Van itt olyan, akinek valószínűleg idén sem sikerül bekerülni az orvosira?
Már egyre kevésbé bizakodom. Közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz és most lesz a negyedik év, hogy felvételizem az orvosira. Eddig mindig csak 1-2 pont híja volt, de mivel nagyon az orvosit akarom, B-tervet nem fogadok el.
Most kezdem észre venni, hogy ez már érzelmileg nagyon megterhelő számomra.
Szerintetek, ha most sem vesznek fel, akkor küzdjek tovább vagy érjem be "kevesebbel"?
28/N
És azt tudod, hogy áll össze a ranglista te idióta? A kutatás alapján elsősorban. SOTE-nak több a pénze kutatásra, ennyi. Ezért van előrébb a ranglistán. Az meg, hogy ezeknek a kutatásoknak milyen a minősége az más kérdés. Az meg tipikusan a bunkóbb pestiek mentalitást tükrözi, hogy húztok ki külföldre... akinek a pénz az istene az valóban nem marad itthon, inkább kulimunkát végez külföldön ötször annyiért. Bocs én megelégszem a magam 2-300 ezrével, de mestere szeretnék lenni a szakmámnak, nem egy olyan orvos, aki a modern technika nélkül a seggét sem tudja kitörölni.
Egyébként szerintem is kamu válaszokat írogatsz, egyrészt mert beszéltem pestiekkel és van arcuk rendesen, de ekkora bunkó mint te egyik sem volt, és volt bennük tisztelet. Benned nincs, szerintem semmi iránt. Hogy lennél te orvos, amikor a saját kollégáidat sem tiszteled, a betegeidet hogyan tisztelnéd?
A sejtbiosz jelen van minden diszcíplinában, az a te szegénységi bizonyítványod, hogy ezt nem ismered fel. Onkológia 70 százaléka például sejtbiosz. Gyógyszertan jelentős része is sejtbiológia valamint biokémia. Persze aki csak a műtővel tud jönni, mert egy tipikus agyatlan szakbarbár sebész, azzal nincs miről beszélgetni. Szerencse, hogy már köztük is ritka az ilyen, sajnálatos, hogy a fiatal generációban még van ilyen selejt példány, aki képtelen egészben látni az embert, és csak műtéti területben gondolkodik.
Ami meg a SOTE oktatását illeti sokat beszélgettünk erről ismerősökkel akik ott tanulnak, a gyakorlati oktatásotok is hagy némi kívánnivalót maga után.
"Nem tunik fel hogy csak a videkiek maradnak itthon...sotesok 20%a maximum. Mi eleg jok vagyunk a vilagon barhova
.. ellentetben veletek."
Nagyon-nagyon primitív gondolkodásmód ez :) A szakembernek van SZAK és EMBER része. Azt hiszed, hogy 100%-ban mind elmennek innen, akik megtehetik? Egy Magyarhertelendi körzeti orvos, akinél voltam gyakorlaton, franciaoországból kapja a havi 8000 eurós állásajánlatokat, konkrétan ő:
"Mindenki a sejtbiosszal jon? Tudod mire mesz a mutoben meg a korteremben a sejtbiosszal?! Semmire!! Latom elso es masodevesek vagytok! Az orvoslasrol igen keveset tudtok meg."
Nem felejtettük el, hogy létezik olyan, hogy onkológia...vagy esetleg génterápia, stb. ezekre még emlékszel? Bár ha a mondattagolásra nem, akkor nyilván erre sem.
"A tisztelettel elobb ismerem fel az erdheim chestert vagy a sezary sy-t ezt nem is tudtam biztos valami uj dolog amit elso es masodeves medikusoktol kene megtanulnom. Epp azt tudjatok hogy hol az ember feje meg a laba. Remelem majd a kovetkezo 4-5 evben kinyilik a szemetek. De semmi baj en is ilyen voltam kiskoromban!"
Az érvekre nem válaszoltál semmit, nagy a kuss, de azért játszd el a jó öreg mentort, te steril vén fhasz :)
Igen a tisztelettel előbb ismered fel ezt a kettő ritka haematológiai kórképet is, mert ha tiszteled a beteged, előbb elnyered a bizalmát és normális anamnézist tudsz felvenni, mert elmeri mondani neked a beteged a panaszait!
De innentől fogva nincs min vitatkozni. Én ekkora egoista bunkóval nem vitatkozom. Szakmai alázatról hallottál már?! Sznob idióta! Na ez a baj Pesttel. Szerencsére csak kevés ilyen ember kerül ki onnan, akiknek az orvosi szakma alapjai hiányoznak. Ami nem a Sezary szindróma, hanem a kulturált viselkedés, és az alázat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!