Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Manapság miért sokkal nyunyóká...

Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!

De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).

Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".

Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?

2011. máj. 10. 09:06
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/259 anonim ***** válasza:
86%

12:32

Lehet, hogy hitetlen, de akinek az önös érdekei, a terrorja több ezer, több millió embernek okoz szenvedést, nélkülözve a megbánást és az együttérzést, az minden bizonnyal nem nevezhető szociális, barátságos alkatnak.

2011. máj. 12. 12:58
 172/259 A kérdező kommentje:

12:58

tényleg ennyire nem tudod értékelni a beavatási poénok játékos jellegét? Nyilván megtörténik az első nap, és utána attól még lehetnek abszolút jó barátok is, ez csak egy kezdés, amin át kell esni. Nem hiába hangsúlyozom én is a közösségformáló hatását az ilyen játékoknak.

2011. máj. 12. 13:03
 173/259 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom, én az utolsó éveseket, akik egyáltalán eljutottak odáig, hogy végezzenek a sulival, nem hiszem el, hogy képesek azzal foglalkozni, hogy az elsősök milyenek. Mert nem teljesen rohadt mindegy, hogy szégyellős-e vagy sem? Köze nincs hozzá senkinek! Aki meg ezt nem képes megérteni, annak érettségit sem kéne kapnia. Az érettség nem csak általános lexikai tudást jelent (kellene jelentenie).
2011. máj. 12. 13:03
 174/259 A kérdező kommentje:

13:03

Nézd, nagyon érdekes kérdés a szégyenlősség, mindenesetre egy közösségben nincs helye. És tudod miért? Adott egy kollégium pl, na most gondold el, mégis hogyan fog gyomorideg nélkül tusolni menni a haverokkal (meg másokkal), ha egyszer extrém módon szégyenlős? Szóval azért valami köze van hozzá sztem.

2011. máj. 12. 13:13
 175/259 anonim ***** válasza:
86%
Azt elárulod, melyik városba jársz/jártál egyetemre?
2011. máj. 12. 14:05
 176/259 anonim ***** válasza:
89%

14:05

Ez szerinted járt egyetemre? Egy ilyen gyenge felfogású állat? Nemáááár....

2011. máj. 12. 17:20
 177/259 anonim ***** válasza:
88%
Írta, hogy náluk a koleszban. Vagy mindenről csak hallomásból értesült?
2011. máj. 12. 18:08
 178/259 anonim ***** válasza:
89%

"21:44

Rád kár időt pazarolni, ha egy plázás kikötözést és egy koleszos beavatási játékot nem tudsz megkülönböztetni.... Ne haragudj, de a plázás kikötözésben hol van a nagyobbak beavatási játéka? Én speciel fel se foghatom az értelmét egy olyan húzásnak, na de egy koleszos környezetben nyilván ez más megvilágításba kerül, és jó poénnak hat. Érdekes egy dolog amit írtál, hogy a felsős visszakapja, ha meg meri ütni az elsőst vagy egyáltalán játszani mer vele, na de én ezeket a játékokat még soha nem hallottam fordítva elsülni, természetesen nem véletlenül van szó beavatási játékokról, ezek alanya mindig az elsős. Sok félét hallottam már, de olyat még nem, hogy a nagyobbat leckéztették volna meg. És meglehet, hogy van jó fizikumú az elsősök között is, na csak nem hiába mondják, hogy ők egy új helyen kis nyunyeszkák a nagyokkal szemben, ők a gólyák, és a poénokat nyilván velük csinálják a nagyok. Szóval ez a visszacsapás ötlete nem igazán működőképes sztem, gondolj már bele! Egy cseppet felhergelné a felsősöket, hiszen ez még a tiszteletlenség határain is bőven túl megy, aztán akár többen összeállva is lenne ott pofonosztás. Szóval itt pont a gólyák kavarnák meg a dolgot, és ők csinálnának játékos poénból verekedést. Ezt akarod? Vagy nem így látod? "

Mivel már említetted, hogy az eset nem fiatalkorúval történt, ezért tuti, hogy egyetemi kolesz (nincs olyan középsulis elsős aki nagykorú...)

Ott az elsősök nem feltétlenül kisebbek mint a felsőbb évesek, lehet huszonévesen is egyetemre menni, ráadásul nincs olyan orbitális különbség egy 18 és egy 20 éves között....

2011. máj. 12. 19:01
 179/259 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, te nem vagy gonosz, hanem csak tompa, akinek durva ingerekre van szüksége. Ezek az ingerek olyan durvák, hogy elüldözhetik az érzékenyebbeket. Te egy parancsuralmi rendszerben élsz, és jól érzed magad ebben a rendszerben, mivel az biztosítja a szórakozásodat. Félsz attól, hogy ha a rendszer demokratizálódik, elveszted az előjogaidat, és a szórakozásodat, ezért véded ezeket a hagyományokat. Félsz attól, hogy ha a rendszer megdől, akkor elveszted a biztonságod, és nem fogod megtalálni a helyedet, mert anarchia törne ki. Pedig nem egyedül vagy tompa, és megtalálnátok a magatok extrém ingereit abban a környezetben is.
2011. máj. 12. 21:16
 180/259 anonim ***** válasza:
89%
Ha a beavatás olyan durva lenne, ahogy írod, akkor az azt jelentené, hogy oda vadbarmok járnak, akikkel nem akarok közösködni, mert érzékeny vagyok, aki a beavatások után még érzékenyebb. Egy hirtelen durva inger nem tudna új stratégiákat kialakítani, csak az érzékeny stratégiáimat tudnám használni vadbaromkám. Engem el lehetne üldözni az egyetemekről is, és a végén meglenne a véleményem az értelmiségről is, kollektívan vadbaromnak tartanám az értelmiséget, és megvetném érte. Érted? Megvetném, és nem tisztelném. Egyébként például az ELTE-n, ahova járok, nem tartanak az iskolai szünetekben beavatásokat, hanem csak például a gólyatáborban. Nem is voltam egyszer sem ott, nem is tudom, miért így kellene közösséget építeni. Szerintem a jó közösség nem parancsuralmon alapul.
2011. máj. 12. 21:28
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!