Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?
Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!
De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).
Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".
Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?
na most már tényleg hülyének érzem magam, szóval valaki világosítson fel engem lécci erről!
ha egyszer valakit az összes lány látott letolt gatyával, akkor utána mi értelme lenne szégyenlősködni? na ezen akadok meg teljesen, mert logikátlannak látom
"jó, én elmondtam, hogy racionálisan levezetve miért gondolom úgy, mondd már meg nekem, hogyan lehet valaki még azok után is szégyenlős a lányok előtt ? mi értelme lenne?"
Az emberek nem azért szégyenlősök, mert azzal ők előrébb lesznek; nem elhatározásból lesz valaki szégyenlős, nem tehet róla, hogy ilyen.
"a másik, még én vagyok az idióta? ne is haragudj, de mintha lenne különbség egy radiátorhoz kötözés és egy fejbetörés között ..."
Attól semmi nem lesz jobb, hogy van nála rosszabb.
18:40
"A kérdező kommentje:
na most már tényleg hülyének érzem magam, szóval valaki világosítson fel engem lécci erről!
ha egyszer valakit az összes lány látott letolt gatyával, akkor utána mi értelme lenne szégyenlősködni? na ezen akadok meg teljesen, mert logikátlannak látom"
De most kérdeztem rá, és ügyesen elfelejtettél válaszolni a kérdésemre, tehát megpróbálom még egyszer:
Tiszteld kérdező, szerinte a szégyenlősség mióta nyugszik racionális alapokon?
"A kérdező kommentje:
jó én értem h nem tehet róla, na de azt meg logikusnak látom, hogy az eset után elfelejtette mi az a szégyenlősség, legalábbis én így érezném"
Jaaaaaaaaaaaa. Szóval hogy te így ÉREZNÉD???
És mióta várod el azt, hogy a te ÉRZÉSEID általánosan minden emberre érvényesek legyenek?
Hmmm???
igen tudom, a szégyenlősség elfojtott vágyak, tabuk összessége, szóval valóban kevésbé tudatos, na de ez nem változtat azon, hogy az eset után már elfelejtette mi az
másik kérdés: nézd, mivel én pszichésen ép vagyok, és nem sok tabu van számomra, sztem igenis logikus, hogy ha egyszer valakit az összes csjaszi látott már ruha nélkül, akkor utána nincs tovább értelme a szégyenlősség érzetének, és ezt általánosnak gondolom valóban. fene tudja, én tuti nem zavartatnám magam pl a lány tusolóban, ha már úgyis láttak a csajszik :)
de most nincs igazam?
na most ha meg így nézzük, akkor a kis nyunyónak csak segítettek a nagyok, de nyilván én se tudhatom, mennyire volt szégyenlős (de azért ne süllyesszünk mindent be a megmagyarázhatatlan tudattalan kategóriába, mert igenis lehet azt tudatossá tenni, csak ehhez kéne a racionális gondolkodás)
Na de mondd, ha nem racionális alapokon, akkor miken alapszik szted? Kíváncsi lennék!
18:49
az egész szempontjából értelmetlen erről beszélni, hiszen akár tudatos, racionális, akár irracionális az alap, amelyen nyugszik, na de mégis elősegítette annak csökkenését ez az eset
nem?
hogy mi a frásznak járt pszichológushoz, azt nem tudom, most megint azt tudom mondani, hogy mégse véletlen, hogy a nagyok éppen őt nézték ki maguknak, biztos messziről látszott már, hogy nyunyeszka, sztem ennyi
18:56
ne aggódj, anno elsős koromban én is átestem beavatásokon a felsősöktől és mégse lettem idegroncs, pedig nem is állt messze a szivatás jellege ettől, szal hidd el, tudom, mi az
egyébként beszéltem mostani koleszossal, akik játszanak manapság is ilyet, és ő is pont azt mondta lényegi elemnek, hogy az elsős önérzetét kell darabokra törni, és így újra tud építkezni, de már egy közösség tagjaként
na hát ez is egy logikus elmélet ... de nálunk se volt kívánságműsor a szivatásokat illetően, viszont sosem volt fejbetörés, ezt megint megismétlem, szóval nem brutalitásról van szó, hanem lélektani betörésről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!