Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?
Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!
De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).
Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".
Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?
Kérdező!
Na azért kicsit légy körültekintőbb,vedd amerikát,németországot(ha már néha nyugatoztál)ott sokszor volt hogy a kiközösített,megszégyenített diákok évekig terveztek bosszút és mivel fegyverhez hozzá lehetet jutni ezért a végén iskolai lövöldözés lett.
Szóval ezzel azt akartam csak mondani,hogy az teljesen nem igaz,hogy ha valaki megalázó,lenéző helyzetbe kerül és sokáig tart ez az élethelyzet nála,akkor nem jár rossz következményekkel és nem történhet tragédia.
Most nem kisebb beavatási szertartásokról beszélek.De gondolj bele,ha nálunk is hozzá lehetne jutni könnyen fegyverhez lehet már itt is sok ilyen tragádia következett volna be.
Ha valakit korábban lelkileg terrorizáltak(az is meg tudja nyomorítani,keserűvé tenni az életet,és nem mindig most nem beavtásokokról beszélek,szóval nem mindig az piszkálják aki viselkedésével érdemli ki,hanem sokszor aki kis szerencsétlen kinézetű, életű sokszor arra szállnak rá a saját osztálytársai közül páran,a többi meg nem mert megszólalni inkább tűr,vagy bele megy a játékba,vagy abba hogy ne vegyenek róla tudomást mert addig sem őt fogják piszkálni,//vagy egy betegség valamilyen módon megnyomorította az életét és később máson vetíti le ezt.Szóval nem is sokszor a felsőbb évesek szívatnak,szekálnak,és nem is okkal.Sokszor az ilyen embereknek csak kell hogy valakit cseszegethessenek,valakibe belerúghassanak.
Meg nálunk is itt van az a cukor miatt beteg srác,aki lövöldözésre készült.
Hidd el,ha valami átlép akár beavatás,akár másik szekirozásán belül egy határt az is akár komoly következményekkel járhat később.
Nálunk is több eset volt,hogy diákok öltek diákokat,mert az korábban megsértette,megalázta stb.Sokszor piti ügyek miatt.
Ezért mondom nem mindegy milyen is az a beavatás,vagy szivatás vagy bármi.
Kérdező!
Nem tudom te milyen gólyaheten,táborba vettél részt,nálunk ez az egymás megismeréséről szólt nagyábból(csak hét volt)és a hülyülésről,hogy jól érezzzük magunk.De akik meg gólyatáborba mennek ott is ez a helyzet,a lehetndő osztálytársak már aki elmegy rá,azok megismerik egymást és nem idegenként mennek már suliba.
Kolesz téma:na negm egy koleszos ismerősőm volt,de az hogy simán együtt tusoltak nem tolták volna le a gatyát az utca vagy a kolesz közepén.Meg nem is szívatták a többieket,vicces,játékos beavtások voltak,nem kötelező részvételre.Senki nem akart senkit szívatni.Nem igazán érdekelték őket az elsősők.Az elsősőknek volt külön program szervezve hogy egmást ismerjék meg.
De az extrém szégyenlősséged ne hozd fel(attól hogy valaki nem szeretné hogy kikötözzék meztelenül,vagy nyilvános helyen letolják róla a gatyát még nem extrém szégyenlős,sőt!!!Érthető ez szerintem,meg az hogy ilyen morbidd dolgokon nem szeretne átesni,nem szeretné átélni mért jelentené azt hogy nem zuhanyozik a koleszban,nem értem,mért ne tenné,két külön helyzet),szerintem az hogy nem akarná valaki hogy lehúzák róla a folyoson a gatyát,vagy kikötözzék meztelenül teljesen érthető dolog,ebben így még a szégyenlősséget sem említeném meg,hanem hogy van egészséges szeméremérzete.
Az egészséges szeméremézetet(tusol saját nemével a koleszban,de ez nem jelent gondot számára,de vannak határok nem nem magamutogatos,nem teszi,veszi elő bárhol,mert nyilvános utcán előkapni,vagy mások előtt az sem normális telejsen)és a magamutogatosak között vannak küölönbések(bárhol kedve szerint kiteszi,azért ez sem egészséges teljesen ha szószerint vesszük)vagy tudja hol a határ,hol fér bele és van szégyenlős,ami megint eltérhet hisz van aki kicsit az,de adott körülmények között nem problémázik sokat,vannak helyzetek ahol simán levetkőzik,átöltözik,(,tábor,strand,öltöző,koleszban történő zuhanyzás)szóval megoldja a helyzetet és az extrém aki senki előtt soha sem.És van még olyan szégyenlős aki se nem kicsit az ,se nem extrém(csak bizonyos emberek,körökben,vagy ha a helyzet úgy hozza)
Szóval szégyenlősség között is baromi nagy a különbség.
Én semmi kivetni valót nem találok,sőt extrém szégyenlősnek meg semmiképp nem nevezém azt aki a nyilvános helyen akarata ellénre történő kínós helyzetet nem poénnak veszi.(Semmi poént nem találtam volna se ha a folyóson letolják a gatyám,se ha odakötöznek a radiátorhoz és ott hagynak,ez inkább aki csinálja annak a szellemi szintjéről árulkodik,szerintem aki csinálta az lelkizne a leginkább rajta ha vele történe,mert nálunk aki mindig mást piszkált az volt a leglelkizősebb,meg lelkibeteg)
Értem én, hát nem tudhatjuk kiben mi lakozik, és kiből mit hoz elő egy bármilyen játék, és nyilván megértem, ha valakivel durvulnak. Én sem tartom helyesnek, hogy mindig kinézzék "a kis szerencsétlent", és aztán mindig őt szivassák. Ez természetes. Na de amikor elsősökkel való beavatási poénkodásról beszélünk, akkor ott pedig az a természetes, ha valaki nem kihúzza magát alóla, hanem részt vesz benne, és evidens, hogy általánosságban, minden elsőst érinti, nem pedig úgymond a legszerencsétlenebb kinézéséről van szó. Vagy igen? Biztos mostani koleszosok jobban tudják.
A szégyenlősség pedig érdekes kérdés, de én sem gondolom, hogy a magamutogatós lenne a helyes !!! Hanem csak azt gondolom, hogy az természetellenes, ha valaki extrém módon szégyenlős, azaz pl még a tusolóba se megy másokkal. Hidd el, az ilyen magatartásnak egyrészt oka van, másrészt csak tovább károsítja a személyiséget. Kell egy aranyközépút úgymond ebben is, amely tehát se nem a magamutogatásról szól, se nem a beteges takargatásról. Azt hiszem, ebben mindenkivel egyetérthetünk. Azt hiszem már itt is meséltem a srác esetét, aki fürdőgatyában volt csak hajlandó tusolni, és hát bizony nem sokáig tolerálták ezt a társai, aztán egy szép napon lefogták és leszedték róla. Szóval ilyen reakciókat vált ki, ha betegesen szégyenlőset játszik egy közösségben, de azt hiszem, ez érthető is.
Az a lövöldözősdi megtorlás pedig beteges gondolat sztem, egy elsős bármilyen betörési ceremónián is esik át, kicsit túlzás, hogy amiatt fegyvert ragadjon, és elkezdjen lövöldözni az iskolában. Amennyiben így lenne, az azt jelezné, hogy mégsem sikerült embert faragni az elsősből a beavatáson, szóval a felsőbb évesek felelőssége nagyon nagy ebben.
"""szerintem az hogy nem akarná valaki hogy lehúzák róla a folyoson a gatyát,vagy kikötözzék meztelenül teljesen érthető dolog,ebben így még a szégyenlősséget sem említeném meg,hanem hogy van egészséges szeméremérzete."""
Erről annyit szeretnék, hogy egy elsős beavatása pont arra megy ki, hogy betörjék. És nagyon röviden össze lehet foglalni, hogy a legegyszerűbben, legjobban úgy lehet betörni, ha a szeméremérzetébe gyalogolnak bele.
Így már remélem érthető, hogy miért is kötődnek a beavatások sok szempontból a meztelenséghez. Nem logikus?
Nem érdekel, neked mennyire logikus meg mennyire nem, attól még UNDORÍTÓ. Ezt már százszor elmondtam, amikor kiírtad a kérdést.
Ja, és amúgy:
Ezek a témák részét képezik valami sajátos perverziódnak, vagy mi? Hogy másokat megalázni "betörés" meg "beavatás" meg "poén" céljából normális? Hogy az ilyen "nyunyókák" megérdemlik? Ki vagy te, hogy ezt eldöntsd? Mert látom, ilyen kérdéseket kiírni nagyon megy. Eddig azért nem mondtam, mert nem volt kedvem keresgélni, hogy bizonyítsam, de most megvan biztosra: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..
Szállján le a magas lóról, és gondolják kicsit bele, hogy milyen jó érzés kiszolgáltatottnak és/vagy megalázottnak lenni.
Kérdező!
Nekem azért nem logikus,meg elfogadható ez,mert mint írtam,vannak beavatási szertartások,koles,elős avatás és soha sehol nem találkoztam ilyennel(inkább egy közös buli volt határokkal),velük(felsősőkkel) sem csinálták és ők sem csinálták volna senkivel.
A megszégyenítés nyilvánosan ,erőszakkal nem = a betöréssel.Ahogy ezzel nem tudnak teljesen maguk mellé állítanak valakit.Lehet lenyeli,elviseli mert nem tud mit tenni akkor,mert sokan vannak,de megjegyzi és magában köc.sögöknek fogja tartani őket.
Nekem ilyen,főleg ha velem tennék nem lenne poén és lehet hogy később amikor nincsenek sokan együtt,hanem külön vannak én is meglepném őket többed magammal viszonzásul.Nálam lenne visszaütője.Nem tudnám lenyelni,nem tudom mikor és hogyan,de visszakapnák.
Nekem ezek már túlzások,valami határt kell azért szabni.
Nálunk piálgatás(összevegyített cuccal),répáztatás(összekevert kajával), megaldott szöveg ismétlése volt.Fősulin volt olyan hallomásból haveroktól hogy nemenként 5-6 felavató volt és azoknál kellett alsóra vetkőzni,már aki résztvett rajta és festéktubussal fújkáltak rájuk.Semmi meztelenre vetkőztetés,kikötzözés,vagy sexuális játékra kényszerítés nem volt soha és akiket ismerek és most koleszosok ott sem volt ilyen.Fősuli sexuális játék csak azoknál fordult elő,mert egy ilyet egyet tudok,akik akaratukból résztvettek,kiakapos csajok,akik erre mentek rá és szine ők kezdeményezték.De csókolozás,simi szintén alsóneműben,meg tapi.De ez megint más.
*kolesz,elsős avatást akartam írni.
De ilyen beavatással még sehol sem találkoztam,pedig normális iskolába jártam ahogy ismerőseim is és akik most járnak azok is,sokkal inkább a gólyatáborok,hetek az ismerkedésről szólnak.
Kérdező!
De az érdekes hogy mindig a meztelenségnél akadsz ki a végén,mindig ez jön elő belőled,valamilyen okból ez igen fontos neked.Pedig én se találkoztam még ilyen beavatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!