Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?
"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."
Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???
Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?
Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!
A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!
Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!
Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.
És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.
16L
Majd ha kozepsuliba jarnak, visszasirjak majd a delutanig negyig tarto bohockodast.
Draga altalanos sulisok, kozepsuliban 4-ig orak vannak es tanulunk;))
Ez megint egy hülyeség. Régebben nagyon szerettem itt élni, sok barátom van, Budapest gyönyörű, stb, de lassan kezdem felfogni, hogy itt képtelenség normálisan élni.
Egy tehetséggondozó, erős gimibe járok, viszonylag jól tanulok, nem cigizek, nem drogozok, nincs pasim, stb. Sajnos a suli mellett alig van idő VALÓBAN hasznos dolgokra ( normális sport, diákklubok, plusz nyelvtanulás, olvasás, séta, kirándulás, stb)
A véleményem:
-Heti 5 tesi ( ami NEM egyenlő a mindennapi tesivel), mert tavaly nekünk 8 óránk volt egy nap, ebből 3 tesi.... Mondhatom kellemes volt büdösen, fáradtan, remegő izmokkal ( magnéziumhiányom van néha, de szünetben sokszor egy pezsgőtablettára se volt időm), esetleg sérülten (pl a 2x akkora osztálytársam rajtam landolt kosarazás közben, fejbenyomott egy röplabdakirálynő a labdával, a fejemből ömlött a vér a bukfencezős szekrényugrás miatt, stb) kell a 8. órában matekdogát írnom ami az esetek többségében max 2-es lett, de mikor máskor írtuk, 3-4-eseket kaptam, és nem voltak könnyebbek a dogák.
-Eléggé fel vagyok háborodva a mozgások típusát illetően, hiszen egy lánynak lányos sportokat kellene űznie, nem pedig pl focizni meg kosarazni, vagy erősíteni.... Attól nem fog lefogyni az ember!!! ( elvileg ennek az a célja, hogy kevesebb elhízott legyen...) A fogyáshoz normális kardió edzés kellene, meg NYÚJTÁS, mert annyi sérülés van, hogy botrány. ( és senki nem tesz semmit, mert az igazgatót ez nem érdekli, mivel azt kell megakadályoznia hogy bezárják a sulit, stb)
-A körülmények botrányosak. Nincs annyi tornaterem mint kellene, így a társaság szerencsétlen része kint van télen!!!a hóban is, vagy a lépcsőkön ugrál ( egy évfolyamtársam leesett és eltört a lába, egy végzős pedig agyrászkódást kapott) esetleg a folyosón futunk vagy súlyzózunk ( ez lehet vicces, de az aula pont szemben van a kémiateremmel, ahol a természettudós fiúk vannak, akik sose figyelnek az órán, hanem vígan bambulnak minket....)
-Férfi tesitanárok lányoknak ( tudom hogy ez nem új , de akkor is felháborít) életem során sok sulit megjártam, szinte mindig kifogtam egy ilyet. Alapvetően 2 típus van: az egyik a halálra szadizós fajta, aki egy törött kézre is azt mondja á semmiség... A másik meg a perverz/pedofil hajlamú, aki folyton fogdos meg segít... Gusztustalan és felháborító mind2. Persze akinek nem inge, nem veszi magára:-)
-Délután négyig suli. Ezt most komolyan nem értem, tök fölösleges volt ( aki akar, ígyis ellógja), de a versenyszerűen sportolóknak nagyon kellemetlen lesz... Vagy a zenészeknek, stb. Az öcsém leigazolt focista, egyesületbe jár heti 4x edz ( plusz meccsek) és 4-5 óra körül vannak az edzései, amire eljutni min 50 perc. Nem értem, mi ezzel a szándékuk, talán kiirtani a tehetséget, vagy zombivá tenni a gyerekeket??
-Még vmi, amit muszáj megemlítenem : 50 óra közmunka kell az érettségihez. Nos, én nem voltam ellene, de ez is totál felesleges. A szemem láttára fizetik le az embereket, aki meg elmegy, az sokszor csak sz*r lehetőségekre lel, ami esetleg veszélyes lehet ( pl romatelepre menni), én nem vagyok rasszista, de 16 éves lányként nem tudom megvédeni magam ilyen helyeken, ráadásul iszonyatosan feltűnő lennék ( hullafehér vagyok és szőke), a szüleim pedig határozottan kiakadtak, hiszen Budapesten sem mászkálok sokat, vagy ha igen, akkor az kávézó, mozi, stb. 2. Lehetőség a kutyamenhely volt, ami számomra nem ideális, mert rettegek a kutyáktól, ráadásul ez szintén nem Bp-n volt... 3. Lehetőség:óvoda, na ebbe muszáj volt belevágni, mert ketyegett az óra. De legalább Bp-n volt. Pár nap alatt olyan beteg lettem, hogy majdnem kórház lett a vége, pedig ezen kívül náthám sem volt vagy 2 éve...Emiatt 2 hetet hiànyoztam a suliból.
Végezetül leírom, hogy Hoffmann Rózsa és a felnőttek 90%-a nem tudja, hogy mik folynak az iskolákban ( tisztelet a kivételnek, bár én 4 általános, és 2 gimi után vallom ezt és a barátaim is egyetétenek). Csak egy pár amit felsorolok: korrupció, protekció, perverz/pedofil tanárok, legtöbb esetben nincs suliorvos, csalás, törtet törttel rosszul osztó matektanár ( ez komoly!!), igazságtalanság, irigység, stb.
Sajnos ez a szomorú igazság:-( Nyilván nem azt állítom, hogy nincsenek pozitív tapasztalataim, mert vannak ( 14 évesen felsőfokú nyelvvizsga, töriversenyek, idén pedig dicséretes érettségi). A szomorú az, hogy nem fogják fel egyesek, miért is van olyan sok drogos/cigis/piás tini. Ezt nem erővel kell megtörni, hanem a terhek további növelése helyett inkább pszichológusokra lenne szükség. Azt pedig kifejezetten utálom, hogy semmiről nem lehet véleményt alkotni ( itt lesz pl a hit/erkölcstan... Ha én ateista vagyok és más a véleményem akkor megbuktatnak? Vagy ha erkölcstan lenne, akkor pl én kijelenthetném hogy nem hiszek a házasságban, vagy hogy nem kell mindenkinek kitárni a szívedet(=hazudni)? Kötve hiszem:-) Ez megint egy eszköz arra hogy kicsi kortól befolyásolhassanak minket.. De ezzel megint csak azt érik el, hogy utáljuk a sulit, lesz*rjuk a tanulást, a jövőnket és meginduljunk lefelé a lejtőn. Aki józan marad és tehetséges/beszél nyelveket/bátor, egyszerűen itthagyja a hazáját. És a legszomorúbb az, hogy hiába lenne itt kormányváltás meg "változás" a lényeg kb ugyanaz lenne: a közegészségügy és az oktatás szörnyű, de a "nagy embereknek" megvan a magánkórház és bérelt helye van a gyerekeinek az egyetemen, stb.
Bocsánat, kicsit eltértem a tárgytól:-)
Az, hogy a felső szervezetben lévő tagok hozzátartozóival kivételeznek, ez nem újdonság. Ez így volt már a szocializmusban, ez így volt, mikor királyságról beszélhettünk, ez mindig így van. Ha hatalmad van, te vagy a nagy ember. De azt ne mondja nekem senki, hogy ő nem használná ki a lehetőségeit, ha olyan pozícióba kerülne.
Mint mondtam, az egész napos iskola nem kötelező. Az öcsédnek írhattok igazolást, hogy ő versenyszerűen focizik, és mehet Isten hírével az edzésre, ahogyan eddig is tette.
A másik pedig, hogy az, hogy ennyi cigis/drogos/piás fiatal van, NEM az iskola és NEM a tanárok felelőssége. Minden szülő a saját gyermekéért felelős, így tehát ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy droghoz vagy alkoholhoz nyúl, az egyes-egyedül a szülőhöz vezethető vissza. Hiszen neki kellett volna egy olyan értékrendet belenevelni, amibe ez nem fér bele.
Sokan hiszik azt, hogy a tanárok feladata az, hogy megneveljék másnak az elcseszerintett kölykét, de ez nem így van. Tudom, mert az én anyukám tanár (bár már ezt is írtam valahol) és személyesen tapasztalom, hogy mit vár el egy szülő a tanártól. Pedig fordítva kellene lennie: a szülő feladata a nevelés.
A 35-ös vagyok:
A minden napos tesi:Az a baj hogy ott van 2x8 osztály és NINCS HELY!
Az összes gyereknek GERINCFERDÜLÉSE LESZ!!!
Remélem hogy Rózsikának nem pattan ki több ilyen "csodás" ötlet a drága kis fejecskéjéből....................pff
horrorisztikus.
ne az állam döntse el mikor sportolok
meg hagy én osszam már be az időmet délután
majd ha szarul tanulok akkor a szüleim szólhatnak, de akkor sem az állam. tiszta kommunizmus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!