Kamaszok, szerintetek milyen egy jó tanár?
Legyen szigorú de csak amennyire kell. Valamint legyen korrekt, vagyis ne legyen olyan hogy a kisr*banc azért kap 5-öst mert nyal..
Közvetlen, de azért tartsa meg a 3 lépés távolságot és kedves. Már amennyire egy tanártól elvárható.
l
Szerintem legyen szigorú amennyire kell, legyen fair, ne kivételezzen..
Az osztályfőnököm szerintem az geyik legjbb középiskolás tanár.. majdnem, hogy a barátunk.. sőt.. aki elmúlt 18, az vele cigizik/sörözik néha.. De mindenki tiszteli, mert ő is tisztel minket.. nem az van, hogy ordít mindenért, hanem szépen elmondja, hogy minek mi lesz a következménye.. elmndja, hogy aki telefonozni akar, az menjen hátra, hogy ne zavarja a többieket, de akkor nem lesznek jegyzeteik, majd le kell mindent másolni, hamar kell megtanulni stb. Ha valaki kéri mindig ad esélyt ajavításra, de persze, akkkor nehezebbek a kérdések..
Felsőtagozatos irodalom tanárnőmet is imádtuk.. Végtelenül kedves nő, és nagyon közvetlen.. Ha valaki hibázott, akkor viccet csinált belőle, de persze az, aki elkövette a hibát is nevetett rajta, szóval nem vlt sértő.. Így könnyebben megjegyeztük.. néha hozott cukrot is meg gyümölcslevet jutalmul amit akkor kaptunkk, ha valami "nehezebb" feladatot hibátlanul megoldottunk (1 oldalas fogalmazás/tollbamondás/felmérő/hosszabb gyakorlás)
Az a jó tanár,aki:
-Türelmes,
-Szigorú mindenkivel,
-Amennyit elvár,annyit vissza is kérdez,nem többet és nem kevesebbet,
-Tud jóindulatú is lenni,
-Lehet vele beszélgetni néhány magánéleti problémáról,ha esetleg úgy gondolja az ember,hogy csak egy tanártól tudja megkérdezni(inkább a tanár mondjon neki valami okosat,minthogy a sok hüly gyerek mondjon baromságot),
-Órán is tud humoros és érdekes lenni,órán kívül is ugyanez,
-Ne kelljen nála vért izzadni az 1 pontokért,amin néha a jobb jegy múlik,
-Nyugodt legyen
-Magánéleti problémáit előhozhatja,de ne mérgelődjön miatta,a mérgelődése legalábbis ne a diákokon csapódjon,
-Segítsen minden diáknak,ha tud szánjon egyformán időt mindenkire..
(ezt még általános iskolában bőven meglehet tenni,az én tanáraim is megtették!mondjuk nem mindegyik)
Középiskolában:
-Legyen türelmes,
-Szigorú-amennyit megtanít,annyit kérdezzen vissza,
-Ne kondícionáljon minket,hanem okítson(tehát értesse meg a tananyagot,és ne betanítassa a kérdésekre a választ,mert ezzel aztán én konkrétan semmire sem mentem soha,tehát nem tudtam magolni),
-Vívja ki a tiszteletet magának,ha kell,akkor beszélgessen el azokkal,akik beszólnak neki..stb.
-Aki őt tiszteli,azt tisztelje ő is ugyanúgy,
-Ne problémázzon olyan apróságokon,hogy pld.valakinek ki kell menni pisilni,
-Nyugodt legyen,
-Humoros és érdekes
-Órán kívül lehessen vele beszélgetni,tőle kérdezni
(Ezt nálunk jelenleg a matektanár tudja csak teljesíteni,most már minden kritériumot teljesít,mégis ketten utálják valamiért..pedig ők okosak..és ezt a tanár nem veszi észre,hogy utálják őt,pedig már be is szólt neki az egyik óráján a kis okoska)
17/L-most leszek 12.-es
Valamennyire legyen szigorú, ne azért adja a jó jegyeket, mert valamelyiknek szép a szeme, vagy épp szőke a haja, hanem érdemből.
Legyen vicces, ugyanakkor a leckét tanítsa meg az órán.
Nekem a földrajz és biológiatanárom ilyen, illetve a magyartanárnőm, és nem csak az én kedvenceim a suliba.:) 15/L
-nem tesz különbséget a diákok között
-az órára mindig jókedvűen jön be, nem ordibálva( sokat dob az osztály hangulatán is)
-az anyagot, akármilyen unalmas is, el tudja jól magyarázni, úgy hogy odafigyeljünk
-nem ordibálással oldja meg a dolgokat
hirtelen ennyit tudtam összeszedni.. középsulis tanár :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!