Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kamaszok/Szülők mit szóltok?...

Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?

Figyelt kérdés

[link]

"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."

Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???

Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?

Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!

A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!

Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!

Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.

És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.

16L

#rózsa #szopjon #le!
2013. aug. 28. 20:21
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/161 anonim ***** válasza:
7%

Hát akkor nektek nagyon rossz a tanulási technikátok!

Én 4 perc alatt tanulok meg egy A4-es oldalnyi szöveget, ráadásul nem csak pillanatnyi tudás!

Ez középsuliban a MINIMUM

2013. aug. 28. 22:53
 62/161 A kérdező kommentje:

Fogd már fel, hogy nem vagyunk egyformák! Van aki igényli, és igényelné hogy foglalkozzanak vele. Nem mindenki születik okosnak.

Örülj neki hogy neked csak ennyi időre volt szükséged.

Én is gimis vagyok, örülök ha heti kétszer hazaérek 3-ra. De nehogymár egy gyerek szabadidejét, gyerekkorát vegyék el!! Álljon már meg a menet. Felesleges lenne bent maradni 4-ig. Nevetséges sz-r az egész!

2013. aug. 28. 22:59
 63/161 anonim válasza:
100%
#61 taníts mester! szerintem egy átlagos ember ennyi idő alatt el sem olvas normálisan egy A/4-es oldalt tele szöveggel
2013. aug. 28. 22:59
 64/161 anonim ***** válasza:
100%
Na irígyellek, hogy ilyen gyorsan tanulsz, nekem nem fogékony az agyam. Valahogy csak sikerülni fog a szakközép (átmegyek oda). De figyelj ez a tanulás olyan, mint a futás, nem mindenki képes ugyanolyan gyorsan, mint más. Van, aki nagyon gyorsan képes rá, van, aki meg lassan és nehézkesen. Nincs mit tenni ellene, én évek óta próbálok tanulni de még a Himnuszt sem tudom az első versszak felénél tovább.
2013. aug. 28. 23:00
 65/161 anonim válasza:
100%

Hát figyelj, jobbkézbalváll hogy neked 20 percig tart. Nekem akár 2 óráig, de nem egy tantárgy hanem 4, és nem egyenlően elosztva. (Vagyis töri sacc.20 perc, földrajz 1-1,5 óra.)

Ennyi, nem vagyunk egyformák és nem egyenlőek a tanulási képességeink. Egyébként én is gimibe járok, nyolcosztályosba.

2013. aug. 28. 23:02
 66/161 anonim ***** válasza:
99%

Engem már nem érint, de rengeteg bökkenő van a mostani újításokban. A testnevelés órával nem lenne baj, ha előtte gondoltak volna arra,hogy kialakítsák hozzá a megfelelő közeget.

Mikor bevezették a tesitanárok nálunk kivoltak bukva mert lehetetlen annyi diákot szétpakolni a tornateremben, aulában és a sportpályán, főleg télen mert míg senki nem panaszkodik a kinti órák miatt, a latyakban mégsem lehet futni. Kezdetnek építhettek volna minden sulinak egy plusz tornatermet, csak ez nem megoldható, mert stadion kell Orbán falujába meg az isten tudja mi (meg egy városi körbeépített sulinál nem is tudod hova tenni a második tornatermet).

A négyig való bent maradást sem értem, vagyis kapisgálom a lényeget, ha azt feltételezem,hogy jószándékkal csinálják és ezzel a délutáni bandázást akarják elkerülni akkor is tele van logisztikai hibákkal.

Azt nem várhatják el, nem fogják tudni megoldani, hogy a diákok üljenek a teremben és tanuljanak. Volt, hogy nyolc órám volt és a tanár is annyira kész volt az egész napi magyarázástól, hogy az sem érdekelte, hogy a fél osztály a padon fekve aludt.

Ha az iskolákon belül lennének klubbok, valódi klubbok és olyan programok amik lekötik az emberek figyelmét akkor nem lenne belőle probléma.

A két probléma megoldható lenne:

Biztosítsák a sportra való megfelelő helyszínt, hogy ne emiatt kelljen nulladik órába berángatni a diákokat. (ja, volt nulladik órában és délután háromkor is tesi mert máshogy nem jött ki a lépés)

Emellett indítsanak államilag megmérettetéseket, legyen az foci, kosár vagy amerikai példából kiindulva ének karok versenye. Döcögős lenne beindítani és ráébreszteni az emberek, hogy ez jó móka,de egy idő után működne.

(amúgy nm értem miért kell órákat tanulni egy gimis felvételire)

2013. aug. 28. 23:10
 67/161 anonim válasza:
42%

gyönyörű nagyon remélem hogy idén végre valamelyik normálisabb párt nyeri meg azt a róhat választás ezek az vénségek meg eltűnnek innen a a francba komolyan ennyire kínozni akarják a gyerekeket ? ! nem marad egy óra szabad idejük se a minden napos tesi is lefárasztja őket nem hogy ez

örülök hogy idén végre leérettségizek kitudja mit találnának még ki így is tavaly már nekünk is volt hittanunk meg plusz egy tesink ami még elviselhető is lenne ha nem egyszerre 3-4 osztály lenne és nem egymás nyakán lennénk öltözni meg lehetetlenség így is már az öltözőn kívül kellet néha öltözni

2013. aug. 28. 23:12
 68/161 A kérdező kommentje:
#66: Azért kell órákat tanulni gimis felvételire, mert hatosztályosba háromszoros túljelentkezés van. És az általános felső tagozadban sz-rt se tanítottak! Minden hétvégét végig tanultam, hogy legyen esélyem. És ezzel nem azt mondom hogy hülye vagyok, akkor nem tartanék ott, ahol. Általánosban nekem sem kellett tanulni. Azért tanultam, hogy elkerüljek onnan és tanulhassak a gimiben..
2013. aug. 28. 23:36
 69/161 anonim ***** válasza:
3%

Ahogy látom, itt mindenki Magyarország legerősebb iskolájába jár és mindenki színötös tanuló, akinek 5-6 óra szükségeltetik az ÁLTALÁNOS iskolai tananyag megtanulásához. És mit gondoltok, középsuliban mi lesz? Egy héten 3x jöttem haza 4 után, és utána ültem le tanulni. A végzős év meg még rosszabb, akkor 4-kor kezdődtek a táncpróbák. Most az egyetemen meg van olyan órám, ami fél 5-kor kezdődik. Na? :)

Értem én, hogy divat utálni Rózsikát, én sem szívlelem azért, amit a felsőoktatással akart tenni, de azért szerintem 14 évesek ne mondjanak véleményt olyan dolgokról, amikről fingjuk sincs, meg amikor azt sem tudják, hogy mi az a bal meg jobboldali párt...

2013. aug. 28. 23:39
 70/161 anonim ***** válasza:
30%
67-es válaszolónak meg remélem, hogy tartanak majd valamikor helyesírási gyakorlatokat, mert csapnivalóan ír.
2013. aug. 28. 23:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!