Van itt olyan, akinek valószínűleg idén sem sikerül bekerülni az orvosira?
Már egyre kevésbé bizakodom. Közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz és most lesz a negyedik év, hogy felvételizem az orvosira. Eddig mindig csak 1-2 pont híja volt, de mivel nagyon az orvosit akarom, B-tervet nem fogadok el.
Most kezdem észre venni, hogy ez már érzelmileg nagyon megterhelő számomra.
Szerintetek, ha most sem vesznek fel, akkor küzdjek tovább vagy érjem be "kevesebbel"?
28/N
"Szerintem mindre valaszoltam."
Haha...na akkor egy pillanat. (egyébként elolvastam mindent)
"Igen csak azt a sejtbiologiat te patologian fogod megtanulni gondolom jelenleg fingod nincs a ret ras sos p53 msh sorolhatnam tumorszupresszor/protoonkogenekrol de biztos nektek ezt mar ott leadtak."
Én sem medikus vagyok, egyrészt. Másrészt pedig ebből ras, p53, janus kináz, rb, biztos volt sejtbioszon is komplett jelátviteli utakkal. Persze egy tárgynak vannak határai, nem lehet mindent megtanulni, de a tumorszupresszorokról, onkogénekről, két találat elméletről stb. bőven volt szó.
Erre:
"És azt tudod, hogy áll össze a ranglista te idióta? A kutatás alapján elsősorban. SOTE-nak több a pénze kutatásra, ennyi. Ezért van előrébb a ranglistán. Az meg, hogy ezeknek a kutatásoknak milyen a minősége az más kérdés."
Erre:
"A sejtbiosz jelen van minden diszcíplinában, az a te szegénységi bizonyítványod, hogy ezt nem ismered fel. Onkológia 70 százaléka például sejtbiosz. Gyógyszertan jelentős része is sejtbiológia valamint biokémia. Persze aki csak a műtővel tud jönni, mert egy tipikus agyatlan szakbarbár sebész, azzal nincs miről beszélgetni. "
Erre egyedül a patoszról röffentettél ide valami egészen érthetetlen és tagolatlan mondatot. Valami olyat hámoztam ki belőle, hogy azt fikázod, hogy csak az alapokat tanítják meg sejtbioszon. Namost ENNEK kell piszok jónak lennie, ugyanis erre építkezünk. Mit gondolsz, a pitagorasz tétel levezetését azért tanítják meg, mert azzal fogod megváltani a világot? Az adja az alap gondolkodásmódot, amelyre építkezel. Ilyen a középiskolás biológia és a nyelvtan is - utóbbiból ahogy látom kimaradtál. Na az például azért lett volna fontos, hogy normálisan tagold a mondataidat és így megértsem azokat. Tipikusan az vagy, aki az orvosi kommunikáció tárgyat is fikázza a többi alapozó tárggyal együtt. Nem leszel így sose nagy ember, pláne nem jó orvos.
"De nem vagyok orvos amugy...:D"
Bocs, akkor az előző bekezdés zárómondatát felejtsd el, már megijedtem, hogy orvosnak készülsz.
Aztán erre:
"Igen a tisztelettel előbb ismered fel ezt a kettő ritka haematológiai kórképet is, mert ha tiszteled a beteged, előbb elnyered a bizalmát és normális anamnézist tudsz felvenni, mert elmeri mondani neked a beteged a panaszait! "
Az az Oberling János, akit belinkeltem PONTOSAN azért tudta csukott szemmel megmondani, hogy kinek mi okozza a panaszát, mert csíszre TUDTA A HÁTTÉRTÖRTÉNETÜKET. Az életvezetési problémáikat, a pszichés problémáikat, stb. - a többségnél ezek okozták a panaszokat! Azt kellene belátnod, hogy ez egy KAPCSOLATÉPÍTŐ hivatás. Ismerned kellene a betegeidet.
Erre se válaszoltál:
"Mellesleg nem csodálom, hogy semmi felelősségtudat, nemzettudat sem maradt benned. Azt hiszed az a jó, ha mész ki ámerikába és a luxus magánklinikákon osztod a gyógyító pillantásokat? AKKOR legyen nagy a pofád, amikor az itteni körülmények közt kell helytállni szakmailag és emberileg!"
"Másrészt pedig ebből ras, p53, janus kináz, rb, biztos volt sejtbioszon is komplett jelátviteli utakkal."
Igen, ugyanúgy az onkogének és a protoonkogének is. Dehát a kolléga ezt jobban tudja mint mi, hogy csak úgy beröffentette itt a patoszos tudását :D
NE ETESD! Két lehetőség van. A lehetőség csak trollkodik és erre veri a farkát, mert jobb dolga nincs. B lehetőség tényleg ekkora nulla. Szerinted érdemes vitatkozni egy olyan emberrel, akik szerint az empátia, ami a hivatásunk ALAPJA a buták eszköze. Szerintem nem. Az ilyet ignorálni érdemes, nem lesüllyedni a szintjére, mert ez szánalmas. Akkor én büszkén vallom, hogy buta vagyok, mert kíváncsi vagyok a betegeim életére, érdekel am sorsuk, nem pedig csak elromlott tárgyak. Mea culpa. Egyébként bio-pszicho-szociális modell szerint gyógyítunk, pontosabban kellene gyógyítanunk, mert a betegségeknek ezek az alapjai. Sajnálatos, ha valaki a bio szinten leragad...
Szóval javaslom, hogy jelentsük a moderátornak az összes hozzászólását, mert ez provokáció semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!