Van itt olyan, akinek valószínűleg idén sem sikerül bekerülni az orvosira?
Már egyre kevésbé bizakodom. Közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz és most lesz a negyedik év, hogy felvételizem az orvosira. Eddig mindig csak 1-2 pont híja volt, de mivel nagyon az orvosit akarom, B-tervet nem fogadok el.
Most kezdem észre venni, hogy ez már érzelmileg nagyon megterhelő számomra.
Szerintetek, ha most sem vesznek fel, akkor küzdjek tovább vagy érjem be "kevesebbel"?
28/N
Akkor meg ügyes vagy,ennyi :)
Jo suliba jártál,tanárod volt vagy magadtól is sikerült ?
Én két éve felvételiztem gyógyszerészetire. Nagyon elrontottam a kémia érettségimet , kettes lett. Nagyon kevés pontom volt így , én szinte biztos voltam abba , hogy engem nem vesznek fel. És csodák csodájára két éve tényleg olyan alacsony ponthatár volt , hogy az én pontszámom is elég volt , így felvettek. Igen kettes kémiai érettségivel gyógyszerészetire.
Minden vizsgám sikerült , eddig egyetlen egy B vizsgám volt , és ösztöndíjas hallgató vagyok , benne vagyok az évfolyam legjobb 35%-ban. Nah ez a bizonyíték arra , hogy ez a pontszám az ég világon semmit nem jelent.
Kedves kérdező illetve "23 éves kiscsaj": Majd ha lehúztatok egy évet az egyetemen , túl vagytok az alapozó tárgyakon , az anatómia és az élettan szigorlaton, akkor majd újra olvassátok el az itt elhangozott válaszokat, és biztos vagyok benne , hogy rá fogtok jönni , hogy " Dr. Egoizmusnak" mennyire nagyon igaza volt. Mert egy-egy vizsgán , szigorlaton annyira nem érdekel senkit hogy veled mi van . Illetve elmehetsz te úgy vizsgázni, hogy tudod az anyagot , ha a tanár meg akar buktatni megfog , úgy is fog tudni olyan kérdezni , amiről fogalmad nincs , ha nem vagy neki szimpatikus mondatsz bármit megbuksz. Szerencsejáték. A szorgalmi időszakban tényleg csak 2-3 tárgyra lehet tanulni. Egy biokémia szigorlatra például vizsgaidőszakban 0 tudásról kezdve készülünk fel 2 hét alatt, de még rengeteg ilyen példát tudnék mondani. A vizsgaidőszakos napi 5-6 óra tanulástól meg röhögnöm kell. Mert én például vizsgaidőszakban reggel nyolctól éjfélig tanulok , és ezt 5-6 heten át tartom.
A kérdésre a válasz: Én 28 évesen biztos , hogy nem kezdenék el orvosi egyetemet. Ennek rengetek oka van. Elsősorban az , hogy egy 28 éves már nem tud olyan intenzitással tanulni mint egy 20 éves. Meg gondolj bele kicsit jobban , nézz távlatokba. Nem akarsz gyereket , családot? Mert ha 28 évesen elkezded az egyetemet , akkor erre esélyed sem lesz.
"pecs debrecen szeged egy kalap szar."
Kikérem magamnak, tényleg ennyire segghülye vagy? Az orvosi egyetemek MINDEGYIKÉN nagyon neves professzorok tanítanak, pécsett pl. a Szent-Györgyi-Albert díjas Szeberényi József (YouTube-on is megtalálod), olyanok, akik amerikában is elismert előadók.
Megkockáztatom, hogy bizonyos szempontból még jobbak is ezen egyetemek. Pl. normálisan tanulják a sejtbiosz alapjait, nem pedig az anatómia keretein belül.
"gondolom ezekből lesz a hálapénz kuncsorgó, büszke, 'tökéletes' szakorvos, mint amilyen te vagy."
Ezek ássák alá az orvosi tekintélyt, aztán persze én szívok miattuk.
"en meg medikuskent megmondom... "
"De ti nyilvan jobban tudjatok."
Van itt rajtad kívül több medikus is :) úgyhogy vegyél vissza a pofádból, főleg hogy még te sem tettél le az asztalra semmit...
"Es a soten amugy kicsit tobb a dijas prof de nem gaz fo a tajekzottsag."
Ezt az adatot is a seggedből rántottad elő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!