Németül mit jelentenek, és hogy használom az alábbi szavakat? (In, An, auf, nach, mit, von)
Nem, két hét alatt nem tudsz! Sajnálom, de ez az igazság! Két hét alatt nem lehet megtanulni egy nyelvet.
Ha megy az angol, kezdd el gyakorolni, mert szükséged lesz rá. A lány nagy valószínűséggel érteni fogja. Vagy beszéltek kevert nyelven, kézzel-lábbal, semmi gond azzal, csak ne add elő neki is, hogy milyen profi németes vagy...
Nem mondtam egyszer se, hogy profi néemtes vagyok... ismerek kb 1000 szót, és valamikor régen tanultuk a ragokat, amiket nem igazán tudok már ! Tudom fejből a nominatív akkusatív dativ genitives táblázatok, a szeméyleket, a meine deine, és az ich, mich, mir dolgokat is...
Szóval valamit csak tudnék fejlőni nem? azért tudok valamennyire németül, igaz, hogy jelenleg hibássan...
Ha tudod a prepozíciókat /elöljáró szavak/ tárgyesetben és részes esetben és ismered a személyes névmás ragozásait mind a négy esetben,/mint ahogy írtad/ akkor nem értem, hogy egy olyan szót, hogy rólad, miért olyan nehéz összerakni.
Rólad más szóval felőled. Így már tudhatod, hogy nem az aus /ról, ről/ hanem az über /felől/ elöljáró szóval és a dich személyes névmással együtt tudod kifejezni, hogy rólad,. vagyis felőled.
über dich /tudod, hogy az über tárgyesetet vonz./
Ich würde gerne mehr über dich wissen.
Szeretnék többet megtudni rólad.
über mich rólam
über dich rólad
über ihn, sie, es róla
über uns rólunk
über euch rólatok
über sie róluk
über Sie Önökről
Érted? Ha azt akarod mondani, hogy mondjuk rajtam, akkor:
valamin - on-en -ön auf + Dativ
én részes esetben /dativ/ mir
tehát rajtam: auf mir
Ezek alapján:
rám: auf mich
tőlem: von mir /von -tól, -től és Dativ + ich Datívban
hozzám: zu mir /zu -hoz, -hez, -höz
datív + személyes névmás Datívban
Ezek alapján légy szíves írd le nekem, hogy van az, hogy:
hozzánk, tőlünk, veled, értünk, nálad.
Nál-nél németül bei /részes esetet vonz./
Tehát:
bei mir nálam
bei dir nálad
bei ihn, sie, es nála
bei uns nálunk
bei euch nálatok
bei sie náluk
bei Sie Önnél, Önöknél.
Nézd meg a magyar szavakat:
nál + a személynévmás ragozott alakja
bei + ich, du, er, sie, es, wir, ihr, sein ragozott alakjai./részes esetben./
Amit küldtem linket, okosító.hu, megnézted már?
Elég sok nyelvtani részt találhatsz.
Közben keresem, hátha találok erre a problémádra linket, de addig is próbáld gyakorolni. Üdv: Ági
Ezt itt érdemes lenne tanulgatnod, ha valamit nem értesz, akkor kérdezz!
Ha látják, hogy tényleg tanulni szeretnéd, akkor segíteni fognak.
Én nem vagyok olyan jó még németből, de a helyesírási szabályokat jól megtanultam, ezért sok mindenben tudok én is segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!