Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Manapság miért sokkal nyunyóká...

Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!

De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).

Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".

Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?

2011. máj. 10. 09:06
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/259 anonim ***** válasza:
86%

"18:02 - te nem vagy tiszta "

Te meg nyunyóka vagy, sajnálom. :C

2011. máj. 11. 19:06
 152/259 A kérdező kommentje:

jaj istenem

1, még csak nem is 18 alatti

2, közöm nem volt semmihez, még mindig nem értem, miért az én szememre vetitek (de ezt úgy 20-adszorra írom le kb, hihetetlen)

3, persze hogyne, még a nézésem miatt is eltilthatnak, ne álmodozzunk már ... szép lenne azért, ha nem lehetne kérdést feltenni se :)

2011. máj. 11. 19:12
 153/259 anonim ***** válasza:
89%

na akkor lassam mondom hogyd felfogja mélystruktúrált személyiséged. A személyis szabadság megsértésének passzív alanya (akivel szemben elkövetik a bcs-t) bárki lehet, ha 18 éven aluli sérelmére követik el az minősített eset.

vegyünk egy példát: mi most poénból meztelenre vetkőztetve kikötözünk egy pláza férfi Wc-be, hogy jobb legyen a közösségi szellemed. Mi is poénra vesszük (ahogy te is). Mivel az akarotod ellenére történne a dolog (ahogy srác esetében is) és mivel a mozgásszabadságod is meg lenne fosztva (ki vagy kötözve, és majd talán vki kiszabadít) így megvalósulna. 3 év. Persze mi jó röhögünk az egészen.

2011. máj. 11. 19:21
 154/259 A kérdező kommentje:

Jó hát egy pláza WC-ben sztem is durva, de egy koleszban ez marad egy játék, nem kell mindjárt itt bűncselekményt csinálni egy poénból.

A nagyok pl kitakaríttatják a szobájukat is az elsősökkel, akkor az milyen bűncselekmény?

Vagy ha lekennek valakinek 2 pofont, amiért nem mutat tiszteletet, az milyen bűncselekmény?

Csak mert ezekről is hallottam gólyatáborban ...

Ezek szerint kész maffiózok ezek a felsőbb évesek :)

2011. máj. 11. 19:31
 155/259 anonim ***** válasza:
89%

Sajnálom, de az elkövetési helye bárhol lehet. Ha koleszban követik el, akkor is, ha otthon kötöd ki a szomszédot akkor is.

Aki meg a konkrét esetben ahelyett, hogy fellépne ez ellen, akinek a feladata lenne az meg bűnpártoló.

Persze mikor a kisebbség agyonveri az öregasszonyt két kikó krumpliért az megcsak megélhetési bűnözést. Ismerjük ezt már.

2011. máj. 11. 19:36
 156/259 A kérdező kommentje:

egyébként jogilag egy fontos dolog!

Túl azon, hogy ez csak egy játék a koleszban, azért csak az volt a hírekben, hogy kikötözték a radiátorhoz. De arról nem szólt a fáma, hogy vajon akarata ellenére vagy beleegyezésével történt. És itt akkor meg is áll a tudomány.

2011. máj. 11. 19:37
 157/259 anonim ***** válasza:
87%
Attól hogy te poénnak tartod, akkor az még bcs.
2011. máj. 11. 19:38
 158/259 A kérdező kommentje:
Jó, de neked is külön elmondom, hogy felfogod, hogy közöm nincs hozzá? Nem hiszem el komolyan ....
2011. máj. 11. 19:40
 159/259 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most leírom egy saját élményemet, hátha a "kedves" kérdező megérti végre a dolgokat. 18 éves lány vagyok, 16 évesen történt velem egy kevésbé durva, de megalázó dolog, az iskolai folyosó közepén odajött mögém valaki, és lehúzta a bokámig a nadrágomat, bugyistól. Mindenki a fenekemet nézte, és elkezdtek röhögni. Az iskola területét engedély nélkül elhagytam, a történetről senkinek nem mertem szólni, hazarohantam (kaptam igazolatlant is), sírtam, görcsölt a gyomrom az idegességtől és a tehetetlen dühtől. Senkinek nem mertem elmondani, másnap nem mentem be. Nem akartam a szemébe nézni senkinek, féltem, hogy mit fognak szólni, pedig nem vagyok egy lelkileg gyenge ember, egy ÉRTELMES, ÉSSZERŰ, ERŐSZAKMENTES szituációban mindenkit leoltok, aki beszól. Azóta az esetet már elfelejtették, de én még mindig emlékszem azokra az érzelmekre, amit éreztem. A barátom előtt még nem voltam hajlandó levetkőzni, neki - nagyon hosszú idő után, mert nagyon megbíztam benne (itt is csak a névtelenség miatt merem leírni, névvel nem merném, mert hiába nem az én hibám, szégyenlem, hogy ezt tehették velem) - elmondtam a történetet, szerencsére nagyon rendes, megértett, nem erőltet semmit. Ez is amiatt a megaláztatás miatt van. Igaz, én lány vagyok, nekem ez többet számít. Remélem, kérdező, hogy már érted, ha eddig nem tetted volna meg, hogy milyen érzés, akár csak egy pár másodpercre is KISZOLGÁLTATVA ÉS MEGALÁZTATVA ÉREZNED MAGAD TÖMEG ELŐTT! Szóval gondolkodj, mielőtt egyetértesz ilyen "emberekkel", ez nem normális, amit csinálnak! Senkinek nincs joga "beavatni", bántani, erőszakoskodni senkivel, csak azért mert pár évvel idősebb. Ez egy ferde gondolkodásmód, és ellentmond mindennek, ami ma a törvényekben benne van. Most gondold el, egy húsz évvel idősebb ember az utcán belenyomná a fejed a kukába, és még meg is pofozna kétszer, mert az Ő VÉLEMÉNYE SZERINT nem tiszteled eléggé.
2011. máj. 11. 20:53
 160/259 anonim ***** válasza:
89%

"Jó hát egy pláza WC-ben sztem is durva, de egy koleszban ez marad egy játék, nem kell mindjárt itt bűncselekményt csinálni egy poénból.

A nagyok pl kitakaríttatják a szobájukat is az elsősökkel, akkor az milyen bűncselekmény?

Vagy ha lekennek valakinek 2 pofont, amiért nem mutat tiszteletet, az milyen bűncselekmény?

Csak mert ezekről is hallottam gólyatáborban ...

Ezek szerint kész maffiózok ezek a felsőbb évesek :)"

-Miért jobb egy pláza wc-ben? Nem jár oda se sokkal több ember mint egy koleszos wc-be. De akkor ha gondolod pár markosabb haverommal kikötözhetünk akár eg ykolesz wc-be is pucéran, szigorúan nevelő célzattal.

-Pofon kiosztása mert nem tiszteli? Azt ki kéne érdemeli, ha elkezd csak úgy pofozkodni akkor ő is kapni fog.

És most megjegyzem: nagyon sajnálom a gyerekeidet ha vannak.

2011. máj. 11. 21:44
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!