Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?
Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!
De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).
Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".
Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?
"Tökre bírom, hogy ismét keverik páran a kemény, FIZIKAI ERŐSZAKOT, a verést a játékos poénkodással. "
"Na próbálok válaszolni mindjárt arra, amit ígértem, de komolyan úgy érzem magam, mint fény az éjszakában, sokadszorra mondom, hogy nem volt fizikai erőszak, erre meg sokadszorra is többen ezzel jönnek. Na azért valljuk meg, ez már kifejezetten szellemi teljesítmény !"
Ki a frászt érdekel, hogy nem bántottak senkit? A fizikai erőszak egyedül csak azért lett felhozva, mert egyszerűen vicces. A fizikai erőszak a megtestesült poén. Vérbugyogás, csontropogás, szakadozó inak, érzéketlenségig stimulált fájdalom receptorok, zsigerig hatoló eufória, könnyes hahoták. Színtiszta komédia. MIT NEM LEHET EZEN ÉRTENI? ÉN MIÉRT LÁTOM BENNE A HUMORT, TE MIÉRT NEM?
Ennyire nem tudsz elvonatkoztatni saját magadtól?
A FIZIKAI ERŐSZAK nem tudom hogyan jött ide,de el kell vonatkoztatni itt is,hogy vannak akik örömszerzés miatt püffölik egymást és más az amikor valakit akarata ellenére megvernek,rátámadnak ejteni kellene ezt a témát.Mert itt is vannak különbségek.
De az is egyfajta bántás ha nem fizikai is,amit az említett sráccal csináltak.
A poén és a megszégyenítés is 2 külön dolog.Poén amin mindenki röhög,ami mindenkinek vicces,annak is akivel csinálják,a megszégyenítés ahol valakit kellemetelen,cikis helyzetbe hoznak,valamit akarata ellenére tesznek vele,mondanak neki,megalázzák valamivel,kínos szitúba hozzák stb..
13:59 -na végre, nézzük ...
** na ezt a matematikai szemléletet felejtsük el, ezek emberi kérdések, nem automatizmusok, úgyhogy fogalmam nincs mégis miféle bizonyítást várnál, de tök mindegy, úgyse tudok egyáltalán matematikai szemmel közelíteni ehhez a témához, na másrészt meg izgalmas egy téma ám, mert nehogy azt hidd, hogy attól mert valami ösztönös, attól már nem racionális, ugyanis az ösztöneink baromira racionálisan működnek, szal ez egy tévhit akkor, de most már tudod
** igen, be kell ismerni, hatalmas emberi érték a nyitottság, és nem tudom, ezzel mi a problémád
** "ott valami gebasz van" - kéretik racionálisan indokolni ..."
hát nem akartam kitérni rá, de itt arra gndoltam, hogy tudod pl az olyna srác iszonyatosan szégyenlős még a fiúk között is pl tusolóban, akinek kisebbrendűségi komplexusai vannak a férfiassága miatt. az ilyen mindent meg fog tenni, hogy takargassa magát, hogy elkerülje a más fiúkkal való együtt tusolást és stb, na erre értettem, hogy valami gebasz van, ha nem teljesen nyílt valaki, de hiszen érthető, mert oka van rá, csak ezt ideig-óráig lehet csinálni, na de 5 évig egy közösségben nem nagyon
** fenntartom, hogy aki a világ dolgaira nyitottabb, annak természetesen szélesebb a látóköre, így aztán nagyon is nagy szerepe van annak, hogy valakinek mennyire nyílt a személyiségstruktúrája, ezen nem is értem, hogy mi a vitatható ezen
** milyen problémákra gondolsz, hogy még teremti is magának egy nyitott személyiség? nem fejtetted ki, és nem értem
** az egykori szobatársam nyitottságára valóban nem tudok neked racionális magyarázatot adni, ha csak azt nem, hogy minden bizonnyal nagyon egészséges volt a személyiségfejlődési folyamata, amin keresztül ment, és így lett belőle nagyon nyitott emberke, aztán hogy mi az egészséges, azt most 50 oldalon keresztül meg hadd ne boncolgassam, keress fejlődéslélektan könyveket, és sokat lehet erről olvasni
** a védőoltásoknak nem tudom mi köze van ehhez az esethez, de azt szeretném azért kijavítani, hogy nem "veleszületett életképességről" van szó, de nagyon nem, hanem egy pszichés érés eredményeképpen kialakult személyiségről, úgyhogy dehogy eleve determinált .. ilyet ki mondott neked ?
** a szemérem valóban csak minimálisan befolyásolható tudatosan, viszont egyik nagy mércéje a személyiségstruktúrának, szóval nagyobb a szerepe, mint te azt gondolnád! elfogadom persze, hogy valakinek alacsonyabb a küszöbe, na csak tudod ez megint egy olyan jellemző, amit pont a "nagyok" azonnal kiszimatolnak, és egy jó alapot teremt a szivatásra nekik
** igazad van ebben, hogy ez nincs senkire ráírva, és előfordulhat, hogy egy eleve nem túl erős személyiség még jobban sérül, na csak gondolom ebbe nem igazán gondoltak bele a koleszos srácok, amikor elhatározták, hogy kicsesznek a nyunyóval, hát utána meg késő bánat volt már, de minden bizonnyal igazad lehet, ha egyszer pszichológushoz kellett járnia emiatt. azért egy átlagosan fejlett személyiség sztem nem igényelte volna ezt, szóval minden bizonnyal volt valami alapsérülés eleve, amit nem tudhattak. ha így nézed, akkor tényleg felelőtlenség volt részükről, na csak ennyire nem gondolták ezt át nyilván, és ők csak a poént látták benne
** nagyon jó az a kérdésed, hogy a szeméremérzet és a beképzeltség viszonyával mi is a helyzet!! de tényleg!! én azt mondanám, hogy minél beképzeltebb valaki, annál nagyobb lelki törést jelent neki, ha a szeméremérzetébe belegyalogolnak, hiszen hihetetlen nagy megalázásnak fogja fel, pontosabban olyan mértékű, hogy a személyisége utolsó, legféltettetbb részét is elveszik tőle, amit nyilván az ő nagy arca nem tud feldolgozni, elfogadni. így aztán nagyobb kárt csinál, mint egy nem nagy arcú srác esetében. valami ilyesmi összefüggés van
** na aztán egy nagyon durva dolgot írsz, azt mondod, hogy nem csak 5 éven keresztül, hanem akár egész életen keresztül is jól el lehet lenni egy zárt személyiséggel. hát igen, végül is el lehet, csak aztán meg is vannak a következményei, és általában a közepesen nyitott, egészséges személyiségű egyedeket ez iszonyat módon irritálja, szóval csak olaj a tűzre, hogy keressék megint a kicseszési lehetőséget. hidd el, egy közösség nem úgy működik, hogy valaki csak úgy kivonja magát belőle! főleg nem egy kolesz! nem véletlenül terjedt el az, hogy a nagyok betörik az ilyen kis nyuneszokat, és próbálnak belőlük közösségi emberkéket faragni (tudom, kevés sikerrel)
** látom, sőt le is írod, hogy te is a zárkózottabbak táborát erősíted, felőlem aztán erősítsd, de hidd már el, hogy egy közösségben ez szúrja mások szemét! ezt legalább elfogadod? és azért úgy gondolom, hogy inkább ajándéknak kéne tekinteni, ha a nagyobbak megpróbálnak egy ilyen emberből kicsit közösségi figurát formálni, ez csak a saját érdeke, mert nem túl jó leélni egy egész életet antiszociális beállítottsággal. szóval én elfogadom, mert miért érdekeljen, de sokakat érdekel bizony, és azt is hidd el, nem túl szimpatikus képet ad valakiről
** azt írod, hogy jobb lenne inkább békén hagyni és tudomást se venni az ilyen emberről .... lehet, de pont az előbb említettem, hogy egy ilyen ember csípi mások szemét, és látod csak elő bukkan az, hogy vajon miért pont őt szemelték ki a nagyok egy kis megleckéztetésre!! na ebbe kéne inkább belegondolni!!
** párhuzamot állítasz, hogy "mint társadalom" ... oké, ha úgy vesszük, egy kolesz is egy kis társadalom, és lehet, hogy nem túl nemes, de megint csak azt tudom mondani, hogy aki nagyon kilóg a sorból, azt betörik. na azért különcnek is sokféleképpen lehet lenni, de ebben az esetben gondolom, a srác irritálta a többieket, mert megint csak azt tudom mondani, hogy valami oka kellett, hogy legyen, amiért a sok százból őt választották ki szivatásra. nincs igazam? csúnya vagy nem csúnya húzás, de így megy ez ...
** tökéletesen igazad van, feltehetően az az egyed senkinek nem ártott a különc jellemével, ennek ellenére is be akarták törni. ezen érdemes elgondolkodni! én ugyan nem tudom megmondani neked, hogy konkrétan mi idegesítő volt a viselkedésében a többiek számára, de valamit találtak, nem tudom, nem voltam ott!
** mit írjak arra, hogy szted nagyon nem tartozunk együvé? kezdem megérteni, hogy hasonlóan gondolkodhatsz, mint a srác
** "a tudattalanra senkinek nincs rálátása" - már hogyne lenne! komoly irányzatok vannak, amelyek csak a tudattalannal foglalkoznak, és egészen nagy valószínűséggel megmondják a tudattalan történéseket! szóval nem tudom, miért állítasz ilyet
** bocsi, de ebben nagyon tévedsz: "sok dolognak van racionális oka, soknak meg nincsen"
na azért én inkább azt mondanám, hogy abszolút mindennek megvan a maga teljesen racionális oka, az más kérdés, hogy nem véljük ismerni, sőt legtöbbször mi magunk nyomjuk el egyáltalán a megismerhetőséget is a tabuk által. na de ez nem azt jelenti, hogy ne lenne, én vallom azt a szemléletet, hogy semmi sincs ok nélkül, most ide megint behozhatjuk persze a tudattalant is. de nekem nagyon furcsa, hogy pont egy matematikus állít ilyet, de oké, akkor matekos szemszögből biztos nincs, pszichológiai szemszögből pedig kevés olyan történés, jelenség van, amelynek ne lenne oka. más kérdés, hogy ki mennyire van tisztában saját magával, mennyire ismeri saját személyiségét
** végül olyat írsz, ami egyszerűen nem vita tárgya köztünk, nevezetesen, hogy ha egyszer rám nincs negatív hatással, akkor miért nem fogadok el valakit csak mert más ... én ilyet sosem mondtam! én elfogadom őket, sőt, ennyi erővel minden ember valamiért más, csak egy bizonyos fokú másság meghaladása esetén eljutunk megint oda, hogy a többség szemében irritáló lesz, és jól esik nekik a saját ízlésükre betörni ill. eljátszani vele. az emberi lény már csak ilyen, nem igazán tolerálja a másságot. ez bizonyos fokig egyébként rendben is van, hiszen egy adott közösségről beszélünk, és érthető, hogy van egy kialakult "rend", szokás-rendszer.
Huhh sok volt, de végig mentem, na szeretném azzal befejezni, hogy mivel sok okos bejegyzés született, tisztáznám, hogy közöm nincs az esethez, másrészt különítsük már el a fizikai bántalmazást az ehhez hasonló poénos "megleckéztetésektől".
17:32 - baromság, ne haragudj ....
17:44 - nem kiskorú és azért itt nem emberrablásról és fogvatartásról van szó, hanem kis játékról
18:02 - te nem vagy tiszta
18:31 - egyáltalán nem poénos
18:22
"""Poén amin mindenki röhög,ami mindenkinek vicces,annak is akivel csinálják"""
--hát erről van szó, azért félig leírod a lényeget, csak utána kavarsz megint
Na itt látszik, hogy lövésed sincs erről a dologról. Ki beszélt itt emberrablásról ki beszélt itt fogvatartásról?? Nem tudsz olvasni? Hogy jogszabályt nem tudsz értelmezni azt látom.
Nem kiskorú, hanem 18 éven aluli, és az súlyosító körülmény. Attól hogy neked ez baromság, attól még így van.
Azzal ugye tisztában vagy, hogy a kijelentéseid miatt a prakitálástól is eltilthatnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!