Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?
Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!
De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).
Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".
Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?
Ide figyelj kérdező!
Nem tudom miért hajtogatod azt folyton, hogy "nem megverésről" van szó "csak" poénról!!!
Kissé eltér a józan ítélőképességed a normálistól,ha nem tudsz különbséget tenni a POÉN és a MEGALÁZÁS között!
Lehet, hogy vannak olyan emberek akik az általad említett "meztelenül kikötözést nyílvános helyen" egy rettentően jópofa dolognak tartják,de ez csak abban az esetben van így,ha az illető előzetes tudtával és beleegyezésével történik!
Ha valakiről AKARATA és BELEEGYEZÉSE nélkül téped le a ruhát és kötözöd ki az már BŰNCSELEKMÉNY!
Ezzel megsérted az egyén önrendelkezési jogát, személyi szabadsághoz való jogát és az EMBERI MÉLTÓSÁGÁT!
Az efféle beavatási játékok (már ahol vannak) ettől sokkal szolídabb "poénok" szoktak lenni. Pl:inni valami borzalmas ízű ecetes-mustáros üditőt,vagy valami hülye játékot eljátszani ahol a "gólya" az inas stb.De ami a lényeg, hogy még ezt is csak akkor HA AKARJA!!! Érted a különbséget?
Nyílván akinek "poén" az a valami amit csinálni akarnak vele az belemegy, akinek meg nem , az egyszerűen azt mondja "nem"! És ezt tudomásul KELL venned!
Ha ennek ellenére teszel vele olyat amit ő nem akar, nem egyezett bele, akkor már BŰNCSELEKMÉNYT követsz el!
A lelki megalázás semmivel sem kisebb bűn mint a testi bántalmazás! Ugyanolyan NAGY BŰN!
Másfelől pedig (mivel olvastam az írásaidat más topicokban is) tudom, hogy te nagy híve vagy a fizikai erőszaknak is! Tán tagadod? Fölösleges tagadnod!
Abban a topicban ahol a diákok jogairól van szó az iskolaorvosi vizsgálatokon történő MEGALÁZÓ vizsgálatokról, te mit is mondtál? Már elfelejtetted?
Akkor emlékeztetlek a SAJÁT mondataidra.
Ezt mondtad ott: " nem értem az ilyen hozzáállásokat, a nagy jogok helyett ilyenkor kéne két füles, és ennyi"
És még ezt is mondtad: " Tudom én jól, hogy ha szembe megyek egy véleménnyel, akkor csakis hülye lehetek, sőt, pszichológus semmiképpen. Képzeld el, h csapatpszichológus vagyok, na és ?
Ja és akkor döbbenj meg, mert én híve vagyok a testi fenyítésnek is, tudod volt már pár olyan esetem, hogy a kis hülyével 2 évig nem bírtak különböző pszichológusok, aztán egy hidegzuhanyos felpofozás meghozta az eredményt 10 perc alatt. Szóval ez egy érdekes kérdés .... "
Aki meg akarja nézni saját szemével is láthatja ebben a topicban:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__8127..
A 67. oldalon fölülről a 8. írásban mondta a NÁCI nyuszi doki bácsi amit idéztem az előbb.
Na ennyit rólad te elmebeteg, szadista,mások megalázásán élvezkedő beteg állat!
Remélem egyszer börtönbe kerülsz vagy vmi hasonló helyre és ott " ÉLVEZNI " fogod azt, hogy milyen is az amikor AKARATOD ELLENÉRE mások előtt lemeztelenítenek és tesznek közszemlére és csinálnak veled EGYÉB dolgokat is amit te nem akarsz!!! De remélem senkit nem fog ez érdekelni, hogy te mit akarsz (ahogy téged se érdekel mások megalázása,sőt jót röhögsz rajta)és majd akkor hangoztasd, hogy biza az az "egészséges pszichéjű" ember aki "bárhol, bármikor, bárki előtt letolja"!
E-maileket meg ne irogass nekem Bence néven mert nem vagyok rád kiváncsi! Nem fogok válaszolni.
Amiket ott leírtál az újabb agyament baromság.
Idézek egy részt a leveledből: " Nálunk gólyatáborban is voltak beavatások bőven. Mondok egy olyat,
amit akkor biztos cikinek tartanának sokan, pedig nálunk ez megtörtént, és mindenki szétröhögte magát. Nem tudom, akkor ezt isvajon sokan megalázásnak vennék vajon, hmmmm, jó kérdés.
Volt úgynevezett "fa szról fánkevés", a neve is mutatja, hogy letolták a gatyájukat, felhúztak a farkukra egy fánkot, és a másiknak le kellett enni. Csak kettő volt olyan, aki nem akarta, de nem engedték különcködni őket a felsősök, mert az egyiket lefogták többen, aztán úgy húzták le a gatyáját, az meg rúgkapált, harapott, ezért meg jól felpofozták. "
Ez az általad "jópofa játéknak" titulált dolog az EMBERI MÉLTÓSÁG MEGSÉRTÉSE + fizikai bántalmazás, mivel a másikkal AKARATA ELLENÉRE tettétek! Igen ez bűncselekmény! Nem csak morális hanem jogi értelemben is.
Rohadjon meg aki képes ilyet tenni valakivel AKARATA ELLENÉRE!
A kérdésedre pedig, amit ott feltettél, hogy "ezt is náci dolognak tartom-e"? Faxikám te kevered a dolgokat de nagyon!
EZ amit most idéztem egy morálisan és jogilag is elítélendő bűncselekmény volt!
A "náci" jelzőt NEM én tettem rád először (de egyetértek vele).
Aki tette rád ezt a jelzőt ott abban a másik topicban, ezt nagyon jól tudod mi miatt mondta rád. Amiatt mondta ezt rád az az illető, mert te azok után,hogy cinikus megjegyzéseket tettél azokra a diákokra akik kifogásolták, hogy MEGALÁZZÁK őket iskolaorvosi vizsgálatokon azzal, hogy MÁSOK ELŐTT anyaszült meztelenül akarják őket vizsgálni...és sokan megtagadták...te pedig olyasmiket mondtál, hogy " az ilyeneknek kéne 2 pofont adni és KÉNYSZERÍTENI mivel ő ott egy közösség része és bizonyos dolgokat meg KELL tennie,akár akarja akár nem, akár megalázzák akár nem.
És mindezek után..........
Amikor egy másik kommentelő rákérdezett, hogy "te mit szólnál ha veled tennék ezt"? Te azt válaszoltad, hogy "te más vagy", neked lehetnek jogaid és az elit gimnáziumba járó diákoknak is lehetnek jogaik (ahol te állításod szerint dolgozol) de más diákoknak "NEM lehetnek jogaik "?! Micsoda??????????????
Na tudod EZÉRT mondták rád többen is, hogy úgy beszélsz mint egy náci!!! Mert különbséget teszel EMBER és EMBER között a jogok területén!
Hát mi az, hogy az egyik embernek " JÁR " a normális bánásmód és TILOS megalázni, a hétköznapi embert és annak gyerekét viszont "MEG LEHET ALÁZNI " ????
Tudod nácikám ITT az óriási nagy tévedésed!! Egy jogállamban élünk ahol MINDEN embernek EGYFORMÁN járnak az emberi jogok! Nem csak neked és az "elit" társadalom kölkeinek!
Amit pedig az "elit" társadalomról írtál a leveledben, abban is tévedsz! Nekem semmi bajom az "elit" társadalommal!
ÉN őket is ugyanolyan embernek tekintem mint bárkit és NEKIK is ugyanolyan jogok járnak mint másoknak.
A "bajom" az olyan mentalitású emberekkel van mint amilyen te vagy, aki azt hiszi, hogy a NORMÁLIS, EMBERSÉGES bánásmód " Csak " az elit társadalom tagjainak jár! Na EZ az ami miatt téged sokan NÁCI-nak neveztek amott! De igazuk is van! AZ VAGY!
Idézek a leveledből egy ezzel kapcsolatos részt is. Azt írod: " Most nagyon fogsz utálni biztos, de én is az elitből származok, a legelitebb budai gimnáziumba jártam, és nem akarok lenézni senkit úgy alapból, de azért el kell ismerni, hogy vannak nagy különbségek elit
és átlag között. És nem megalázni kell az átlagot! Nem ezt mondom! Dehogy! Csak azt mondom, hogy kár lenne tagadni azt, ami egy létező dolog. Hiszen ezek a különbségek mindig megvoltak és én se szeretem,
ha nagyon magas elit körökből való származásom ellenére az átlaghoz akarnak sorolni, mert nyilván mi mások vagyunk. "
Kiragadnám a "legszebb" gondolatodat nácikám ebből szövegből.
" én se szeretem, ha nagyon magas elit körökből való származásom ellenére az átlaghoz akarnak sorolni, mert nyilván mi mások vagyunk. "
Na ehhez tényleg nincs mit hozzátenni!
Te tényleg egy NÁCI vagy!
Amit pedig az üvegezésről és a vetkőzős pókerről írtál azt persze én is ismerem. Nincs azzal semmi probléma HA ÖNKÉNTES ALAPON MŰKÖDIK! Önszántából mindenki olyan játékot játszik amilyet akar!
De ERŐSZAKKAL senkit nincs jogod kényszeríteni ilyesmire!
Aki akarja az csinálja, aki nem akarja az nem akarja!
Ismerősi körömben soha senki nem tett olyat a másikkal, hogy ERŐSZAKKAL kényszerítette volna ehhez hasonló játékokra.
De persze én nem ismerek nácikat és erőszakos, betegagyú pszichopatákat sem.
Én olyan emberekkel barátkozom akik tudják és tiszteletben tartják a másik EMBERI MÉLTÓSÁGÁT és az önrendelkezéshez való jogát!
"Jó hát egy pláza WC-ben sztem is durva, de egy koleszban ez marad egy játék, nem kell mindjárt itt bűncselekményt csinálni egy poénból."
Már nem azért, de egy Pláza wc-ben nagy városban igen ezerszer kisebb az esély, hogy olyan emberrel futsz össze, akivel minden nap összefuttok, és emlékeztet arra nap mint nap, hogy lehúzott gatyával állt egy csomó ember előtt, akik röhögtek rajta.
És a pofon ne számítana erőszaknak? Csak mert nem tette azt, amit a felsőbb évesek mondtak? Mégis kik ők!?! Milyen jogon mernek ilyesmit csinálni?!?
20:53
Megértelek, na most az, hogy nálad ez ilyen nagy fokú lelki sérülést okozott, annak is bizonyára megvan a maga oka, mert én azért tudok olyanról, aki durvább szivatáson ment keresztül, mégse értelmezte ezt úgy, hogy pl. utána nem mer vetkőzni a barátja előtt se. Igaz, ő fiú volt. Szóval én abszolút megértelek, csak azt mondom, hogy nem vagyunk egyformák, és vannak különbségek abban, hogy egy ilyen kit mennyire érint meg lelkileg. Ezek szerint téged nagyon megérintett, de tudok olyanra is példát, aki úgymond megrázta magát, és ment tovább, nem történt semmi lelki törés az életében ezáltal. Szóval ez előre kiszámíthatatlan tényleg, és vannak érzékenyebb, szemérmesebb típusok, és vannak, akiket nem annyira tudnak megalázni egy hasonló húzással, és marad egy jó poén szintjén. Meg ami engem pszichés szempontból érdekel nagyon, az a nemek közti különbség. Te azt mondod, hogy durvább szted, mert lány vagy, de aztán úgy nagy általánosságban meg sokkal nagyobb szemérmet tapasztalok fiúk esetében, főleg persze ebből a korosztályból. Az pedig egy újabb érdekes kérdés, hogy egy ilyen eset vajon megerősíti, megkeményíti az illetőt vagy pont ellenkezőleg, még inkább szemérmessé teszi. A Te esetedben ez utóbbi történt, és még szemérmesebbé váltál, ahogy írod, de ugye én nem tudom, hogy ez pontosan milyen körülmények között zajlott, mennyire szivatás volt, mennyi ember előtt stb. Szóval ez meg egy őrült érdekes kérdés ismét, de oké, elismerem, hogy ezt Te így élted meg, és hát sajnálom tényleg! Úgyhogy bármilyen nácinak mondanak, képzeld el, hogy át tudom érezni a megalazás-érzetedet, csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen tényezők határozzák meg azt, hogy valakire ez mégse így hatott volna, vagy nem ennyire.
Na aztán azért azt megjegyezném, hogy Te se tudsz különbséget tenni egy "szivatás" és egy utcai, ismeretlentől jövő agyonverés között :))
Nem tudom, miért lyukadunk itt ki sokszor, azért mintha nem ugyanaz lenne a kettő. A szivatások nyilván egy zárt közösségben történnek, és kifinomult intellektuális poénkodások, egy utcai agyonverés pedig egyszerű brutalitás. Most pl neked lehúzták a nadrágodat, bugyidat, gondolom mégis azonnal az agyonverésen gondolkodtál, mint bosszú.
21:44
Rád kár időt pazarolni, ha egy plázás kikötözést és egy koleszos beavatási játékot nem tudsz megkülönböztetni.... Ne haragudj, de a plázás kikötözésben hol van a nagyobbak beavatási játéka? Én speciel fel se foghatom az értelmét egy olyan húzásnak, na de egy koleszos környezetben nyilván ez más megvilágításba kerül, és jó poénnak hat. Érdekes egy dolog amit írtál, hogy a felsős visszakapja, ha meg meri ütni az elsőst vagy egyáltalán játszani mer vele, na de én ezeket a játékokat még soha nem hallottam fordítva elsülni, természetesen nem véletlenül van szó beavatási játékokról, ezek alanya mindig az elsős. Sok félét hallottam már, de olyat még nem, hogy a nagyobbat leckéztették volna meg. És meglehet, hogy van jó fizikumú az elsősök között is, na csak nem hiába mondják, hogy ők egy új helyen kis nyunyeszkák a nagyokkal szemben, ők a gólyák, és a poénokat nyilván velük csinálják a nagyok. Szóval ez a visszacsapás ötlete nem igazán működőképes sztem, gondolj már bele! Egy cseppet felhergelné a felsősöket, hiszen ez még a tiszteletlenség határain is bőven túl megy, aztán akár többen összeállva is lenne ott pofonosztás. Szóval itt pont a gólyák kavarnák meg a dolgot, és ők csinálnának játékos poénból verekedést. Ezt akarod? Vagy nem így látod?
Még neked írom, kedves 20:53-as, akinek lehúzták a bugyiját, hogy vannak ám fokozatok, mert én tudok olyan esetről, hogy egy gólyatáborban egy elsős csávóka szórakozott a nagyokkal, hogy bosszúképpen mindig ellopkodta a törölközőket, amikor tusoltak, na aztán durva vége lett, mert kifigyelték, egyszer elkapták, és kirángatták a tusolóból, aztán szépen a folyosón felpofozták többen is, csak éppen egy szál farokban. És állítólag tele volt a folyosó, jó kis esti program volt sokaknak, és sokáig megmaradt az élmény, utána sokáig ezen nevettek. Na gondold el, igaz, hogy ő fiú volt, de akkor ha neked csak simán lehúzták mások előtt a bugyidat, vajon mennyire összetört lelkileg a srác, hogy egy szál semmiben felképelték tulképpen mindenki előtt? Ő meg még csak nem is szólhatott, hiszen ő szórakozott a nagyokkal, hogy lopkodta a dolgaikat. Na meg gondolom, ahogy te sem, ő sem mert volna szólni emiatt senkinek, hiszen éppen eléggé leégették már, nem akarta tovább égetni magát. Lényeg, hogy nem lett belőle semmi, csak kb ugyanaz volt, hogy összepakolt és hazament a koleszból, de aztán évkezdésre már összeszedte magát, addigra úgy elfelejtődött a dolog. Na ehhez mit szólsz? Kicsit belegyalogoltak az önérzetébe minden bizonnyal, na csak nem igen volt választása, meg eleve ő provokálta ki. Én elismerem, hogy nagyon durva megalázás, de aztán nem tört össze lelkileg, vagyis csak pár napra nem tudott más szemébe nézni, hiszen egyből rajta nevetett mindenki.
Hát gondolj erre, aztán akkor ehhez képest egy sima bugyi-lehúzás a folyosón sehol sincs, ha már megalázásról meg önérzet-tiprásról beszélünk. Remélem ez erőt ad neked, hiszen látod, történnek meredekebb dolgok is mással is.
02:56
Sok minden lenne, amire írnék valamit, de csak pár dolgot ragadok ki.
- Te sem tudsz tehát különbséget tenni verés és poén között, neked is gratula!
- Értsd meg, hogy egy elsős gólya esetében nincs olyan, hogy "egyszerűen nem és kész", mert ő szívja meg jobban! Nem gondolod, hogy egy ilyen hozzáállást a nagyok elfogadnak? Majd erre írok valamit, de a felhozott fánkevési példánál is az lett, hogy aki ellenkezett, azt lefogták, és leszedték róla a ruhát, aki meg durvábban ellenkezett, ott ők is átmentek durvába, és elcsattant pár nagy füles is. Szóval eredetileg egy játéknak indult, de látod az antiszociális hozzáállás azért csak kiváltotta mások dühét, és csak ő szívta meg jobban.
- Na aztán azt írod, hogy "agyament baromság" a f@aszról fánkevés, de elnézésedet kérem, ismét egy olyan dolog, amit nem én találtam ki (!!!), hanem X kollégiumban rendszeres beavatási szokás, évek óta csinálják ezt. Úgyhogy megteszed, hogy nem engem szidsz miatta? Tudod kaptam pár emailt, amelyekben elég érdekes beavatási szokásokat írtak le nekem (milyen érdekes, hogy ide véletlenül se írták volna be, mert "ciki"), és ez a f@szról fánkevés azért azt hiszem vezet mindegyik között, mert ezzel is alaposan betörik az elsősök önérzetét. Nincs olyan, hogy NEM, hanem olyan van, hogy gatya le, és aki meg nem, annak segítenek levenni, és a többiek kedvéért írom (csak eredetileg nem akartam ide hozni, pont azért, mert engem támadnak majd most emiatt is), hogy ez úgy néz ki, hogy a felsősök hoznak fánkokat, az elsős fiúk pedig felsorakoznak, gatyát letolják, felhúznak a farkukra egy fánkot, és aztán kisorsolják, hogy kiről kinek kell leennie. Nem semmi egy poén, az biztos, azt mondja a srác, hogy minden évben van hatalmas röhögés, és hát valljuk meg, tényleg ez aztán a beavatás a javából. Itt is van mindig pár különcködő, aki azt mondja, hogy "nem", de nem szokták hagyni, hanem lefogják többen és leszedik róla a gatyát, aki meg rúgkapált, harapott, szal nagyon hisztizett, azt meg még pár fülessel is észhez térítették. De meg kell érteni azért azt az alap dolgot, hogy egy nagyok általi beavatási játéknál nincs olyan, hogy "nem". Hát azért szép is lenne, ha ez úgy működne, hogy a felsős engedélyt kér az elsőstől, hogy "ha nem bánod és beleegyezel, és lelked se törik össze, akkor lehúzom a bugyidat", na szóval ez nem így megy. Aki ezt gondolja, az garantáltan nem esett át soha beavatáson, hiszen az egyik lényege pont, hogy nehogy az elsős diktáljon már ... azért ebben nem látsz hatalmas ellentmondást? Ha az elsős diktálna, akkor onnantól kezdve miért is lenne az beavatási poénkodás? Na most megint lehet engem utálni, de alapvetően ezek a beavatási szivatások pont arról szólnak, hogy kicsit levegyenek az elsősök önérzetéből, és kicsit betörjék őket a közösségi szellem érdekében. Nem engem kell utálni, hanem ez az igazság. És ennél az esetnél se volt szó semmiféle bántásról! Egy egyszerű poénnak indul mindig, hogy fánkot esznek egymás farkáról, na csak akkor fordul át ez pár pofonba, amikor az elsős azt kivívja a magatartásával, mert hisztizett. Ugye mindig visszaköszön az, hogy egy közösségben hamar helyre teszik az ember arcát és nem hagyják nagyon különcködni. De erre azt mondom, hogy abszolút a saját érdekében történik, hogy közösségi szellemben gondolkodjon, és ne az legyen, hogy amint valami közösségi játékról van szó, akkor ő kihúzza magát alóla. Jobb helyeken erről a "nagyok" gondoskodnak mindig. De szóval ugye mindenki felfogja, hogy nem agyonverésről van szó itt se (!!!), az a bizonyos pofon csak akkor csattant el, amikor az illető gólya nagyon antiszociális módon viselkedett. Alap esetben pofon sincs, egyszerű játék az egész! Érthető ez ? Sztem ez is speciel egy hihetetlen szellemes találmány, és jó móka, plusz egy összecsiszolódási lehetőség az elsősöknek.
- Nem tudom mit értesz "morális bűncselekmény" alatt, de én nagyon nem szeretem ezt a kifejezést, mert elég relatív és szubjektív egy dolog az, hogy mégis mikor mi a morális, na meg nem mellesleg ez alapján nem lehet ítélkezni. Én nem gondolom, hogy létezne olyan §, hogy "morális bántás", de szóval felvilágosíthatnál, hogy mit is tartasz annak. Itt ez a fánkevési példánk, na most ezt is morális bűncselekménynek tartod? És milyen § passzol rá? Úgy értem, ha se nem bántják, nem csattan el egy pofon se, akkor önmagában ez a fánkevés is egy bűncselekmény szerinted? Jogilag én úgy gondolom, hogy még csak könnyű testi sértés se történik, fogvatartás se történik, szóval valaki megmondhatná, hogy egyáltalán ez egy "feljelenthető" dolog-e. Persze ilyet eddig senki nem tett, és gondolom, nem is fog, csak kíváncsi lennék rá.
Na meg arra is, hogy ha ezt sokan olyan baromi jó poénnak tartják, akkor te miért támadsz annyira.
Azt is írtad, hogy "emberi méltóság megsértése", jó én mindent elhiszek, de bocsásd meg nekem, jogilag nem vagyok képben, most egyáltalán létezik ilyen § ?? És egy ilyen fánkevés pl annak minősülne? Ugye sok kérdés merül fel, mert nagyon nem tiszta ez. Vagy hogy gondolod? Léteznek bíróságok, amelyek azt mondják, hogy ez egy morális bűncselekmény és így ítélkeznek? Sztem azért ez nem így megy, és megint nem létező dologról vitázunk. Lényeg, hogy felvilágosíthatnál!!!
- Na aztán más téma, hogy elitről és átlagról beszélsz. Én azt mondom, hogy azért tagadni sem szabad létező dolgokat, hiszen egy nagyon szép utópia, hogy "minden ember egyenlő", de ugye te sem hiszel ebben komolyan. Na csak mert a valóságban nagyon nem így van. Te is tisztában vagy sztem ezzel, csak valamiért nehéz beismerni. Miért tagadod azt, ami létező dolog? Léteznek elit gimnáziumok, most már elit általános iskolák is, és egyetemeken is az elit körök nem igazán keverednek az átlaggal, hidd el nekem. Nyilván az elit nem szorul kollégiumra se, és alapjában egész más körökben mozognak. Na de most a beavatási jétékok kapcsán csak annyi a lényeg, hogy az elit gyakran kimarad a játékokból is, mert egy táborba nyilván nem fog elmenni, de olyat hallottam már, hogy azért pár estére bemegy körbenézni kicsit. De az elit réteg önérzetét nyilván nem lehet úgy betörni, ahogyan ezt egy átlag elsős esetén teszik a nagyok.
Na de hagyjuk ezt a témát, ez egy újabb topic lenne.
KÉT DOLGOT KÉRNÉK!
1, NE ÉN LEGYEK A MUMUS CSAK MERT LEÍROK DOLGOKAT, HISZEN MAX ANNYI KÖZÖM VAN HOZZÁJUK, HOGY ELMONDOM A VÉLEMÉNYEMET!
2, PRÓBÁLJUK MÁR SZÉTBONTANI A FIZIKAI ERŐSZAKOT A JÁTÉKOS SZIVATÁSOKTÓL! Úgy látom ez még így napok után is nehézségekbe ütközik, számomra hihetetlen, mi ebben olyan nehéz. Én arra tudok csak gondolni, hogy mondjuk pár elsős vagy olyan, akit korábban negatívan érintett egy-egy játék, mert gyengébb személyiség, az csak fizikai agresszióban látja a visszacsapás lehetőségét a kis betörési játék miatt. Számomra ez jön le. Tévedek? Azért azt ne feledjük, hogy a nagy többség számára ezek poénos játékok, és mint látjátok, csak olykor van ebből botrány, én konkrétan csak egyetlen egy esetet említettem, de aztán emellett évről évre zajlik tömegesen az elsősök beavatása, és még csak tudomást se szerzünk róla, pont azért, mert még csak ügyet se csinál belőle senki. Na ez is elgondolkodtató azért!!! Nem ??
08:30
De a pofon sztem is erőszak már valamilyen szinten, na csak azt is írtam, hogy azt mindig a gólyácskák provokálják ki, és az esetek döntő többségében nincs szó semmiféle erőszakról!!! Ez csak egy 0,0001%, nyilván nem erről szól egy beavatási játék.
A kisregényeidben újra és újra felhozod az antiszociális dumát, de egyszer sem volt olyan, hogy ne tévesen használtad volna. Egy introvertált egyén passzivitása nem társadalomellenes, nem káros, nem *anti*. Ezzel ellentétben egy antiszociális nagyon is aktív szokott lenni és a tevékenysége legtöbbször romboló hatású.
Pár példa, hogy kik is a hivatalos értelemben vett "antiszocok":
-Charles Manson, Carl Panzram, Ted Bundy
orvosilag igazolt pszichopaták
-Sztálin, Rákosi...hosszú lista
szociopata gyanús, mindenkin átgázoló, törtető vezetők
-Öntörvényű bűnbandák tagjai
-Többségi társadalomtól elütő, ártalmas viselkedésű kisebbségek
- Emberek, akikből ki sem néznéd
Jófejnek tűnnek, karizmatikusak, képedbe mosolyognak, majd amikor nem figyelsz, szépen átbasznak vagy manipulálnak.
satöbbi
Most komolyan, milyen párhuzamot tudnál állítani köztük és egy zárkózott, nem szociábilis személy között? Ég és föld a különbség.
Kedves kérdező!
Köszönöm, hogy érdeklődsz irántam.
Ha az új helyen is ilyen játékot játszanának velem, akkor elmennék egy olyan egyetemre, ahol nem kell kollégiumban laknom, mert bejárással is meg tudom oldani a bejárást. A kollégistákat pedig egytől egyig durva barmoknak tartanám kollektívan, és mindenkit lebeszélnék róla, hogy kollégiumba menjen lakni.
Rákosi és társai .... hihetetlen na.
Utolsó, de ha meg már átestél a beavatáson, akkor az azt jelenti, hogy megkeményedtél, embert faragtak belőled a nagyok, tehát utána már nincs értelme ott hagyni a sulit. kisebb-nagyobb piszkálódásokhoz meg nem kell kolesz, suliban is kiszűrik a nagyobbak a nyunyikákat, és csak jótanácsként mondom, hogy egy az egyben ugyanúgy lennének szivatások. Szóval ez nem megoldás. Ismert jelenség, hogy vannak, akik a gólyatáborokból is szándékosan kivonják magukat, na de ez se megoldás.
Nem hát én úgy tudom -a mi időnkben is így volt ez- a tanév megkezdése előtt van egy gólyahét, és az szól erről.
De kaptam olyan emailt is, amelyben azt írta valaki, hogy évről évre nyápicabbak az elésősök és ezért nagyon vissza kellett venni a poénokból, mert mindenért összetörik az önérzetük úgymond. Lényeg h nagyon egyetem-függő, és van ahol meg nincs is egyáltalán semmi ilyen, de ott a közösségi élet is igen visszafogott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!