Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kamaszok/Szülők mit szóltok?...

Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?

Figyelt kérdés

[link]

"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."

Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???

Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?

Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!

A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!

Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!

Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.

És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.

16L

#rózsa #szopjon #le!
2013. aug. 28. 20:21
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/161 A kérdező kommentje:

#89: Lehet nem olvasták el a kommenteket, nagyokos!

ÉS tök mindegy.. A lényegen nem változtat!

(De ezekszerint a szülőknek is rossz a szövegértésük. Csakmert kapásból kettővel beszélgetek privátban, illetve ide is írtak néhanyan.)

Na, de mindegy. Majd 2-án kiderül minden.

2013. aug. 29. 09:32
 92/161 anonim válasza:
88%

Én sem értem ezt az egészet...

Idén felvételizek, az osztály miatt pedig KÉPTELENSÉG,LEHETETLEN megtanulni!

Haza érek jó esetben fél 5-re és még leülök tanulni, plusz még azért illene készülni is a felvételire.

Iskola mellett pedig táncra is járok(elég komolyan), és nem fogok kihagyni miatta egyetlen külön órát sem.

Azt hallottam, hogy aki nem akar ebédelni, az hazamegy, ebédel, majd szépen visszamegy.Hát gratulálok, tisztelet a kivételnek, melyik gyerek fog visszamenni?

Ott van pl.:az osztálytársam.

Az utolsó busz, amelyik hazaviszi 16:04-kor indul,és még csak a környéken sem áll meg, hogy haza tudna sétálni, akkor az iskolába alszik, vagy hogy gondolták?

14l

2013. aug. 29. 11:18
 93/161 anonim ***** válasza:
17%

nem olvastam végig az összes hozzászólást, de ha neked minden nap órákat kellett tanulnod apukáddal, hogy bekerülj egy top50-es gimibe, akkor nem lehetsz túl okos. én nulla tanulással kerültem top20-asba, első helyen.

Egyébként meg ha lehiggadnál, és végiggondolnád, esetleg elolvasnád, és értelmeznéd az olvasottakat, akkor megértenéd, hogy szülői kérésre el lehet menni, de akinek ez jót tesz, azzal szerinted törődnek egyáltalán a szülők annyira, hogy kikérőt írjanak? Sok helyen így is 4ig napközi van, testvérem iskolájában semmi változás nem lesz, mert eddig is majdnem mindenki bent volt 4-ig. Persze nem az osztályfőnökkel, hanem külön volt délutánra tanár, és először írásbeli, azt leellenőrizték, és minden rendesen kész volt. Most sem lesz ez másképp. És működik.

A heti 5 testnevelésről pedig szintén lehet kikérőt kérni, de ahhoz persze sportolni kell, ami egy normális (nem beteg) diáknak nem okoz gondot. Eljársz heti kétszer egyesületbe, és kész, nem kell suliban heti ötször tesizned.

Igen, elhamarkodták a dolgot, nem is túl átgondolt, de jövőre választás, bízzunk a legjobbakban: mindegy, hogy ki(k), de reformálják meg az EGÉSZ oktatást.

2013. aug. 29. 11:22
 94/161 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk olyan volt az általános iskola,hogy pl.történelemből volt aki szülinapjára kapott egy ötöst, meg jaj tanárnő ide-meg oda adtam be a jelentkezést legyen már 4,7es átlagom és a hármas tanuló hirtelen szinte kitünő lett.Akit ilyen sz*r általános iskolába irattak be a szüleik kénytelen otthon megtanulni a valódi tanyagatot.Nem biztos,hogy a kérdező képességeivel gond van...

Kérdező,talán elég lesz egy mezei szülői kikérő és nem kell ott maradnod.

A tanárok nem fognak aktívan segíteni,fizikailag ott ülnek majd,de dolgozatokat javítanak és készülnek másnapra.

2013. aug. 29. 11:39
 95/161 anonim válasza:
90%

Szerintem is nagy hulyeseg ez az egesz. Engem ugyan sem ez, sem a heti ot tesi nem erint, mert 11.-es leszek. De pl. telen mar negykor sotet van. Van olyan szulo, akinek nincs lehetosege a gyerekeert menni. Akkor menjen haza egy 6-7 eved kisgyerek egyedul a sotetben a mai vilagban?? Amikor kb. mindennapra jut egy rablogyilkossag vagy nemi eroszak.. Meg ok, hogy altalanosban nem kell olyan sokat tanulni, en sem tanultam soha, megis felvettek egy eros gimibe, de mindenki mas. Van, akinek szuksege van napi mondjuk 1 ora tanulasra. EGYEDUL!

A heti ot testneve

2013. aug. 29. 13:31
 96/161 anonim válasza:
88%

A heti ot testneveles alapbol nem lenne hulyeseg, de el sem lehet hekyezni a gyerekeket sok iskolaban.

En is felek az erettsegi miatt. Ez az egesz oktatasugy egy vicc! Az is szornyu, amit a felsooktatassal muveltek. Koszonjuk Viktor!

16/L

(elozo voltam, cdak veletlenul elobb elkuldtem)

2013. aug. 29. 13:34
 97/161 anonim ***** válasza:
91%
Nos. Hetedikes leszek, így már csak két évet kell kibírnom. Először is, én csak otthon, nyugodt körülmények között tudok tanulni, nem 30 gyerek között, akiknek a fele ostoba retardált senkiházi. Így, természetesen, nem fogom megírni a leckéimet, felejtsék el. Ja, és majd vigyek magammal 5 szendvicset, meg 2 liter vizet, hogy kibírjam délután négyig? Mert hogy menzás nem leszek. 3 km-re lakok az iskolától, vannak osztálytársaim, akik 4 km-re laknak a sulitól. Ez nem is baj. De télen mi a helyzet? Busz kilőve. Miért? Mert négyig ugye iskola. Óránként járnak a buszok, szóval várjak ötig a következő buszra, ami 10 perc alatt elvisz a megállóhoz, és aztán 10 percet gyalogoljak haza. Szuper, haza is érek fél hatra. Akkor már inkább biciklivel megyek. Ja, és mindennap beíratom az igazolást, hogy húzok haza, ha tetszik, ha nem. Majd facebookozok, miközben rohadok a suliban.
2013. aug. 29. 13:47
 98/161 anonim ***** válasza:
19%
Kérdezzétek már meg az igazgatótoktól, hátha akkor felfogjátok, hogy NEM KÖTELEZŐ.
2013. aug. 29. 13:49
 99/161 anonim ***** válasza:
86%

Hál' istennek most megyek középsuliba..de ha nekem is meg kellene oldanom valahogy azt, hogy 4ig bent vagyok akkor teljesen kikészülnék.. tanulni csak egyedül tudok tehát ha haza érek tanulnom kell az állatokat ellátni a tanyánkon (ló, disznó, szárnyasok, nyulak stb.) járok futni, hetente 2x néptáncra megyek illetve gyakran kérnek fel különböző megnyitók táncaira (szeptember-márciusig kb 5-6 ilyen alkalom van..) ami annyit jelent hogy majd' minden nap tánc 2-3 óra.. lovaglok, hajtok és még nem éltem társasági életet, nem néztem meg egy filmet.. nem voltam itthon.. mégis hogy csináljam..? ne aludjak vagy mi? télen alapból sötét van már mikor befogok.. ha 5kor haza érek akkor még fagyjak is a kocsira..? ugyanmár ez nem normális.. a mindennapos tesit pedig ezért ellenzem én pl. elég sokat mozgok .. viszont van osztálytársam aki annyit hogy bemegy suliba.. hol van itt az egyenlőség..?

Komolyan elegem van már..-.-

15l

2013. aug. 29. 15:36
 100/161 anonim ***** válasza:
31%

Nem jó, de ennyire nem kell kiakadni. Már nem vagyok általános iskolás, de nekünk 5. és 6. osztályban is kötelező volt a napközi fél négyig. Nem szerettük, de kibírtuk.

Azért én látom előnyét is. Nem mindenkinek van otthon szülő, hogy álljon a gyerek háta mögött és elküldje tanulni, kisebbeknél meg a felügyelet is nehezen megoldható, mert fél 4 után felügyelőtanár már rohanna haza, a munkaidő meg szülőknek tovább tart.

A heti öt tesinél meg azért ne felejtsétek el, hogy aki bármilyen egyesülethez járt külön sportolni, annak elengedtek két órát... Mondjuk tény, hogy sok értelme nincs, ettől senki nem lesz fitt és az alakon se sokat segít, de azért nem kell emiatt 3. világháborút indítani.

2013. aug. 29. 16:02
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!