Van itt olyan, akinek valószínűleg idén sem sikerül bekerülni az orvosira?
Már egyre kevésbé bizakodom. Közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz és most lesz a negyedik év, hogy felvételizem az orvosira. Eddig mindig csak 1-2 pont híja volt, de mivel nagyon az orvosit akarom, B-tervet nem fogadok el.
Most kezdem észre venni, hogy ez már érzelmileg nagyon megterhelő számomra.
Szerintetek, ha most sem vesznek fel, akkor küzdjek tovább vagy érjem be "kevesebbel"?
28/N
"Képmutató majmok! Én pedig hozzátok soha nem mennék vizsgálatra!!! Empátia nulla! Kikérem magamnak, hogy gimis kis csaj lennék 23 éves vagyok. Nem egy 18 éves " én szartam a spanyol viaszt, mert orvosira járok" típusú valaki. Visszább vehetnél az arcodból, mert te tényleg ezt a tábort erősíted! Gondolom csak ötöseid vannak, ha ilyen magas nyeregről dumálsz nekem. Meg pocskondiázol itt engem és a kérdezőt is, és mindenkit akit sokadjára vettek fel. Majd azt én döntöm el, hogy mi megy, meg mi nem. Ezt úgy hívják hivatás! Ami egy életen át tart, és ha beledöglök is véghez viszem! Nem érdekel a hozzád hasonló beképzelt taplók véleménye! Ha annyira fogyatékos lennék, akkor fel sem vettek volna. Nem gondolod? A kérdezőt sem! Pláne nem duplázással. ;) Ráadásul úgy, hogy az emelt kémiára teljesen egyedül készültem fel a nulláról. Nem volt aki a fenekem alá toljon mindent. Úgyhogy én inkább mennék olyan orvoshoz aki gyengébben végzett, de emberi lény. Mint egy olyanhoz aki summa cum laude , de emberileg meg a béka feneke alatt van."
A pocskondiázás az megy - pont azok irányába, akik valahogy normálisan meg tudták fogalmazni a normális érveit RÁADÁSUL egy PICIT nagyobb a rálátásuk az orvosi egyetem életére.
A gondolkodás és a realizmus is megy? Fontos lenne, ha JÓ orvos, illetve szakEMBER szeretnél lenni.
Ez a komment sem lesz a szíve csücske a kedves kérdezőnek, de nem kell mindenkinek pátyolgatni a lelkét. Ha ez a negyedik alkalom, akkor az összesen 8 vizsgaidőszakot jelent amikor próbálkozni lehetett. Most nem akarom magam fényezni, de ha ezt valaki igazán akarja, akkor meg tudja csinálni, bekerülni lópikula. Én másfél hónapot jártam tanárhoz munka mellett, tanultam minden nap átlagosan 3-4ig, hétvégenként volt hogy éjszaka is, és másfél hónap kemény tanulás után, írtam egy 90%os bioszt. Tudom, hogy ez meg sem közelíti az orvosin elvárt követelményt, az érettségi nem olyan nagy dolog. De ha valaki lelkiismeretesen nem tud felkészülni 8 vizsgalehetőségből egyszer sem, akkor az magára vessen. Elhiszem hogy közbejönnek a dolgok, na de 8szor?!
A legésszerűbb azt lenne végig gondolni, hogy ha erre ennyi idő alatt nem ment a tökéletes, precíz tudás összeszedni, akkor az egyetemen hogy megy majd? Ott tényleg nem lesz 8 lehetősége senkinek. És ott is be kell járni az órákra ami elvesz egy csomó időt, ráadásul nem is egy vagy 2 tantárgyra kell tanulni, és nem kapsz kettest 25%tól.. Ezen azért érdemes lenne elgondolkodni.
Persze ne add fel, csináld, nekünk végülis mindegy, de én érzek ebben az egészben egy kis nem is akarom igazánt, mert ha igazán akarom, akkor mint mondom tanulok látástól vakulásig, hogy meglegyen a dolog.. és ha esetleg tényleg így volt és 4.jére sem lesz meg, akkor szerintem kár erőltetni..
A 410 pontot még ne ásd el, szerintem vidékre elég lehet.
"Nem én kezdtem kedves utolsó válaszadó. Csak megvédtem magam. "
Mitől? A normáisan megfogalmazott észérvektől?
63%-os Dr,én először azt hittem gimnazista vagy,aki most örül,hogy felvehette a biologia fakultaciot :))
Áruld mar el a titkod,kristálygömbből megmondod látatlanul,hogy ki alkalmas orvosira? Az évfolyam elnyomott,kis csendes gyilkosainak szokott ez fontos lenni,ki mennyi ponttal jött stb. xdd onnantól kezdve meg,hogy mennyi ellenpélda van arra amit leírsz,szerintem kinevetteted magad ezzel a verspriccelos dumaddal,de te tudod...:D Ennyire ráérsz,tényleg ? Ide jössz a gyakori ra egy kis pozitív megerősítésért ? Talán itt vagy valaki ? Szerintem senki... A többieknek üzenem,egy életetek van,ha ez az álmotok,annyiszor próbálhatjatok meg amennyiszer akarjátok,ne hallgassatok senki másra !!! Ez csak a magyar mentalitás amit itt lathattok :) Sok embert ismerek,akit csak 3x vettek fel,es nagyon sokra vittek,olyan szintre amit itt sok orvosis nem fog elérni nagy valószínűséggel,rengeteg jo orvossal kevesebbek lennénk,ha mindenki feladná könnyen !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!