Ezt nem tudom valami kis füzetet kaptunk, bűnmegelőzés volt a címe, és abban olvastuk barátnőmmel. De az thiszem még volt szexuális zaklatásos is, csak a történetre már annyira nem emlékszem.
Tudod, én szeretek hülyéskedni és poénkodni meg nevetgélni mindenen- és tudod kikkel? A közelebbi ismerőseimmel akiket ismerek személyesen és ők is engem:) Na velük aztán lehet poénkodni. De úgy nem, hogy ismeretlen felsős diákokkal, valamiért sosem voltam olyan, hogy ilyenek előtt játszam meg magam vagy élvezzem azt, ahogy kicsesznek velem és röhögnek rajtam. Azért meg felesleges lett volna elmennem, hogy erőltetett mosollyal végigtűrjem az egészet. :) annak mi lényege,szerintem semmi.
Én sem értem, mi a poén abban, hogy megaláznak valakit.
"Volt egy nagyon antiszoc. elsős srác, akit iszonyatosan nem csíptek, na aztán a nagyok meg elhatározták, hogy kicsit megleckéztetik, oda kötötték a radiátorhoz a lány wc-ben, és lehúzott gatyával ott hagyták estére a lányok örömére :)"
Ez egyáltalán nem normális dolog, föl nem foghatom, miért okoz ez egyeseknek örömöt. Belegondolsz te abba, hogy érezhette magát? Mert szerintem nem tartotta poénnak egyáltalán, és igen, ez az, amit úgy hívnak, hogy MEGALÁZÁS. Undorító dolog. Nem beszélve arról, hogy SEMMI ÉRTELME NINCS a világon. Látom, nem divat emberként viselkedni.
Na most a mi időnkben ez haláli poén volt mondjuk, és voltak is hasonlók még bőven, ma meg hallom, hogy egy ilyenből az lett, hogy "jaj szegény azóta pszichológushoz jár" meg rendőrségi ügy kezdődött, de aztán azt hiszem, egy nagy semmi lett belőle, mert hát nem bántották."
Akkor ti is ilyen barmok voltatok, minimális ész és mindenféle átérzőképesség hiányával. Ha valakinek valamilyen pszichiátriai/pszichológiai betegsége van, annak mégrosszabb, de - mint írtam - egy normális ember sem tartja az ilyet poénnak. Én is rendőrségi ügyet csináltam volna belőle, plusz lehet, hogy el is húztam volna az ilyen társaságból a jó büdös francba. Ahh, akkor még gyáva is lennék. Bocsánat.
Láttad már "Az osztály" című filmet?
az is lehet ferdítés, hogy nyunyik a mai gyerekek. lehet hogy az ő szemszögükből meg ti vagytok a primitívek, akik 100 évvel ezelőtt élnek, és képtelenek mások lelki bántalmazása nélkül közösséget alkotni.
ha nem úgy érted, ne úgy írd. mire gondoltál?
igen, a gyengébbnek is van mindig valami oka, hogy megtalálják a nagyobbak. például saját hibájából alacsony növésű, vagy vékonyabb, vagy érzékenyebb, vagy szemüveges, vagy vörös hajú. ezért megérdemli, hogy belepisáljanak a táskájába, összerugdossák a wcben, feltöröljék a pulóverével a hányást, amit a nagyija kötött neki.
jóindulattal sem hívnám játéknak
ok: növekszik a társadalmi érzékenység. nem vagyunk primitívek, kevesebb a dogma. kicsit többre értékeljük egymást, és együttérzőbbek vagyunk.
igen, átlépjük a határokat, aztán bocsánatot kérünk a koporsójánál, mert nem tudtuk, hogy szívbeteg, vagy allergiás a mogyoróra, vagy mentálisan labilis, esetleg depressziós.
„de miért? mi lett belőle?”
A napokban a következő kérdést lett feltéve ebben a kategóriában:
„Mi a titka annak, hogy a Magyarok ilyen nagyszerű emberek?”
Ha elolvasod a válaszokat akkor megtudhatod mi lett belőle.
„másrészt ezt tényleg olyan hatalmas sárba taposásnak látod? akkor én voltam rossz környezetben, mert mint írtam, nálunk a hasonló szivatások mindennaposak voltak,”
Igen, annak látom, és igen, eltaláltad, te voltál a rossz környezetben.
"és valahogy senki nem érezte azt sárba taposásnak”
Ebben nem lennék olyan biztos.
„te jó ég! milyen halálos kimenetele volt az ilyesminek nemrég ? arról lemaradtam”
Nem idehaza történt és a „nemrég” is lehet már 8-10 éve, úgy lehet, hogy nem hallottál felőle. Az történt, hogy egy elsőéves lányt egy hordó vízbe alámerítettek beavatásként. A szerencsétlen diáklány beteg lett és pár nappal később meghalt. Később kiderült, hogy a víz, amibe alámerítették, nem tiszta volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!