Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Manapság miért sokkal nyunyóká...

Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!

De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).

Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".

Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?

2011. máj. 10. 09:06
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/259 anonim ***** válasza:
91%

Végül: Én nem érezném úgy, hogy ezzel egy közösség tagjává váltam, és nem maradnék a kollégiumban, hanem hazajönnék azzal, hogy a kollégisták durva barmok, és nem vegyülnék velük. Ha távol lenne az egyetem, akkor azt is otthagynám.

Egyébként meg tisztelj, te kis nyápic hallgatócska, mert nekem már diplomám van!

2011. máj. 10. 23:33
 92/259 A kérdező kommentje:

Nézd, a felsőbb évesek sztem pont az önérzetét akarják összetörni egy kis nyunyesznak, vagyis akit ők annak gondolnak ott akármiért is. Nem hiszem, hogy ez olyan hű de egyedi eset lenne nagy közösségekben. Mint írtam, még tavalyról is hallottam ennél "jobb" beavatási módokról, csak azokból nem lett ügy.

Érdekes amit írsz, és komolyan egy ilyen miatt képes lennél ott hagyni még az egyetemet is? Na meg semmi garancia arra, hogy az új helyen a nagyok nem akarnak beavatni megint. Szóval sztem speciel egy ilyen esetnél túlzás itt önérzet-összetörésről beszélni, most mondhatnék durvább dolgokat, amiket én is annak tartanék, de azért egy ilyentől talán mégse hal meg szegény elsős ....

Oké, konkrétan ennél az esetnél valamiért pszichológushoz járt a csávóka állítólag, de tudod, nekem ez azért magas. Enyhe túlzás ismét, és nekem azért mégis arra egy újabb bizonyíték, hogy mennyire nyápicka, ne is haragudj. És a pszichológus majd elintézi, hogy mindenki agyából kitörli a látványát? Vagy egyáltalán mi történt pszichésen vele, amiért pszichológus kell? Ezt meg tudod mondani?

Na aztán amit a szégyenlősségről írtál, nézd ez most egy tök érdekes kérdés, de LOGIKAILAG nem értem :( Hát gondolj már bele, hogy mi a frász értelme lenne szégyenlősnek lennie, ha egyszer az összes csaj látta már ? Akkor nem tök mindegy? És szeretném megismételni, hogy tehát nem volt szó itt se bántásról, se verésről, semmi brutálisat nem csináltak, hanem egy hatalmas poént akartak a lányoknak. Ha én ott lettem volna, én is jót nevettem volna, be kell vallanom, és nem jutott volna eszembe, hogy most szegény elsős mennyire meg lett alázva. De még akkor se, ha ezt éppen velem teszik meg ... hiszen csak játék az egész, és jót nevettem volna magamban.

2011. máj. 11. 09:22
 93/259 A kérdező kommentje:

Megismétlem, mert nem tudom elégszer:

SEMMI KÖZÖM nem volt az esethez, csupán hallottam, és példaként írtam, szóval lécci ne engem támadjatok már! Az egy dolog, hogy nálunk is divat volt a beavatás, de ez az eset nem nálunk történt!

2011. máj. 11. 09:24
 94/259 A kérdező kommentje:

21:26

Mit értesz az alatt, hogy gonoszak lesznek a többiek egy olyan valakivel szemben, aki ilyet élt át? Milyen értelemben gonoszkodnak?

2011. máj. 11. 09:25
 95/259 anonim ***** válasza:
85%

10:55 vagyok

17:23 mégis a pszichológusnál kötött ki. de az is lehet, hogy nyunyó a bele annak, amelyik nem bírja a konyhakést

viszonyítás kérdése. onnan kezdve hogy valakit nem ismersz, hibát követsz el, mert nem tudhatod mi lesz belőle. vagy komolyan azt akartátok hogy kezelésre szoruljon?

amit ti játszotok még a régi korok félelem alapú tekintélyrendszerének eszközei. a beavatás valójában arról szól, hogy tudd, hol a helyed, és mi nagyobbak bármit megtehetünk veled. normális helyen a közösség részévé akkor válsz, ha mindent megtesznek azért hogy jól érezd magad ott, kölcsönös segítés és együttérzés segítségével értek el közös sikereket. ez nem erről szólt. érzéketlen ökörködés.

és ha gyenge ember? ez is az ő hibája? öljünk meg mindenkit az utcán, mert úgysem életképes, ha nem tud visszaütni? milyen felfogás ez?

szerintem te is tudod hogy ez csak mentegetőzés

miért nevetnek? mert nevetni kell. és másik baján könnyebb nevetni. ha vele történik meg, már kevésbé vicces. és hidd el, lehet hogy akkor is vigyorog, ha a pokolba kíván téged. ez a megfélemlítés lényege. ilyen alapon minden német alapvetően náci akart lenni és mindenkit ki akart irtani. szerintem fogalmad sincs hogyan működnek ezek a veszélyes rendszerek.

mind a gyávaságra alapoznak, hogy a többséghez pártolj. ha a vezéralak egy idióta, mindenki átveszi a mentalitását. ezért ilyen nehéz változtatni, ha mindenki csak bólogat. de hát az emberek így működnek. te életképes vagy, mert érzéketlen vagy. ők meg fordítva.

17:43 felpontozva, teljesen érthető. de úgy veszem észre lassan szándékosan nem akarja megérteni a kérdező

17:56 ha valóban az alsónadrágot is lehúzták róla, az megalázásnak minősül szerintem hivatalosan is. és ha az illető lány lett volna a fiúwcben még az is belefér hogy megerőszakolják?

18:01 gonosz dolog de szívből kívánom, hogy egyszer téged is úgy megszivassanak, hogy észhez térj. egyébként menthetetlen vagy

na hát mi baj lenne abból, ha kicsit kikötöznélek és megrugdosnálak? vagy ha téged kötnélek ki meztelenül a hősök terére? és mindenki aki arra jár a fejedre hugyozna? ártatlan vicc lenne az egész.

te komolyan pszichopata vagy, menj orvoshoz.

18:04

semmi közöd DE mosolyogsz rajta, ebből látszik hogy egy gerinctelen ember vagy, még szép hogy mindenki szid ezért. nem tudom melyik felén laksz a világnak, de nem lehet kellemes hely, az biztos.

18:21 hivatkozás mindig kell. ha több százan szart esznek, neked is azt kell

18:21 a primitív se tehet róla, hogy annak születik, csak jön egy két megszivatott százévente és embermilliókat írt ki. "ez az élet rendje"

2011. máj. 11. 10:17
 96/259 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező!!!

Én kikötöznélek téged a főtérre, és ott csináltatnák rajtad mindenki szem láttára beavatásos ujjazós nemiszerv-vizsgálatot. Teccene? Meglátjuk hogyan állnál utána a dolgokhoz. Hisz nem kell szégyenlősködni,hisz lehet egymás előtt is vizsgálgatni az embereket meztelenül, mindegy fiú, vagy lány. Te mondtad micsoda közösségteremtő ereje van!! Na hát akkor, téged meg ki a város főterére, aztán hadd lássa mindenki, aztán olyan közösség része leszel hogy csak na!

Mellesleg a nagy bevatásos szertartások kapcsán javaslom neked a Btk. személyiség szabadság megsértése részt.

A náci idők már elmúltak!

Állat

2011. máj. 11. 10:42
 97/259 anonim ***** válasza:
81%

18:28 te szándékosan hülyének tetteted magad, vagy ezeket komolyan is gondolod?

ha összeverlek egyszer, ugye már másodjára nem is fog zavarni?

ha megerőszakollak, akkor a többit jobban fogod élvezni ugye?

igen elég nyunyóka volt, hogy dokihoz ment ezek után, én egy konyhakéssel megkerestem volna az illetőt, és kiherélem

18:31 ott a lényeg, felpontozva

18:32 egyetértek, szerintem a megszégyenítés fogalmát is ismeri, azaz mások előtt nevetség tárgyává válni, emberi méltóságában megsérteni.

persze amit nem tilt törvény, vagy nem elég köztudottan, azt szabad.

18:40

ez igaz, a szégyenlős ember (milyen meglepő a fogalomban is benne van a szó) szégyennek tekint arra, ha megsértik ebben, vagy bármiben amit nem akar másoknak megmutatni, közölni.

nem vagyok szégyenlős ember, de ettől még nem mutogatom mindenkinek, és nem is akarom hogy mások nézegessék. ennyi erővel ruha nélkül makoghatnánk az utcán, és a saját gyerekeinket erőszakolhatnánk, utána meg megennénk...

18:41 kedves kérdező, miután elvégezted az iskolát, és elkezded az eső munkádat, nézz vissza ebbe a kérdésbe, és ha még mindig úgy gondolod, mint most, akkor kérlek ásd el magad, vagy menj pszichológushoz.

ugyanis a hozzád hasonló gondolkodású emberek (tehát te és aki meg is csinálja) azok akik miatt ez a társadalom élhetetlen. igen, van még a fejberugdosós, szamurájkardos kategória, de az már a legalja. ti is bűnözők vagytok hivatalos értelemben, ezt jobb ha tudod.

18:46 "Attól semmi nem lesz jobb, hogy van nála rosszabb.

"

itt a nagy igazság, amit nem értenek azok, akik kifogásokat keresnek.

és ezt úgy hívják, bagatellizálás, amikor megpróbáljuk jelentéktelennek beállítani a tetteinket valami máshoz mérve.

hidd el kedves kérdező, ha egyet megölök a fajtádból, az még nem tömeggyilkosság. tehát csak egy kis vicces játék.

18:48 én meg úgy érezném, hogy megkeressem a drága bajtársamat egy kis kiherélésre

18:56 "igen tudom, a szégyenlősség elfojtott vágyak, tabuk összessége"

versus

én pszichésen ép vagyok, és nem sok tabu van számomra

váltogatok a facepalm és a lol között

"tuti nem zavartatnám magam pl a lány tusolóban, ha már úgyis láttak a csajszik :) "

sőt, valószínűleg be is próbálkoznál náluk, hívnád a haverjaidat, apád anyád, kutyát lovat, korbácsot, lenne ott kakaszex estig

18:56 erre én is kíváncsi vagyok, kedves kérdező, hadd nevessünk mi is rajtad

19:11 hitler a lelki vagy testi fogyatékosokat is el akarta alatatni, valamint szexuális érdeklődés és egyéb dolgok alapján is gyűjtött be embereket a táborba.

az egész fasizmus alapja a tekintélyelvűség, leginkább az, hogy nekünk több jogunk van mint nektek, férgeknek. ez pedig az alapvető emberi önteltségből nő ki.

19:23 egyetértek. kit érdekelnek a jogaid, kicsit én is eljátszanék a fejeddel meg egy baseball ütővel.

legfeljebb páciens leszel, nem pszichológus

mostmár biztosan kamu vagy, legalább is remélem, hogy ezek csak kitalált történetek

2011. máj. 11. 10:53
 98/259 anonim ***** válasza:
85%

19:58 elég férfias lenne ha levágnám a tökeit az ilyennek?

20:04 az is csak játék ha agyonverlek egy kővel, én nem tartom testi sértésnek. a hülye tabuid miatt hinnéd csak annak.

20:16 egyetértek, a nevelést hagyjuk meg a pedagógusoknak, meg a szüleiknek.

20:28 ha viccesnek találnád, jogosan neveznénk idiótának

(megjegyzem, te ferdítesz és menekülsz az igazság elől. egyszer majd elkap egy csapat antiszociális gyerek, akiknek nem tudtál beilleszkedni a közösségébe, és megnevelnek téged)

a többit el sem olvasom, ennyi ökörségből elég volt egyelőre

2011. máj. 11. 11:01
 99/259 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, egy dolog igazán elárulhatnál nekünk:

Miért csípi olyan fenemód a te szemedet az, hogy - szerinted - manapság már mások a szokások, mint mondjuk 10 - 15 évvel ez előtt?

2011. máj. 11. 11:05
 100/259 A kérdező kommentje:

10:17 -

Látom, csak nem sikerül elvonatkoztatni tőlem ezt a dolgot :) már fel se veszem ...

** Na de azért a legsúlyosabb az, hogy te megint sokkal de sokkal durvább dolgokat írtál (mint pl megrugdosás), szóval ezért van olyan érzésem, hogy igazából baromira nem értjük egymást mi sem, mert ez a beavatás meg egy puszta kikötözősdi poén volt, abszolút nem bántották a srácot, de érted, egy cseppet se ! Hozzá se nyúltak! Szal ne hasonlítsd ezt megrugdosáshoz azért! Héééé! Ebből látom, hogy írhatunk még 20 oldalt, egyszerűen elbeszélünk egymás mellett, és én hiába hangsúlyozom ki a játékos, poénos jellegét ennek, ha páran meg jönnek sokkal durvább, fizikai bántásokkal meg szélvédő betörésekkel meg tudom is én, lényeg, hogy nem egyről beszélünk ... de nagyon nem!

** milyen konyhakés ? látod!!! ennyire el se olvastad akkor az egészet

** sokadszor ismétlem, hogy nem mi akartuk, hogy kezelésre szoruljon, de azt is, hogy ugyan én nem értem, egy ilyen miatt mégis milyen kezelés kell bárkinek is, hiszen nem bántották, sztem azért mindenki meglepődhetett ezen a pszichológus-dolgon, mert ők sem gondolták volna, hogy valakire ez így hat ...

** igen, jól írtad, egy ilyen beavatási játék mindig amolyan tekintélyelvű, hiszen a nagyoknak való behódolásról szól, de könyörgöm, mindez poénos keretek között! Na ez a nem mindegy! Érted ezt?? Úgyhogy ne gyere konyhakéssel és megrugdosással már megint!

** nem értem, milyen gyengeségről és milyen visszaütésről beszélsz ismét, de akkor ezt se tudom elégszer leírni ... NEM BÁNTOTTÁK!! csak egy farokban kikötötték, ennyit tudok na, szóval nem volt szó verésről és visszaütésről meg egyáltalán a gyengeség kérdése tehát nem merülhetett fel, te most ezt úgy állítod be, mintha elkapták volna, és jól elverték volna ...

** az hogy miért is nevetett mindenki, oké, elismerem, hogy akár igazad is lehet, de azért ne fordítsunk már megint át egy ilyen ökörködést egy "veszélyes rendszer"be, nagyon elrugaszkodunk a témától! de sztem egy ilyen esetben nem egy vezéralak van, a többi meg bólogat, hanem itt voltak a felsősök meg voltak az elsősök, és garantáltan játékos szivatásnak szánták, csak az más kérdés, hogy kifogtak egy olyan nyunyeszt, aki ettől meg "összetört" annyira, hogy pszichológus kellett neki, amit azért én erősen kétlek ... valószínűleg amúgy is kellett volna neki, ha egy ilyen miatt "kikészül". én nem látom hol van ebben gyávaság meg bólogatás, egyszerűen jót nevettek a lányok a poénon ... na most ennyi erővel ha belegondolsz, el is engedhették volna, de mégsem tették, mert viccesnek találták, és inkább szakadtak a röhögéstől, na ez elgondolkodtató, nem? miért nem volt egy lány se, aki elengedte volna? engem ez is érdekelne pl (mellesleg ki az, aki belép egy wc-be, meglát egy srácot egy farokban, és nem szakad meg a röhögéstől? van ilyen?)

** nem, senki nem akart kiírtani senkit ... megint horror egy gondolat

** "szándékosan nem akarja megérteni a kérdező" - nos mint mondtam, én is voltam koleszos, nálunk is ennél keményebb szivatások is voltak, és mégse került senki pszichológushoz, és senki se hagyta ott a koleszt, érdekes, hogy mindenki képes volt ezt beavatási játékként felfogni, pedig hozzá teszem, hogy volt, hogy pár füles is elcsattant a nagyoktól ... nem megverésről volt szó nálunk se, de ha nagyon nem akart engedelmeskedni, akkor azért a felsősök elintézték csak két pofonnal a dolgot. Na most ha így nézzük, akkor valóban nem tudom megérteni, hiszen én is voltam gólyatáboros beavatásokban valamikor. Ahogyan sokan mások is.

** igen, természetesen az alsónadrágot is lehúzták róla, hát most nem azért, de simán egy boxerben kikötés nem lett volna olyan poén a lányoknak, na meg akkor sztem nem lett volna ekkora ügy belőle, hogy szegény "összetört" önérzetileg. De én ebben azt nem értem csak, hogy egy átlagos mai fiú tényleg ennyire nagyon szégyenlős? vagy csak pont őt fogták ki? na akkor meg ismét oda jutunk, hogy nem véletlen, hogy kire esett a választás, nyilván a nyunyóságot megérezték rajta, és ez indította el a nagyobbakban a szivatási szándékot, csak erre tudok gondolni

** jaj édes istenem, NEM, A MEGERŐSZAKOLÁS NEM FÉRT VOLNA BELE, megint ott tartunk, hogy jóval brutálisabb dolgot mondasz. és gondolom én, hogy egy lánnyal se tettek volna ilyet soha, ez egy fiúnál teljesen más, hát egy lányt már csak nem kötnek ki meztelenül ...

** és ott is tartunk ismét, hogy tehát én kapom meg, hogy rám férne valami durva szivatás mert menthetetlen vagyok, pszichopata vagyok, és természetesen ismét a megrugdosásnál(!!!) lyukadsz ki, nem hiszem el, hogy nem látsz különbséget egy fizikai erőszak nélküli játék és a verés, a fizikai bántás között !!??

** és persze engem akarsz a hősök terére kikötözni, na ettől nem tudunk elvonatkoztatni, úgy tűnik, de azért annyit erről, hogy mintha lenne KIS KÜLÖNBSÉG a hősök tere és egy zárt wc között, ahova csak abból a koleszból a lányok járkálnak be. szted tök ugyanaz a kettő? mintha szándékosan nagyítanád ezt a nagy "megalázást"

** köszönöm, én jó helyen lakok, csak tudnám megint ennek mi köze van ahhoz, hogy egy adott koleszban beavatósdit játszanak ...

** és már gerinctelen is vagyok, hát ez király. és miért vagyok az? mert elmeséltem ezt a történetet és mert én is megmosolyogtatónak tartom, hogy benyitnak a lányok, aztán ott látnak egy majdnem meztelen srácot? sztem elég komikus és poénos helyzet, nem tudom mi köze van ennek a gerincességhez, bevallom, én is nevettem volna ezen ... ahogy mindenki más is, csak most itt engem lehet utálni, és ezért én vagyok a céltábla, de sebaj, rengeteg logikus kérdésre nem tudsz te se választ adni, csak jössz a kiírtási hülyeségeddel, már azt látom, hogy direkt örömet okoz, hogy félremagyarázod a történetet. Tudod én ezt úgy meséltem el, mint egy megtörtént játékot (!!), szó nincs kiírtási vágyakról sztem.

** végül pedig hu de gonosz ember vagyok, mert én is mosolyognék rajta és még be is vallom ... tök jó, nem kifizetődő őszintének lenni, hiszen sokan mások is mosolyogtak és mosolygnak rajta, csak egyszerűen követni se tudom pszichésen a logikádat, hogy miért kavarod ennyire, és miért csinálsz belőle ekkora ügyet.

Figyelj! A kiscsávó ott állt egy farokban, ennyi történt, tök jó lenne, ha megjegyeznéd. Nem bántották, és gondolom, hogy nem hiába szűntették meg a rendőrségi ügyet is, hiszen rájöttek, hogy enyhe túlzás ezt bűncselekménynek beállítani. Diákcsínynek felfogható, na de ugyan mondd, melyik diák nem csinált ezer diákcsínyt, és én meg azóta kaptam 2 izgi levelet arról, hogy milyen beavatási szokások vannak még gólyatáboroban, és megnyugtatlak, ennél csak durvábbak voltak "önérzetileg". Persze már le se merem írni, mert azokért is engem haraptok meg.

Na ennyi, szóval azt hiszem azért nem sikerül egymást meggyőznünk, de ami izgibb, hogy nekem meg nem sikerül racionális választ kapnom arra, hogy most én miért is vagyok gerincetelen, csak mert bevallom, hogy én is megmosolyogtam volna a helyzetet. De ki nem? Te nem ?

2011. máj. 11. 11:31
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!