Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van itt olyan, akinek valószín...

Van itt olyan, akinek valószínűleg idén sem sikerül bekerülni az orvosira?

Figyelt kérdés

Már egyre kevésbé bizakodom. Közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz és most lesz a negyedik év, hogy felvételizem az orvosira. Eddig mindig csak 1-2 pont híja volt, de mivel nagyon az orvosit akarom, B-tervet nem fogadok el.

Most kezdem észre venni, hogy ez már érzelmileg nagyon megterhelő számomra.

Szerintetek, ha most sem vesznek fel, akkor küzdjek tovább vagy érjem be "kevesebbel"?

28/N

2015. júl. 13. 23:04
 61/105 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg ügyes vagy,ennyi :)

Jo suliba jártál,tanárod volt vagy magadtól is sikerült ?

2015. júl. 16. 23:02
 62/105 Saavedro ***** válasza:
100%
Pécsi Nagy Lajos Gimnázium
2015. júl. 17. 05:58
 63/105 anonim ***** válasza:
71%

Én két éve felvételiztem gyógyszerészetire. Nagyon elrontottam a kémia érettségimet , kettes lett. Nagyon kevés pontom volt így , én szinte biztos voltam abba , hogy engem nem vesznek fel. És csodák csodájára két éve tényleg olyan alacsony ponthatár volt , hogy az én pontszámom is elég volt , így felvettek. Igen kettes kémiai érettségivel gyógyszerészetire.

Minden vizsgám sikerült , eddig egyetlen egy B vizsgám volt , és ösztöndíjas hallgató vagyok , benne vagyok az évfolyam legjobb 35%-ban. Nah ez a bizonyíték arra , hogy ez a pontszám az ég világon semmit nem jelent.

Kedves kérdező illetve "23 éves kiscsaj": Majd ha lehúztatok egy évet az egyetemen , túl vagytok az alapozó tárgyakon , az anatómia és az élettan szigorlaton, akkor majd újra olvassátok el az itt elhangozott válaszokat, és biztos vagyok benne , hogy rá fogtok jönni , hogy " Dr. Egoizmusnak" mennyire nagyon igaza volt. Mert egy-egy vizsgán , szigorlaton annyira nem érdekel senkit hogy veled mi van . Illetve elmehetsz te úgy vizsgázni, hogy tudod az anyagot , ha a tanár meg akar buktatni megfog , úgy is fog tudni olyan kérdezni , amiről fogalmad nincs , ha nem vagy neki szimpatikus mondatsz bármit megbuksz. Szerencsejáték. A szorgalmi időszakban tényleg csak 2-3 tárgyra lehet tanulni. Egy biokémia szigorlatra például vizsgaidőszakban 0 tudásról kezdve készülünk fel 2 hét alatt, de még rengeteg ilyen példát tudnék mondani. A vizsgaidőszakos napi 5-6 óra tanulástól meg röhögnöm kell. Mert én például vizsgaidőszakban reggel nyolctól éjfélig tanulok , és ezt 5-6 heten át tartom.

A kérdésre a válasz: Én 28 évesen biztos , hogy nem kezdenék el orvosi egyetemet. Ennek rengetek oka van. Elsősorban az , hogy egy 28 éves már nem tud olyan intenzitással tanulni mint egy 20 éves. Meg gondolj bele kicsit jobban , nézz távlatokba. Nem akarsz gyereket , családot? Mert ha 28 évesen elkezded az egyetemet , akkor erre esélyed sem lesz.

2015. júl. 19. 12:25
 64/105 anonim ***** válasza:
86%
Komolyan kezdem szégyellni magam, hogy orvos szeretnék lenni, az ilyenek miatt, mint az előző. Már értem miért mondják azt, hogy aki Pestre jár egy bunkó paraszt és 50 méterrel a felhők felett van. Muszáj mindenkinek elrontanod a kedvét? Miért kell leszaroznod a vidéki egyetemeket? Az én orvosaim mind vidéki egyetemen végzettek és kiváló szakemberek! Ráadásul kevésbé majmok, mint te.. gondolom ezekből lesz a hálapénz kuncsorgó, büszke, 'tökéletes' szakorvos, mint amilyen te vagy. Akinek pl anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy Pesten éljen, mert ott még egy doboz üdítő is kétszer annyiba kerül, az alkalmatlan és szar lesz, lényegtelen mennyit tanul.. ugyan már. Remélem átgondolod azt amit írtál. Mert ezek szerint inkább ássam el magam, úgy se lesz belőlem semmi, hiába végzem el az egyetemet, mert csak másodjára fognak felvenni és csak vidékre fogok járni?!
2015. júl. 20. 16:24
 65/105 anonim ***** válasza:
81%
Mert te értelmes vagy.. gratulálok!
2015. júl. 20. 16:33
 66/105 Saavedro ***** válasza:
100%

"pecs debrecen szeged egy kalap szar."

Kikérem magamnak, tényleg ennyire segghülye vagy? Az orvosi egyetemek MINDEGYIKÉN nagyon neves professzorok tanítanak, pécsett pl. a Szent-Györgyi-Albert díjas Szeberényi József (YouTube-on is megtalálod), olyanok, akik amerikában is elismert előadók.

Megkockáztatom, hogy bizonyos szempontból még jobbak is ezen egyetemek. Pl. normálisan tanulják a sejtbiosz alapjait, nem pedig az anatómia keretein belül.

2015. júl. 20. 16:42
 67/105 Saavedro ***** válasza:
69%

"gondolom ezekből lesz a hálapénz kuncsorgó, büszke, 'tökéletes' szakorvos, mint amilyen te vagy."

Ezek ássák alá az orvosi tekintélyt, aztán persze én szívok miattuk.

2015. júl. 20. 16:47
 68/105 anonim ***** válasza:
0%
Sracok nem lattok bele.... majd mikor jon a beteg es egy infarktust se ismersz fel az ekgjan... tobb videki orvost lattam szerencsetlenkedni hogy most mivan en meg medikuskent megmondom... gaz ja es mikor a peptikus fekelyel erkezo betegnek odaadjak az aspirint.. es meg sorolhatnam. De ti nyilvan jobban tudjatok. Es a soten amugy kicsit tobb a dijas prof de nem gaz fo a tajekzottsag.
2015. júl. 20. 16:59
 69/105 Saavedro ***** válasza:
93%

"en meg medikuskent megmondom... "

"De ti nyilvan jobban tudjatok."

Van itt rajtad kívül több medikus is :) úgyhogy vegyél vissza a pofádból, főleg hogy még te sem tettél le az asztalra semmit...

"Es a soten amugy kicsit tobb a dijas prof de nem gaz fo a tajekzottsag."

Ezt az adatot is a seggedből rántottad elő?

2015. júl. 20. 17:28
 70/105 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ez a kedves pocskondiázó egy kamu és lódít itt össze-vissza. Nem létezik, hogy egy rezidensnek vagy legyen már szakorvos, ilyen a hozzáállása, ez maximum 21-22 éves korban elmúlik, mert benő az ember feje lágya. Üdv, egy SOTE-s orvostanhallgató, és nem osztom a véleményét, a vidéki egyetemekkel kapcsolatban. Legyen szép napotok, és ne foglalkozzatok vele, erre veri a farkát, hogy másokat idegesít ! :)
2015. júl. 20. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!