Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?
"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."
Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???
Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?
Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!
A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!
Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!
Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.
És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.
16L
Szerintem itt egyes emberek elfelejtették, milyen volt 12-13-14 évesnek lenni...
Én a kérdező egyetlen megnyilvánulását sem tartom annyira agresszívnak és durvának, mint amilyet egyes szülők/idősebbek megütöttek.
# 123
Te nem érted, hogy mi a bajunk... Ez az 'alapértelmezés', tehát alapból mindenkinek kell, ha van papírod, akkor nem. De ha ez az alap, akkor valószínűleg úgy gondolja/gondolják, hogy nekünk ez jó, kivitelezhető. És ez a bajunk, hogy hogy gondolják, ki lesz az a gyerek, aki bent marad? Ez a bajunk, hogy itt ilyenekre megy el a pénz feleslegesen, és hergelik a jónépet feleslegesen.
# 125
Jó, az egy osztály... Azért ennyi alapján nem általánosítunk, ezt te is tudod. Van, ahol nem kivitelezhető, ez van.
Szerencsére én gimibe járok már 3 éve, ezért ez nem vonatkozik rám, se az öcsémre, de van két unokatesóm akik kisebbek, és őket nagyon sajnálom, mert szerintem ez egész egyszerűen hülyeség. Aki lógós, aki nem tanul, az ígyis úgyis megoldja majd... nem értem minek itt ilyen világmegváltósdit játszani... mellesleg a tanárok sem repesnek szerintem az örömtől...
14L (kitűnő vagyok ennek ellenére baromságnak tartom ezt )
Ez egy akkora nagy marhaság, szerencsére már egyetemre járok, itt is vannak szarozások, de ez a délután 4-ig suli mindent visz.
Először is: hol ebédelnek? Nálunk olyan rossz volt a kaja, hogy örültem ha hazaértem és ehettem végre.
Aztán hol tanulnak nyugodtan? Én alig vártam, hogy hazaérjek, és nyugalomban tanulhassak, nem a hülye osztálytársaim között, mert volta hülyék is természetesen. És aki bejáró? és ritkán járnak a buszai? Estére ér haza.
Na meg a mindennapos tesi. És mivel nincs rendes zuhanyzó, vagy ha van is, nincs idő lezuhanyozni, ott ülhet az izzadságában minden diák egész nap. Meg hullafáradtan, tesi után dolgozatot írni is nagyon jó.
Kedves Kérdező, őszinte részvétem. Ezt az egészet csak kitalálták, de nem gondolták át. Javasolnám nekik, hogy járjanak 3 hétig a saját bénarendszerű iskolájukba, 1 hét után elegük lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!