Jövőre valószínűleg Miskolcra megyek továbbtanulni gépészmérnöki karra. Elsősként van e esélyem bekerülni az Uni Hotelbe? )
(anya egyedül nevel, havi kereset olyan 150ezer, Nyíregyházáról mennék Miskolcra)
Továbbá érdekelne, hogy mi a véleménye azoknak akik gépész karon tanulnak a tanárokról és az oktatásról. El lehet végezni simán csúszás nélkül az alapképzést? Meg lehetséges az is, hogy esetleg hamarabb el tudnám végezni a 7 félévet, mondjuk olyan 3évbe(6félévbe) sűrítve?
Szia
Uni Hotel nem túl esélyes,de nem lehetetlen.
De sima koli sokkal jobb,hidd el.
Az uni túl semmilyen,nincs élet.
Második részére: hacsak nem vagy olyan hogy napi 24 órában tanulsz,nyalizol,akkor esélytelen.
Mi érdekel ?
Tudok mesélni,itt végeztem anyagtudományin,most gépészt csinálom (bsc-n szintén),kolis is voltam sokáig
az "anya egyedül nevel" az annyit jelent hogy elváltak (gyerektartás?),vagy meghalt apukád?
nem mind1,beleszámitják
akkor válaszolok itt sorban :)
Kolit valószinű kapsz,legrosszabb esetben utólagos beköltözéssel (sokan kiköltöznek 2-3 hét után,mert mégsem tetszik nekik)
szoctámot 75ezres egy főre jutüóval nem fogsz kapni,csak karácsonyi pénzt,ami decemberben 15-25 ezer között van
(volt eddig)
BME-re mscre nagyon valószinű,bár anélkül i kapsz jó melót,kevés olyat ismerek aki dolgozni akar és nem tud ME-s bsc-s gépész diplomával
de felvesznek
órákat nagyon valószinűhogy fel tudod venni,csak ügyesen kell,majd megtanulod,hogy ha tárgyfelvétel 11től van,akkor te 10:30tól ülsz a gép előtt,és nem késed le,mert akkor lehetetlen időpontok maradnak csak
kosár? passzolom,sosem sportoltam,de
itt a tesitanszék honalpja,fenn kell lennie,valamilyen elég komoly csapata van,de nem tudok bővebbet
Utolsó kommentelő! Köszi a válaszokat!
Tudom, hogy mondjuk a Bosch gyárba simán kaphatnék állást(ismerősünk gépészen végzett és hamar kapott állást, az egyik miskolci társa meg amerikában kapott állást!!!) , de szerintem majd továbbképezném még magam. Angol felsőfokúm már van(ECL). Ha lesz elég időm akkor valószínűleg magántanár mellett kéne szerezni egy középszintű német tudást is.
bosch az gagyi,nem fizet sokat
dunántúl,pest,nettó fizu most is 3x annyi mint a boschban
Audi most bőviti a gyárát győrben,gyakornoki képzés van folyamatosan,annyi hogy oda német tudás kell.
De mire végzel,sokat fogsz változni,msc-t már valószinű ugy fogod megcsinálni mint sokan,hogy keresel jól fizető munkát,és majd levelezőn a cég fizeti.
De ez még odébb van,az első évet kell túlélni,első éven elég száraz a tananyag,minimális gyakorlat,sokan kihullanak.
Másodévtől már tele gyakorlattal,szakiránnyal,érdekesebb sokkal,és meglátod az értelmét.
Gólyatábort ne hagyd ki semmiképp,rengeteg ismerőst szerzel,és összeismerkedsz a felsőbbévesekkel,akik sokat fognak segiteni.
jah,példát kérdeztél.
konkrét példa.
miskolci Bosch kezdő mérnöki fizu 130 nettó kb
legutóbbi állásajánlatom amit kaptam,Dunaújváros mellett Hankook gumigyár 300 nettó+cafeteria +albitámogatás+bejárási támogatás (ez még kb 70ezer érték)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!