Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van itt olyan, akinek valószín...

Van itt olyan, akinek valószínűleg idén sem sikerül bekerülni az orvosira?

Figyelt kérdés

Már egyre kevésbé bizakodom. Közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz és most lesz a negyedik év, hogy felvételizem az orvosira. Eddig mindig csak 1-2 pont híja volt, de mivel nagyon az orvosit akarom, B-tervet nem fogadok el.

Most kezdem észre venni, hogy ez már érzelmileg nagyon megterhelő számomra.

Szerintetek, ha most sem vesznek fel, akkor küzdjek tovább vagy érjem be "kevesebbel"?

28/N

2015. júl. 13. 23:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/105 anonim ***** válasza:
39%
És azt még hozzá kell tenni a történethez, hogy ez nem harmadik alkalommal bekerülök dolog. Olyan előfordulhat. Ez negyedik alkalommal sem sikerül dolog. Bocsi, de mostanra kb. oda-vissza előre-hátra kellene tudnod az anyagot, hiszen volt X éved megtanulni. Orvosin ugyanekkora anyagra jó ha van két-három heted.
2015. júl. 14. 13:31
 12/105 anonim ***** válasza:
62%
Sajnos egyet kell értsek az előző hozzászólóval, és ezt úgy mondom, hogy nekem sem sikerült elsőre. A tanárom is azt mondta, ha másodjára se lesz meg, próbálkozzam inkább valami hasonlóval. Volt egy diákja aki másodjára sem került be és végül gyógytornász lett, imádja. Egyébként hány pontod van, hogy ennyire temeted ezt az évet is? :)
2015. júl. 14. 14:06
 13/105 A kérdező kommentje:
Tavaly 406 pontom volt. Idén 410. És csakis debrecen a járható út. Itt van a munkahelyem, egy héten ötször dolgozok másfél-két órát és átlag havi keresetem van. Erre máshol nem lenne lehetőség.
2015. júl. 14. 14:36
 14/105 anonim ***** válasza:
100%
Mit dolgozol most?
2015. júl. 14. 15:52
 15/105 anonim ***** válasza:
97%
Szia! Szerintem a 410 is elég lesz bőven idén! Nem hiszem, hogy sokkal több lenne Debrecen. Nagyon brutál volt a kémia és legalább 5-10%-al rosszabb lett mindenkinek. Magamból kiindulva, jobbat szerettem volna de így alakult. Ami pedig a 10-es és 12-es válaszolók véleményét illeti.... Pont erről beszéltem. Aki sokadjára került be az nem orvosira való... Alátámasztanatok ezt nekem %-os értékekben kifejezve, hogy mennyivel nagyobb esélye van annak elvégezni csúszás nélkül aki elsőre bekerült? De most ezt komolyan kérdezem! :D Vagyis akkor nekem és a kérdezőnek esélye sincs elvégezni. Ha véletlenül, valamilyen csoda folytán mégis sikerül akkor pedig kontárok leszünk. Na ne röhögtess! Ezt szerintem te sem gondolod komolyan. Nehéz az orvosi, de nem is vesznek fel oda akárkit. Azért ezek az emelt érettségik nem gyengén szelektálnak. Azt is pontosan jól tudom, hogy ott majd ezerszer többet kell tanulni, de azt sem egyszerre borítják az emberre. Azért van a szorgalmi időszak, hogy akkor tanuljon leginkább és vizsgaidőszakban így jóval kevesebb feladata van. Vagy tévedek? Nem jártam még egyetemre, így nyugodtan javítsatok ki. A titok szerintem a folyamatos tanulás és ismétlés. Ha minden áldott nap tanulok 2-3 órát és vizsgaidőszakban még vagy napi 5-6 órát, akkor egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy nem tudom megcsináli. Azt pedig, hogy tanultam és úgy húznak meg szinte elképzelhetetlennek tartom. De ha úgy is lesz én akkor sem hatralok meg és kitartok. Mert én már rengeteget szívtam életemben és igencsak ellenállóvá váltam. Akkor találkozunk szeptemberben kérdező! ;)
2015. júl. 15. 17:26
 16/105 anonim ***** válasza:
89%
Arról már nem is beszélve, hogy az emberi agy minél többet van járatva és terhelve, annál többet képes felvenni. Akár fele annyi idő alatt. De ez egy érettséginél nem igazán kamatosztathato. Olvastam róla, nem kitaláltam. De nektem medikusoknak meg ezt szerintem alapból tudni kell. Szóval, van még kérdés? ;)
2015. júl. 15. 17:39
 17/105 anonim ***** válasza:
42%

„Alátámasztanatok ezt nekem %-os értékekben kifejezve, hogy mennyivel nagyobb esélye van annak elvégezni csúszás nélkül aki elsőre bekerült?”

Bocs, de a hat év orvosi egyetem alatt volt jobb dolgom is, mint gimnazista kiscsajoknak statisztikát kreálni…

„Vagyis akkor nekem és a kérdezőnek esélye sincs elvégezni.”

Őszintén? Nem sok van. Egyetlen ismerősöm sem volt a 120 fős végzős évfolyamomból, akit ne vettek volna fel legrosszabb esetben harmadik nekifutásra, de a társaság 95 százaléka elsőre, vagy másodikra került be.

„Ha véletlenül, valamilyen csoda folytán mégis sikerül akkor pedig kontárok leszünk.”

Komolyan gondoltam. Anno amíg 9 vizsga lehetőség volt bukdácsolva is el lehetett végezni az egyetemet. Van is pár olyan ismerősöm, aki sajnos végzett orvos, de inkább átmegyek másik kórházba, ha arról lenne szó, hogy ő kezeljen.

„Nehéz az orvosi, de nem is vesznek fel oda akárkit. Azért ezek az emelt érettségik nem gyengén szelektálnak.”

Ahogy te azt elképzeled. Egy csomó olyan embert felvesznek, akinek sem a mentalitása sem a képességei nem elég jók az orvosira, csak jó pontokat hozott egy könnyű gimiből, meg sikerült egy viszonylag normális érettségit összehoznia. Első két évben nagyon nagy a szelekció.

„Azt is pontosan jól tudom, hogy ott majd ezerszer többet kell tanulni, de azt sem egyszerre borítják az emberre. Azért van a szorgalmi időszak, hogy akkor tanuljon leginkább és vizsgaidőszakban így jóval kevesebb feladata van. Vagy tévedek?”

You no NOTHING, little girl!

Szorgalmi időszakban maximum kettő esetleg három tárgyra tudsz folyamatosan tanulni. A legnehezebbekre, amiket nem lehet szorgalmi időszakban megtanulni, ezzel kb. azt éred el, hogy plussz tanulással vizsgaidőszakban egyáltalán esélyed legyen átmenni belőlük. A maradék tárgyat szinte nulláról szoktuk vizsgaidőszakban megtanulni. Fül-orr-gége nulláról 6 nap, ortopédia szintén. Ki se nyitottam belőlük a könyvet szorgalmi időszakban, mert a gyógyszertan sokkal fontosabb volt, de még így is két hetet csak gyógyszertannal foglalkoztam vizsgaidőszakban szigorlat előtt.

„A titok szerintem a folyamatos tanulás és ismétlés.”

Első két-három évben nem igazán van idő ismételni. És igen, anatómiát, patoszt, gyógyszertant folyamatosan kell tanulni, de nem tudsz egyszerre 6-7 tárgyat folyamatosan tanulni.

„Ha minden áldott nap tanulok 2-3 órát és vizsgaidőszakban még vagy napi 5-6 órát, akkor egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy nem tudom megcsináli.”

Szorgalmi időszakban a 2-3 óra elég, de van olyan nap, amikor este nyolcig bent vagy az egyetemen. A vizsgaidőszak 5-6 óra meg egy vicc. Így csak azoknak ment, akik tényleg baromi könnyen és nagyon gyorsan tanultak. Az az 5-6 óra minimum 8 óra.

„Azt pedig, hogy tanultam és úgy húznak meg szinte elképzelhetetlennek tartom.”

Nem tudsz mindent megtanulni. Én szinte mindig minden tételt megtanultam, de egy olyan tételből is lazán meg lehet bukni, amiről azt hiszed, hogy tudod. Ez nem egy csumpi érettségi, ahol van 20 tételed, amit már ezerszer megtanultál. Egy kórélettan szigorlaton akár 140 tétel is lehet. Az anatómia tetemsétáról meg ne is beszéljünk. Ott bárki, bármikor megbukhat bármilyen tudással, akire ez nem igaz, abból pedig anatómus lesz.

„De ha úgy is lesz én akkor sem hatralok meg és kitartok.”

Ez nem így működik. Van három vizsgalehetőséged első tárgyfelvételkor egy tárgyból. Aztán a második felvételkor már csak kettő van. Ha az sem sikerül, akkor pá. Ki vagy rúgva, és lehet visszafizetni a tandíjat.

„Mert én már rengeteget szívtam életemben és igencsak ellenállóvá váltam.”

Fogalmad sincs, hogy mire vállalkoztál. Senkinek sincs.

„Akkor találkozunk szeptemberben kérdező! ;)”

Mindenesetre kívánom, hogy ne legyen igazam és legyen belőletek jó orvos.

2015. júl. 15. 18:16
 18/105 anonim ***** válasza:
54%

"De nektem medikusoknak meg ezt szerintem alapból tudni kell. Szóval, van még kérdés? ;)"

Nem medikus vagyok. Már végeztem. Ami meg ezt az agy dolgot illeti, részben igaz, hosszútávon. Egy vizsgaidőszakban pont a fordítottja igaz. Mindenki a legnehezebb vizsgákat szokta előre rakni vizsgaidőszakban, mert a hét hetes vizsgaidőszak 6-7. hetére puding van az agyad helyén és ötször kell mindent elolvasni, annyira fáradt vagy.

Ami meg az érettségit illeti, éveitek voltak megtanulni azt a csumpi kis anyagot. Oda-vissza előre-hátra tudni kellene belőle bármit hajnali egykor felébresztve is. Még úgy is, ha dolgoztál is mellette és nem csak tanultál. Az érettségi egy nagy vicc az orvosihoz képest.

2015. júl. 15. 18:21
 19/105 anonim ***** válasza:
29%
Hupsz know-t sikerült elírni sorry...
2015. júl. 15. 18:31
 20/105 anonim ***** válasza:
36%
Képmutató majmok! Én pedig hozzátok soha nem mennék vizsgálatra!!! Empátia nulla! Kikérem magamnak, hogy gimis kis csaj lennék 23 éves vagyok. Nem egy 18 éves " én szartam a spanyol viaszt, mert orvosira járok" típusú valaki. Visszább vehetnél az arcodból, mert te tényleg ezt a tábort erősíted! Gondolom csak ötöseid vannak, ha ilyen magas nyeregről dumálsz nekem. Meg pocskondiázol itt engem és a kérdezőt is, és mindenkit akit sokadjára vettek fel. Majd azt én döntöm el, hogy mi megy, meg mi nem. Ezt úgy hívják hivatás! Ami egy életen át tart, és ha beledöglök is véghez viszem! Nem érdekel a hozzád hasonló beképzelt taplók véleménye! Ha annyira fogyatékos lennék, akkor fel sem vettek volna. Nem gondolod? A kérdezőt sem! Pláne nem duplázással. ;) Ráadásul úgy, hogy az emelt kémiára teljesen egyedül készültem fel a nulláról. Nem volt aki a fenekem alá toljon mindent. Úgyhogy én inkább mennék olyan orvoshoz aki gyengébben végzett, de emberi lény. Mint egy olyanhoz aki summa cum laude , de emberileg meg a béka feneke alatt van.
2015. júl. 15. 19:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!