Van itt olyan, akinek valószínűleg idén sem sikerül bekerülni az orvosira?
Már egyre kevésbé bizakodom. Közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz és most lesz a negyedik év, hogy felvételizem az orvosira. Eddig mindig csak 1-2 pont híja volt, de mivel nagyon az orvosit akarom, B-tervet nem fogadok el.
Most kezdem észre venni, hogy ez már érzelmileg nagyon megterhelő számomra.
Szerintetek, ha most sem vesznek fel, akkor küzdjek tovább vagy érjem be "kevesebbel"?
28/N
Ügyes vagy, sikerült! Gratulálok!
Gondolom, nagy kő esett le a szívedről!
Egyébként évfolyamtársak leszünk! :) Láttad Facebookon a csoportot, a gólyatáboros eseményt, a szervezkedést?
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat! :)
Természetesen el fogom kezdeni az egyetemet és be is fogom fejezni.
A szüleim majdnem kiugrottak a bőrükből. Édesapám orvos, 31 évesen kezdte el újra az egyetemet, amikor általános iskolába jártam (20 évesen abba kellett hagynia a születésem miatt) és ő hitt most a legkevésbé bennem. Ő keserves évekként élte meg az egyetemet, ahol mind a tanárok, mind a család ferde szemmel nézett rá. Talán ezért akart engem megóvni ettől, de most azt mondta, hogy minden erejével segíteni fog nekem.
De azt, hogy sikerült 60%-ban az OAL egyetemi felkészítőnek köszönhetem, minden későn érő leendő orvosisnak ajánlom :)
Szia! :)
Na hogy megy?
(egy elsőéves fogorvostanhallgató :) )
A 0%-os egyik kommentjére reagálnék.
Kíváncsi lennék rá, hogy ő sz@ros kis medikusként honnan tudja, hogy melyik orvos melyik egyetemen végzett... :)
Az EKG-s dologra 2 konkrét példa. A SE AITI-n dolgozó Dr. Kanizsai Péter pl Pécsett végzett, most a SOTE-n docens, tanszéki csoportvezető. A CVC-ben is van PTE-diplomás rezidens. Aha, nyilván nem tudnak EKG-t elemezni.
Más orvosikról nem tudok, de Pécsett a kórélettan vizsgán és az évvégi szigorlaton is kap a hallgató egy EKG-t, amit elemezni kell, végül megállapítani a diagnózist.
Na itt van pitvarfibrilláció, kamrafibrilláció, különböző tachy- és bradycardiák, hypertrophia, dilatatio, infarktus, BTSZB, JTSZB, AV-blockok, SA-blockok, WPW, LGL, Le Negre stb, de ezek kombinációi is. Egy csoporttársamnak pl volt szárblock, AV block és infarktus az EKG-ján.
A "nem ismerte fel az infarktust" dologhoz halkan hozzáfűznék annyit, hogy az AMI-k kisebb része a STEMI. Azért arra befizetek, hogy egy NSTEMI-t hogy ismersz fel EKG-n...
Ilyen erővel fel lehetne hozni a SCL SOTE-diplomás doktornőt, aki egy retkes vércukormérőt se tudott értelmezni, a beteg pedig meghalt... És ő valós személy volt, nem kitatlált, mint a te orvosaid a fejedben, akik fekélyre aspirint adnak, és nem ismernek fel egy EKG-t (utóbbihoz annyit, hogy minden orvosin kivágnak akkor is, ha felismered az infarktust, de nem tudsz pontos lokalizációt mondani.)
Egyébként még ha létező orvosokról is írsz (amit kétlek), ilyen értelemben teljesen mindegy, hol végez valaki. Mind a 4 orvosiról kerülnek ki remek orvosok, és olyanok, akikre egy macskát nem bíznék rá, mert annyira életképtelenek. Azért az érdekes, hogy a SOTE-s dr-nő miatt, akinek a sztorija bejárta anno a teljes magyar sajtót, senki nem minősíti le a SOTE-t, de te az állítólagos vidéki orvosin végzett ismerősöd miatt úgy veszed, hogy a 3 tudományegyetemen EKG elemzés és gyógyszertan nélkül el lehet végezni az általános orvosit.
Meghát külföldön is azért várják tárt karokkal a PTE, SZTE és DE diplomás orvosainkat is, mert EKG-t se tudnak elemezni. Hogyne. Acélos logika.
Már csak zárójeles megjegyzés: "fekelyel". Ragozni se tudsz, ékezetet se használsz, és te sz...rozod le a vidéki orvosikat. Haha :D (Segítek, helyesen: fekéllyel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!