Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?
Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!
De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).
Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".
Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?
1, én is és mindenki gólyatáborokról beszélt! legaláb olvasnád el ...
2, semmi eltörésről nem volt szó, csakis finomabb poénkodásokról, ne kavard megint ide a fizikai bántalmazást!
3, gratulálok, ha ilyen közösségi ember vagy, de legalább elismered
Te ugyan nem vagy tekintettel a társadalom szabályaira, hanem csak a saját kis totalitárius szigeted szabályaira, azokat viszont betartod, és kőkeményen be is tartatod. A társadalom szabályai azonban törvénybe vannak írva, és bár most úgy gondolod, hogy semmi olyan dolog nem történhet veled, amire érzékeny lennél, egyszer elér majd a törvény hosszú keze. Érted? Nem tabu, hanem törvény. Úgyhogy készülj fel a szabályok átalakulására, te vadbarom.
És sok sikert a pszichológia tanulmányozásához. Te túlságosan is tompa vagy ahhoz, hogy felfogd és megértsd a mások érzéseit, ezért nem is lehetsz rájuk tekintettel. Neked nincsenek érzékeny stratégiáid; neked csak tompa stratégiáid vannak. Ajánlom, hogy egyetem után bújj egyenruhába; akkor újra egy parancsuralmi közösség tagja lehetsz.
1. Most gólyatáborról beszélsz, vagy kollégiumról? Nem mindegy.
2. Fizikai bántalmazásról is te beszéltél, arról, hogy ha az elsős nem fogad szót, akkor megverik, és minél inkább ellenkezik, annál inkább durvulnak vele. Ennek akár törés is lehet a vége.
3. Elismerem, hogy nem vagyok közösségi ember, mindig is befelé fordultam, és nehezen barátkoztam. Attól nem leszel a barátom, ha mondjuk megerőszakolsz, mert az milyen jó poén.
21:49
Olyan gólyatáborról beszéltem, ahol koleszban voltak elszállásolva a diákok.
A másik pedig, hogy nem verésről beszéltem, hanem pár baráti pofonról, csakis a gólya érdekében! Ez is nagy különbség!
Hát azzal pedig nem tudok mit tenni, hogy ennyire durván nem vagy közösségi ember, de végül is a te bajod.
21:34
csak most olvasom, és szóval csak annyit, hogy mindig kibújuk a szög a zsákból, így már érthető, hogy miértírsz ilyeneket, habár te durváskodások elszenvedője voltál, itt pedig beavatási játékokról van szó, tehát alapjában különbözik:
"Én már voltam durváskodások alanya"
Hát hallod, ha azt írod, hogy te amolyan befelé forduló típus vagy, akkor ne csodálkozz, hogy a nagyok kinéznek maguknak, és kicsit közösségi emberkévé akarnak nevelni a nagy befordulásod helyett. Egy sokadik hülyeség, hogy nyilván nem az egyteemisták beavatási játéka alapján kell baromnak ítélni az értelmiségieket! Ez megint egy igen kifordított gondolkodás!
A másik meg, hogy NEM, NEM VERIK MEG azt, aki nem engedelmeskedik! Ilyen helyzetekben max pár pofon jöhet szóba nevelési célzattal, de semmi megverés, meg törés!! Ez érthető?
"Elárulnád, hány éves vagy, és melyik városba jártál suliba?"
Szerinted ez járt suliba? Hát azt nem bírja napok óta kinyögni, hogy az ő beavatása mi volt, bár szerintem nem kötözték pucéran egy wc-be, talán annyi, hogy fél lábra kellett állnia és elmondania egy verset....talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!