Van itt olyan, akinek valószínűleg idén sem sikerül bekerülni az orvosira?
Már egyre kevésbé bizakodom. Közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz és most lesz a negyedik év, hogy felvételizem az orvosira. Eddig mindig csak 1-2 pont híja volt, de mivel nagyon az orvosit akarom, B-tervet nem fogadok el.
Most kezdem észre venni, hogy ez már érzelmileg nagyon megterhelő számomra.
Szerintetek, ha most sem vesznek fel, akkor küzdjek tovább vagy érjem be "kevesebbel"?
28/N
Gratulálok, úgy látom bekerültél! Sajnos bent maradni nehezebb lesz. Én is a SOTE-ra járok, GYTK-s vagyok, viszont sok ismerősöm ÁOK-s, szóval tudom, hogy nekik milyen. Nem egy leányálom lesz, szinte semmi szabadidővel. Orvosi mellett nem járnék el dolgozni(,mint ahogy gyógyszerész hallgatóként sem). Egyszerűen el kell majd döntened, hogy mi a fontosabb és gondolom ennyi küzdelem után az egyetem lesz az. Nagyon könnyű az elején 1 évet csúszni. A baj az, hogy nem csak rajtad múlik, hanem a szerencsén is. Milyen tanárhoz kerülsz kollokviumon/szigorlaton, milyen a hangulata, tetszik-e a stílusod neki, milyen témát ad és még sorolhatnám.
Ebben a félévben biofizikán, ami ugyan az GYTK-n, mint ÁOK-n, a csoportunk kapott egy olyan tanárt (szerintem jól tanít) gyakorlaton, aki mindig mindenkit megbuktatott demókon, 2 ember kivételével, de az első nekik sem sikerült. Hiába tudta már mindenki oda-vissza az anyagot... engem ez lelkileg is nagyon megviselt, sőt egészségügyi problémáim is lettek. Kevésnek éreztem magam, noha tudtam, hogy másik csoportokban sokkal lazábbak a tanárok és én valószínűleg sokkal többet tudok náluk. Utolsó alkalommal sikerült. (Tudniillik ebből a tárgyból GYTK-n 2 írásbeli demonstráció van egy félévben, mindkettő után egy-egy pót és ha még midnig nem sikerült, akkor van egy pót-pót. Pót-póton már az egész félévet kérik számon. Ha megvan mindkét demóból a kettes/a pót-póton, akkor mehetsz szigorlatozni.) Viszont mivel egyfolytában erre a tárgyra készültem, másik tárgyakból sem sikerültek a zh-k, nagyon para volt az egész félév. Sokat sírtam, itt akartam hagyni az egészet. Pár csoporttársam ezt is tette, párat viszont ez a tanár buktatott meg, így ők passzíváltak. Ami viszont jó volt, hogy szigorlatra sokkal kevesebbet kellett tanulnom, mint másoknak. (Előző félévben kollokviumra nagyon megtanultam az anyagot, így azt most csak át kellett néznem.) És még a legjobb tanárhoz kerültem, más lehet, hogy megbuktatott volna. Egyébként ÁOK-n minden gyakorlaton írnak egy zh-t és azt hiszem annak az átlagát veszik gyakorlati jegynek ennál a tárgynál.
(Azt még nem írtam le, hogy én gyerekkorom óta orvos akartam lenni. Beadtam a felvételit és rá 1 hétre meggonoltam magam. Természetesen bejelöltem a GYTK-t is, mert érdekelt már korábban is, szerencsére sikerült tavaly elrontanom a kémiát, így oda kerültem, ahová akartam. Nem bántam meg, sőt! Na mindegy, nem ide tartozik.)
Egyébként az érettségi össze nem hasonlítható az egyetemmel. Visszagondolva tényleg egy vicc volt az egész. 4 évig ott kellett ülni minden nap, a tananyagot elhúzták, sok volt a magyar, ahol nekünk csak irodalmat tartottak és azt szerintem másképp is lehetne tanítani... hozzátenném, hogy szeretek olvasni, nem emiatt nem szerettem. Igazából alig tanultam, szinte minden rámragadt ott órákon. Teljesen más... Ami szerintem jobb, hogy nem egy alkalmad van egy félévben egy-egy zh-ból elérni az elégséges szintet és a hallgatóság segítőkész.
Ezt csak azért írtam le, hogy lásd, mi mindenen múlik egy-egy tárgy. A lényeg, hogy sokat tanulj és sose add fel! Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!