Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?
"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."
Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???
Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?
Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!
A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!
Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!
Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.
És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.
16L
Na azért nem kell ennyire kiakadni, meg túlozni, hogy 6-7 óra után hullák vagytok. Mi lesz veletek középsuliban, mikor 6 órátok NEM LESZ? Nekem 2. éve csak 7-8 órám van, ha épp nincs 1., akkor bent rohadunk 9. órában is, és este fél 6-ra érek haza.
Nem értek egyet ezzel az intézkedéssel, de azért ne túlozzatok már, az általános iskola egy nagy vicc, napi 20 perc tanulás sem kell.
BP egyik legerősebb kéttannyelvű általánosába jártam. Elég az órán figyelni és meg van a négyes ;)
Ötösért kell tanulni, napi 20 percet max.
Akinek többet kell, az hogy fog leérettségizni?...
Az én általános iskolai tanáraim az utolsó 2 órában már kegyelmeztek nekünk, mert tudták, már akkor kész vagyunk.
Ezzel semmit se értek el. Felesleges az egész. Aki el akar lógni, az el is fog. A szülő kötelezhette eddig a gyereket, nálunk ha a szülő kérésére a gyerkőcöket az iskolában tarthatták napközi/tanszoba végéig. Tökéletes volt, kordában tartotta az a "rendszer" azt, akit lehetett.
Ha azt hiszitek, hogy egy sima szülői beírással elintézhező az elkéredzkedés, tévedtek. Akkor egy 30 fős osztály 25 tanulója húzna el az iskolából az órák után, a maradák 5 meg vagy hamisít magának igazolást, vagy ellóg.
Aki piálni meg cigizni akar, az ezután is fog, tudom, mert mi is ellógtunk 1-1 sörre 8.-ban tanszobáról. És azt is tudom, hogy előbb kezdett el a cigány gyerek a hátsó padban hokizni, mint tanulni, pedig felsőtagozatban minden hétköznapi délutánját tanszobán töltötte.
A tanároknak is Isten csapása ez a dolog szerintem, bár, a fizetés emelés valószínűleg elegendő ahhoz, hogy elcsitítsa a kedélyeket, amíg meg nem szokja a pedagógusok nagy része az új rendeszert.
A heti 5 testnevelés megint csak agyfsz. Az általános iskolámban 5(!) testnevelés óra tartására alkalmas hely volt, és így is hatalmas kavarodás volt a helyhiány, a túl sok gyerek miatt.
Arról nem is beszélve, hogy az egész iskolára 2 db. testnevelés tanár jutott. Alsóban ők helyettesítettek, felsőben pedig minden osztály az övék volt. Évfolyamonként 2-4 osztály volt/van.
6. órára már azt is leszarták, ha valaki megsérült.
Nagyon boldog vagyok, hogy én épp kicsúsztam ebből az egészből...
A húgom is egy erős általánosba jár, megírja az írásbelit fél óra alatt és csáó.
Mit tanultok ti 2-3 órát általánosban?? Középsuliban meg majd 10 órát tanultok, mikor másnapra kell 500 angol szó, 1 A4-es fogalmazás, meg töri évfolyamdoga...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!